P. Kýzl 18. (vl.)
J. Holý 34.
J. Holý 65.
D. Kaplan 83.
4:3
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2023 14:30

17.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Gólové hody v Nelahozevsi, přestřelka mezi Dynamem a Rakovníkem dopadla lépe pro domácí


Branky


18. P. Kýzl (vl.) , 34. J. Holý , 65. J. Holý , 83. D. Kaplan - 43. J. Červený (p.) , 73. J. Severin , 86. J. Červený
5

Zimní přestávka utekla jako voda a fotbalisté Nelahozevsi nastoupili do prvního odvetného zápasu, a to proti Rakovníku. Bodové statistiky hovořily před utkáním ve prospěch domácích, tak jednoznačné to ale nebylo a oba celky bojovaly o vítězství až do závěrečného hvizdu hlavního arbitra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta i vlastní gól

Chladné počasí doprovázelo utkání, ve kterém jako první zahrozili domácí, ale snadný zákrok si připsal gólman Zach.

 

Následný závar ve vlastní šestnáctce hosté ustáli a vzápětí se s šancí ozvali i oni. Severin dostal dobrý míč do vápna, na těžkém povrchu ho však zradil první dotek.

 

V 18. minutě se diváci dočkali první branky utkání. Rakovničtí nedohráli na polovině hřiště jeden ze soubojů a po pokusu Holého, který dostal povedený balón za obranu, si míč do vlastní sítě srazil Kýzl. Autor první jarní branky Nelahozevsi tak paradoxně nebyl z řad Dynama, které se ale i přesto radovalo z jednogólového vedení.

 

Fotbalisté Rakovníka mohli odpovědět ze dvou závarů v domácí šestnáctce, ale ani po jednom z nich se jim balón do sítě protlačit nepodařilo.

 

Bohužel pro hosty přišel další trest. Nepovedenou rozehrávku Šindlera přečetl Holý a v samostatném nájezdu na hostujícího brankáře nedal Zachovi šanci. Dynamo tak vedlo už 2:0.

 

Vzápětí mohli hosté odpovědět. Dobře zahraný rohový kop Pavlíka prodloužil na zadní tyč Červený, ale Severin a po něm i Kýzl na míč jen těsně nedosáhli.

 

Rakovničtí se přeci v první půli dočkali alespoň kontaktní branky. Červený vyslal míč za obranu, druhý rychlostní stupeň zařadil Schwendt a při kličce jej domácí gólman poslal k zemi. Míč si na značku pokutového kopu postavil Červený a stejně, jako v podzimním střetnutí obou celků, nařízenou penaltu proměnil.

 

Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí mužstvo.

 

Drama do poslední chvíle

Hned po pár minutách druhé půle mohlo být vyrovnáno, Červený ale svou gólovku poslal jen do domácího Zavadila.

 

Po hodině hry odskočili nelahozevští svému soupeři znovu na rozdíl dvou branek. Jan Holý dostal po hraniční ofsajdové situaci míč do vápna, ideálně si jej připravil a propálil Zacha. Domácí fotbalista tak zaznamenal již svůj druhý zásah v utkání.

 

Ani tato branka rakovnické hráče nepoložila a po necelých deseti minutách svítil na ukazateli skóre znovu ten nejtenčí možný náskok domácích. Červený zahrával přímý kop ze třiceti metrů a míč poslal do břevna. Gólman Zavadil podcenil reakci na míč, ten se odrazil od brankové konstrukce na hlavu nikým neatakovaného Severina a kapitán hostí pohodlně uklízel do prázdné branky.

 

Po chvíli mohl vyrovnat aktivní Červený, ale svou šanci z úhlu poslal jen do připraveného Zavadila v brance domácích.

 

V závěrečné desetiminutovce se schylovalo k hostujícímu tlaku, z ojedinělé akce ale střídající Kaplan přesným zakončením nedal ani při čtvrté brance Zachovi sebemenší šanci. Dynamo tak vedlo znovu o dvě branky.

 

Ani to ale nebylo poslední rozvlnění sítě v utkání. Pár minut před koncem nacentroval z levé strany do domácího vápna Jirásek, až moc prostoru dostal Jan Červený a svým druhým gólem v zápase vykřesal svému týmu ještě malou naději na bodový zisk.

 

Závěrečný tlak hostů přinesl pouze závar v domácí šestnáctce, ze kterého kýžený vyrovnávací gól nepadl, a Rakovník tak z Nelahozevsi odjel s prázdnou.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Nelahozeves
Daniel Kaplan: Zlaté tři body. Myslím, že jsme asi byli lepší, o ten jeden gól určitě. Samozřejmě jsme měli i štěstí, proměnili jsme všechny šance, ale jak říkám, myslím si, že o ten jeden gól jsme byli prostě lepší.

SK Rakovník
Petr Vecka: Zhodnotil bych to tak, že jsme soupeři darovali tři body. Úplně jednoduché. Šancí jsme měli na dva nebo tři zápasy a po nesmyslných chybách jsme Nelahozevsi darovali dva až tři góly.



Sestavy


TJ Dynamo Nelahozeves
R. Zavadil [-] - M. Pekárek [-] (67. D. Kaplan [-] ) , A. Janovský [-] (83. V. Kratochvíl [-] ) , L. Simon [-] , J. Holý [-] , T. Buldra [-] , D. Valda [-] , T. Pokorný [-] , P. Dubský [-] (59. V. Vymětalík [-] ) , J. Vorel [-] , J. Emmer [-]

SK Rakovník
R. Zach [-] - T. Kotaska [-] , P. Kýzl [-] , J. Šindler [-] , Z. Schwendt [-] (81. T. Pavlík [-] ) , J. Holý [-] (67. J. Mareš [-] ) , J. Severin [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , T. Itner [-] , J. Pavlík [-] (67. M. Jirásek [-] )

ŽK: 86. R. Zavadil - 54. P. Kýzl .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: BABÁK Jan - CHALUPA Martin, VOLENEC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Matouš Vránek

Expert: Lukáš Šedivý
Tip experta: remíza

Zde očekávám urputný boj, který skončí bezbrankovou remízou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích