3:3
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2022 13:30

2.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Standardní situace Lišan sebraly Řevničovu vítězství


Branky


9. V. Kapr , 24. O. Hanzlík , 80. J. Sedlák - 53. F. Laki , 74. T. Hrbek , 91. F. Laki
16

Zápas se pro domácí Spartu vyvíjel velmi dobře a první poločas nasměroval Řevničov k vítězství. Lišany ale ve zbytku zápasu zařadily vyšší rychlostní stupeň a hrozily zejména ze standardních situací, které nakonec rozhodly o konečném nerozhodném stavu. Vyrovnání v závěru poslalo domácí do kolen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tomeš měl dobře postaveno

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se hned v 9. minutě radovali z vedení. Hildebrand nezachytil míč za obranu, který skončil u Kočího. Ten mohl zakončovat, ale ještě vyšperkoval akci nahrávkou na Kapra, který ve skluzu otevřel skóre - 1:0. Poté to zajímavou střelou zkoušel ze střední vzdálenosti kapitán Beneš, ale jen těsně přestřelil. I Lišany se připomněly, když se za Tomešem ozvalo břevno!

 

Řevničov své vedení navýšil. Vaitův přetažený centr skončil až u Hanzlíka, který využil zbytečného vyběhnutí brankáře Řepky a podél něj poslal v pádu míč do sítě - 2:0. Hosty ani druhá inkasovaná branka nepoložila a následnou útočnou akci táhl Paseka s Hrbkem. Lišanský stoper si s prvně jmenovaným narazil a jeho zakončení zabránil včasný skluz bránícího hráče. Po následném rohu se rozvlnila boční síť Tomešovy branky a hosté dali najevo, že si jdou pro kontaktní gól.

 

K tomu byl velice blízko Paseka, který po centru z levé strany trochu akrobatickým zakončením poslal míč do břevna. Vyrovnaný poločas tak ovládla Sparta, která byla narozdíl od Lišan úspěšná v zakončení a mohla se těšit z dvougólového vedení. V kabině obou týmů během poločasu jistě proběhlo téma na pomyslnou Csaplárovu past, která se vzhledem k prozatimnímu výsledku nabízela.

 

 

 

Dramatický závěr

Lišany to s obratem myslely vážně a od začátku druhé půle to dokazovaly. Mutinský zahrával přímý kop z levé strany, odkud ho poslal do ohně. V náběhu míč líznul kopačkou Laki a umístil ho přesně k tyči - 2:1. O chvíli později měli hosté přímý kop ze stejného místa. Zdálo se, že takové nebezpečí nepřinese. Tomeš ale neudržel míč v rukavicích a následný závar hodně smrděl, defenziva Sparty ale všechno proto, aby míč v brance neskončil a naštěstí pro domácí se tak povedlo.

 

Obrovskou zbraní byly lišanské standardky. Takřka každá taková přinesla obrovské nebezpečí. Řevničov přečkal i další závar po jedné z nich, kdy se hned několik hostujících hráčů snažilo o zakončení, ale marně. V 76. minutě už Řevničov takové štěstí neměl. Mutinský poslal další centr do šestnáctky. S prvním zakončením si Tomeš ještě dokázal dobrým zákrokem poradit, míč ale skončil na kopačce Hrbka a ten trefil vyrovnání - 2:2.

 

Místo toho, aby zelenobílí obrat dokonali a byli v laufu, tak přišla velmi studená sprcha v podobě řevničovské branky. Ojedinělá domácí akce ukončila převahu Lišan. V 80. minutě si narazil Sedlák s Kaprem, při svém postupu směrem k vápnu dostal až příliš prostoru a jako bonus mu bylo špatné postavení brankáře Řepky, podél kterého poslal zpoza vápna přízemní střelou míč za brankovou čáru - 3:2.

 

Lišany ale ukázaly vnitřní sílu a inkasovaná branka v poslední desetiminutovce je nepoložila. Řevničov měl také k dispozici pár standardek, nebyl z nich ale zdaleka tak nebezpečný jako hosté. V závěru mohla Sparta vedení navýšit. Velmi těžký souboj svedl uvnitř vápna u brankové čáry Kapr s Haiflerem. Řevničovský útočník z něj vzešel jako vítěz a na hranici penalty našel volného spoluhráče. V tento moment ale pomohl svému týmu Řepka, který výborným a důležitým zákrokem držel lišanské naděje alespoň na závěrečný tlak a případný bod.

 

I když si lišanský brankář vybral slabší zápas, tak svou důležitost ukázal tímto zákrokem a byl součástí závěrečného hostujícího tlaku, ze kterého nakonec Lišany senzačně vyrovnaly! Rohový kop ještě vyškrábl skvělým zákrokem Tomeš, další standardka od druhého praporku už domácí popravila. Nepřehledná situace v řevničovské šestnáctce přinesla obrovský závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Laki a svou druhou a velmi důležitou brankou sebral domácím vítězství - 3:3. Vyrovnání srazilo domácí tým do kolen, následoval už jen závěrečný hvizd.



Ohlasy k zápasu


SK Sparta Řevničov
Michal Beneš, kapitán: První poločas byl vyrovnaný, my jsme šance proměnili a Lišany ne. Opět jsme vedli 2:0 v poločase. Druhá půlka byla z naši strany špatná. Lišany nám daly góly ze standardek, kdy využily svoji výšku a důraz. Deset minut před koncem jsme po ojedinělé akci šli do vedení, poté jsme měli stoprocentní šanci k navýšení vedení, ale neproměnili jsme ji a Lišany po závěrečném tlaku vyrovnaly. Celkově můžeme být za remízu rádi, Lišany byly lepší.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Bohužel jsme se na zápas zase špatně sešli. Úvod nám úplně nevyšel a dostali jsme zbytečně dva góly po špatné komunikaci. Od poloviny prvního poločasu jsme převzali otěže zápasu a začala stíhací jízda. Měli jsme opět dost šancí, ale góly nepřicházely. Dvě břevna a další šance mířily buď na brankáře nebo těsně mimo bránu. Druhý poločas už byl ale jenom o nás. Pomohli jsme si standardními situacemi a vyrovnali. Bohužel moji špatnou orientací jsem dopustil, aby soupeř dal branku a vzal nám vítr z plachet. Naštěstí jsme v zápase ukázali srdce a bojovnost, která nám poslední zápasy na podzim chybí a opět dokázali ze standardní situace vyrovnat, kdy jsme byli všichni včetně mě už ve vápně. Klukům se omlouvám, kdybych tento zápas podržel tým, tak jsme zvítězili. Teď nás nečeká nic jiného než se jako tým semknout, udělat dobrou přípravu a začít stíhací jízdu na jaře a dostat se do klidných vod tabulky.



Sestavy


SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - M. Tóth [-] , J. Murčo [-] , D. Jun [-] (82. J. Urbanovič [-] ) , J. Sedlák [-] - O. Hanzlík [-] (58. J. Smutný [-] ) , L. Vait [-] , J. Husák [-] , M. Beneš [-] - V. Kapr [-] , M. Kočí [-] -

SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Šutera [-] , J. Haifler [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , P. Kindl [-] , D. Baluch [-] (27. M. Medřický [-] ) , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-]

ŽK: 81. M. Kočí , 88. V. Kapr - 84. M. Medřický .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - BOBÁK Vladimír (N), LEDVINKA Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 10:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 06:50

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 18:24

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 20:46
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 15:42

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 11:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 06:34

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: remíza

Očekávám vyrovnaný zápas celků ze spodní části tabulky.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích