Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2022 13:30

2.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jesenice vyškolila Městečko v produktivitě


Branky


16

Hřiště v Městečku bylo poznamenané polovinou listopadu a každou přibývající minutou si říkalo o fotbalový odpočinek. Domácí si dokázali vytvořit několik gólových šancí, ale ty doslova pálili. Naopak Jesenice si svých příležitostí vážila a ukázala soupeři, jak by měl se šancemi zacházet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Festival zahozených šancí

Úvod zápasu patřil Městečku, které si svou aktivitou vytvářelo hned několik příležitostí. Z pravé strany se prosadil Otcovský, který potáhl míč a poslal centr do ohně. Tam se důrazem prosadil Tvrz, ale domácí radost zastavil odmávaný ofsajd. Stejný hráč z malého vápna pouze hlavičkoval v další šanci do připraveného Flajšingra, který Jesenici zejména na začátku první půle podržel.

 

Festival zahozených šancí pokračoval. Hadrava si ve vápně zasekl míč, našel Šnídla a ten si na hranici šestnáctky připravoval střeleckou pozici. Kvůli podklouznutí místo zakončení nahrál Urbanovi, který technickým zakončením levačkou jen o pár centrimetrů minul vzdálenější tyč! V další dobré pozici se po nahrávce Otcovského objevil Šnídl, ale ani on uvnitř vápna nemířil přesně.

 

Skóre se poprvé měnilo po půl hodině hry. Centr z levé strany propadl až na zadní tyč k Otcovskému, který šajtlí prolomil domácí trápení a poslal Městečko do vedení - 1:0. To už na hřišti nebyl Tvrz, který musel vinou nezaviněného zranění střídat. Skóre mohl Ohnivec navýšit, to když obranný odkop zalepil na hranici vápna Otcovský, místo zakončení posunul ještě míč vlevo na Viciana, který nikým neatakovaný v dobré pozici mířil hodně mimo.

 

Vyrovnat mohla Jesenice ze své vůbec první šance. Kuriózní spolupráce Jakuba s Petrem Johnem málem skončila gólem. Po rohovém kopu trefil prvně jmenovaný do zad jesenického kapitána, míč se od něj odrazil přesně k tyči, kde se předvedl se skvělým reflexivním zákrokem brankář Zelenka! Hostující tým přeci jen do konce poločasu zvládl vyrovnat a ukázat tak soupeři rozdíl v proměňování šancí. Rohový kop Prose našel na zadní tyči nekrytého Brdu, který razantní hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci - 1:1.

 

Závěr poločasu nabídl ještě jednu spornou situaci. Odkop Flajšingra zvládl domácí tým vrátit zpět do hostující šestnáctky, kam si nabíhal Otcovský. Na saních ale přijel Mutínský a nebezpečí zažehnal. Ve skluzu ale nabral domácího hráče a sudí Strouhal k překvapení Městečka pokutový kop neodpískal. Tímto momentem skončila první část zápasu.

Povedené střídání

Dvojí poločasové střídání Jesenice se ukázalo jako skvělý tah! Do hry přišel Jeníček, který získal pozornost bránících hráčů a více prostoru tak měli křídelní hráči. Hned po pár minutách obral u pravé lajny o míč bránícího hráče Kapoun, poslal centr do vápna, kde byl na zadní tyči nikým nepokrytý Bešík - 1:2. Hra Jesenice vypadala úplně jinak než v prvním poločase a hosté byli znovu odměněni.

 

Běžela 55. minuta a Kapoun vyhrál souboj s bránícím hráčem na hranici vápna. Připravil si střeleckou pozici a přesnou střelou na zadní tyč možná trochu překvapil brankáře Zelenku - 1:3. Aktivní a po celý zápas nebezpečný Otcovský dostal až příliš prostoru, kterého využil k precizní přihrávce na Urbana. Domácí kapitán váhal se zakončením, míč si místo střely zasekával a na poslední chvíli přijel s obranným skluzem J. John, který si připsal velmi důležitý obranný zákrok!

 

Hned z následného rohu se dostal k centru Šnídl a jeho přízemní centr uklidil pohotový Hadrava - 2:3. Vyrovnání měl na kopačce Otcovský, který se dostal z pravé strany k zakončení a jeho přízemní křížné střele nechybělo vůbec mnoho! Podobně si vedl Šnídl, který ustál obranný skluz a z úhlu lízl svou přízemní střelu o zadní tyč!

 

Městečko mělo několik gólovek, ale pokračovalo v jejich zahazování a v posledních minutách tak přišel trest. Na hřišti se projevovalo čím dál tím více podzimní období a terén byl pro oba celky velmi složitý. Definitivní podobu výsledku a klid na jesenické kopačky přinesl Bešík, který pláchl domácí obraně a kousek za rohem velkého vápna elegantně přeloboval Zelenku - 2:4.

 

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Marek Tvrz, útočník: S Jesenicí máme většinou bilanci, že vyhrají domácí. Nám nesvědčí jejich velké hřiště a jim naopak naše malé. Tento zápas dlouho nenasvědčoval, že by mělo být něco jinak. Jen za první poločas jsme měli pět tutových šancí a hosté dokázali z ojedinělé standardky vyrovnat. Místo toho, abychom zápas rozhodli už v první půli, tak jsme do druhé vstoupili vlažně a Jesenice své dva útoky zakončila gólem. Přesto jsme měli opět mnoho příležitostí k obratu, ale bohužel se ujala pouze pohotová dorážka Hadravy. V závěru hosté ještě jednou utekli a pečetili své vítězství. Pro nás velmi hořká prohra, protože jsme byli mimořádně neefektivní a hosté nás naopak v efektivitě vyškolili, což ale fotbal přináší a zvlášť tady na okrese se ukazuje, že každý může porazit každého. Pro mě osobně ještě dvojnásob hořká, neboť již po půl hodině mi mimo souboj prasklo ve svalu a mám tam trhlinu, takže já si posezónní odpočinek opravdu užiju (smích). Máme po podzimu 22 bodů, což je s ohledem na minulou sezónu báječný počin, ale objektivně jsme minimálně 5 bodů zbytečně ztratili, takže umístění v tabulce určitě mohlo a mělo být lepší.

FC Jesenice
Petr John, kapitán: Městečko si ze začátku vytvořilo velký tlak a mělo hodně šancí, při kterých nás na začátku podržel brankář. Na svém malém hřišti se snažilo hrát fotbal, ale zklamala ho koncovka. Nám se povedl konec prvního poločasu, kdy soupeř nechal našeho hráče volného při rohovém kopu a první čtvrt hodina druhé půle, kdy jsme dali další góly. Do druhé půle nám pomohl příchod Davida Jeníčka, kterému se věnovali obránci a nechali tak prostor pro jiné naše hráče. Městečko by si za svůj výkon alespoň bod zasloužilo. My jsme ale zápas odmakali, uhráli jsme hodně soubojů a díky produktivitě jsme vyhráli.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
V. Zelenka [-] - M. Tvrz [-] (33. L. Majba [-] ) , J. Vician [-] , P. Šnídl [-] , V. Hlavatý [-] , M. Telvák [-] (65. J. Jůna [-] ) , O. Kolísek [-] , R. Otcovský [-] , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , T. Heger [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - V. Fiala [-] , D. Kapoun [-] (65. V. Řehoř [-] ) , D. Brda [-] (46. R. Bešík [-] ) , P. Kotek [-] (89. D. Casas [-] ) , K. Pros [-] , P. John [-] , J. Kočička [-] (46. D. Jeníček [-] ) , J. John [-] , D. Halámek [-] , J. Mutínský [-]

ŽK: 40. R. Otcovský , 47. T. Heger , 67. J. Vician - 31. P. John , 68. P. Kotek , 75. D. Brda , 90. D. Halámek .
Hráči zápasu: R. Otcovský - R. Bešík , D. Kapoun , J. John .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: STROUHAL Jiří - GEBHART Aleš (N), KALAJ René (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 12:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 10:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 06:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 18:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 20:46
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 15:42

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 11:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 06:34

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: výhra domácích

Městečko zvítězí díky svému domácímu prostředí, které je známé zejména malou hrací plochou. Jesenice jim to ale nenechá jen tak a bude to vyrovnaný zápas.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích