6:1
(4:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 17:00

29.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rakovník si splnil povinnost, na domácím hřišti porazil rezervu Králova Dvora


Branky


27. T. Pucholt , 31. J. Pavlík , 43. P. Kýzl (p.) , 44. J. Červený , 85. B. Broum , 86. B. Broum - 67. A. Beneš
8

Rakovník v minulém kole padl na půdě Milína 4:0, a jeho naděje na záchranu se i přesto, že bodový zisk ze hřiště druhého týmu tabulky nikdo příliš neočekával, tak lehce zkomplikovaly. Dnes se žlutomodří představili znovu před domácím publikem, které je proti B-týmu Králova Dvora nakonec dohnalo až k vysokému vítězství 6:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nevyužitý dobrý vstup hostů a následná kanonáda domácích

Zápas nezačal pro favorizované domácí vůbec dobře. Během tří minut měli hosté minimálně tři vyložené šance, které ale především kvůli nepřesné koncovce nebyly přetaveny v úvodní branku utkání.

 

Žlutomodří se chvíli hledali, po nějakém čase se ale do utkání dostali a nejblíže ke gólu byl Červený, který šel sám na Kovaříka. Hostující brankář ale zakončení šajtlí skvěle zneškodnil.

 

Ve 27. minutě už šli domácí do vedení. Holý se elegantně proháčkoval do šestnáctky, od brankové čáry vrátil míč pod sebe, kde ho Červený chytře pustil mezi nohama na Pucholta, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

 

O čytři minuty později byla k vidění další pěkná akce. Červený dostal balón za obranu, našel přes vápno Jáchyma Pavlíka, a ten si při zakončení z úrovně penalty počínal zkušeně. Rakovník tak vedl 2:0.

 

Vedení mohl poté po krásném centru Turbáka navýšit hlavou Červený, ale radost domácích zastavila tyč.

 

Dobré možnosti ke skórování měl hlavou Holý nebo Kýzl, ale oba dva branku jen těsně minuli.

 

Královédvorská rezerva se také dostávala do zajímavých pozic, ale rakovnická obrana odolávala.

 

Pár minut před odchodem do kabin bylo na hřišti ještě živěji. Turbák přečetl špatnou malou domů, byl zatažen hostujícím kapitánem Svobodou a kopala se penalta. Tu na sebe vzal Kýzl a zkušeně proměnil.

 

Domácí stihli do šaten přidat čtvrtý gól. Červený dostal míč za obranu a podél Kovaříka zkušeně rozvlnil síť.

 

Rakovník tak po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedl nad B-týmem Králova Dvora 4:0.

Snížení hostů a dvě branky mladého Brouma

Vstup do druhého poločasu nabídl opatrný začátek. Náznaky šancí byly k vidění na obou stranách, ale chybělo tomu přesnější zakončení.

 

Hosté se nevzdávali, domácím pomalu začaly docházet síly a ve vzduchu visel první gól hostí.

 

Ten nakonec přišel po hodině hry. Nadějný brejk královédvorská rezerva zbrzdila, akce ale pokračovala a míč se dostal přes zkušeného Dochtora až k Benešovi, který z hranice vápna kolem bránícího hráče razantní střelou překonal Zacha.

 

Rakovnický brankář musel v 73. minutě hřiště opustit, když ve snaze založit rychlý útok výkopem místo míče trefil překážejícího hráče soupeře, který mu vběhl do výkopu a Zach to odnesl zraněním. Do branky tak musel Pešek.

 

V téže minutě naskočil do hry také dorostenec Barnabáš Broum, který se ukázal v tom nejlepším možném světle. Hosté si do konce utkání nic nevytvořili a dali tak prostor rakovnickému mladíkovi. Ten nejprve práskl do míče zpoza šestnáctky po rychlém protiútoku a krásným obstřelem kolem brankáře se zapsal mezi střelce. O minutu později dostal stejný hráč balón do otevřené obrany a podél Kovaříka zaznamenal svou druhou trefu za A-tým.

 

Rakovník si tak doma splnil povinnost v podobě vítězství nad posledním celkem tabulky.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Petr Vecka: Zápas pro nás nezačal dobře, jelikož se soupeř v prvních patnácti minutách dostal do tří gólových šancí. Naštěstí je ale nevyužil. My jsme poté hru dorovnali a také si vytvořili tři šance, avšak neproměnili. To se nám povedlo až později a poločas skončil 4:0. Druhou půli jsme polevili a soupeř se dostal gólem do hry. Další branky už ale naštěstí nepřidal a my utkání rozhodli ze dvou brejků.

FK Králův Dvůr B
Petr Dochtor: Začátek byl skvělý, poté jsme ale dostali první gól, který nás zase trochu sestřelil. Vzápětí jsme dostali druhý, to jsme ale ještě hráli dobře. Třetí branka už nás úplně položila. Ve druhé půli už jsme se do hry příliš nedostali. Domácí se soustředili především na bránění a hráli na brejky. I přesto, že jsme byli na míči, nějaké větší šance jsme si kromě toho gólu nevytvořili. Domácí to pak rozjeli z brejků, které proměnili.



Sestavy


SK Rakovník
R. Zach [-] (73. B. Broum [-] ) - O. Rýgl [-] (73. T. Pešek [-] ) , F. Turbák [-] (67. J. Mareš [-] ) , P. Kýzl [-] , J. Pavlík [-] (64. M. Jirásek [-] ) , V. Čadek [-] , Z. Schwendt [-] , J. Holý [-] , J. Červený [-] (85. T. Liprt [-] ) , T. Pucholt [-] , J. Šindler [-]

FK Králův Dvůr B
J. Kovařík [-] - J. Svoboda [-] , J. Rešl [-] , D. Matějka [-] , J. Rešl [-] - J. Fic [-] , A. Kočí [-] (58. P. Dochtor [-] ) , Š. Krivačka [-] (73. J. Šindelář [-] ) , J. Bíba [-] - A. Beneš [-] , P. Holakovský [-] (83. A. Novák [-] )

ŽK: 43. J. Svoboda , 72. Š. Krivačka .
Hráči zápasu: O. Rýgl .
Počet diváků: 208. Rozhodčí: NOVOTNÝ Lukáš - STUMPF Jaroslav, BOČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Matouš Vránek

Expert: Jiří Bican
Tip experta: remíza

Rakovník nečeká nic lehkého. Zde tipuji remízu.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích