1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2022 16:00

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužná zvládla derby a je nadále stoprocentní


Branky


22. V. Mutinský - 27. R. Pokorný , 78. R. Pokorný (p.) , 81. V. Svoboda
17

Obrovskou motivaci měly v derby oba týmy. Domácí chtěli zastavit rozjetou luženskou lokomotivu, která neztratila dosud ani bod. Hosté naopak chtěli svou skvělou vítěznou šňůru prodloužit a odskočit svým soupeřům. Svůj cíl naplnila do puntíku Sparta, která chtěla v derby víc a byla po zásluze odměněna.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Postupný luženský rozjezd

Možná měly oba týmy v derby trochu svázané nohy, kdo ví, každopádně na první šanci se dlouho čekalo. Hra byla plná nepřesností a zejména luženským hráčům dlouho trvalo než se dostali do zápasu. První střelecký pokus mezi tři tyče vyslal po čtvrt hodině Haifler, jeho zakočení ale Kopřivovi přidělalo minimum práce. Na straně druhé měl dobrou pozici z přímého kopu Mezei, jeho levačka ale poslala míč hodně vedle. O pár minut později vlétl z levé strany do vápna J. Vejvoda, jeho nabídku do ohně ale nikdo ze spoluhráčů nepochopil.

 

Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě. Roušavého pravačka poslala od lajny centr do šestnáctky, kde svedl souboj s bránícím hráčem Mutinský. Napoprvé míč za brankovou čáru neprotlačil, na druhý pokus už to vyšlo. Nebyl to nikterak pohledný gól, ale platil a to je hlavní - 1:0. Sparta byla ihned blízko vyrovnání. Přetažený centr vrátil na zadní tyči Pokorný na kopačku J. Špičky. Ten ve velmi dobré pozici pálil z prvního dotyku, ale zařízení o kousek minul.

 

Luženské to ale nemuselo mrzet. Jakoby Lišany nevěděly o kvalitách středního záložníka Gjorgjieva a také kapitána Pokorného. Prvně jmenovaný našel ze středu hřiště nepokrytého zkušeného útočníka, který z hranice šestnáctky nedal Z. Řepkovi šanci. Svůj gól oslavil jako hráč ze staré školy - jednodušše a velmi originálně - 1:1. Lužná mohla vedení navýšit. J. Špička ze středu hřiště poslal míč do strany na Havlíčka, který vyslal nebezpečný centr do domácího vápna. Tam si v souboji vedl dobře Pokorný, ale v těsné blízkosti v souboji s domácím brankářem prohrál.

 

Hra se přelévala ze strany na stranu. Další obrovská šance byla k vidění po přímém kopu Mezeie ze středového kruhu. Luženský stoper poslal svou levačkou míst do pravé části vápna, odkud málokdo čekal potencionální nebezpečí. Pokorný ale vyzrál na bránícího hráče a z velkého úhlu k překvapení všech poslal míč do tyče. Netrvalo dlouho a Sparta zahrozila znovu. Zpoza šestnáctky napřáhl J. Vejvoda a jeho pokusu nechybělo moc, aby zasáhl cíl. Více první poločas, ve kterém se Lužná postupně rozkoukávala, nenabídl.

 

Lišany tahaly za kratší konec

Druhý poločas nabídl rychlou šanci a opět na hostující straně. J. Vejvoda poslal centr za obranu, kde si míč našel Pokorný. Toho ale na poslední chvíli zastavil čistým způsobem Hrbek, díky kterému se luženský kanonýr nedostal do gólového zakončení. Na druhé straně se dostal do dvou příležitostí po sobě Haifler. Nejprve mířil z úhlu vysoko nad a následně poslal přímý kop z dobré pozice do podobných míst.

 

O hodně větší možnost měl zanedlouho Mutinský, ke které se sám propracoval aktivním napadáním na pravé straně. Nepříjemným presinkem se dostal až před Kopřivu, před kterým pálil překvapivě vysoko nad. Lužná získávala v derby postupně aktivitu a ve druhé půli měla několik standardek, ze kterých domácí branku nijak vážněji neohrozila. První výraznější šance po delší době přišla čtvrt hodiny před koncem. Střidající Hornof posunul míč na J. Vejvodu, který přesprintoval ve vzájemném souboji Hildebranda, ale zakončení z hranice vápna poslal pouze do rukavic domácího gólmana.

 

V 78. minutě si to ze středu hřiště nasměroval směr branka domácích J. Špička. Dostal až příliš prostoru a i když si předkopl míč při jednom z dotyků hodně před sebe, domácí hráči na to nezareagovali a stopka přišla až ve vápně. Laki se provinil proti fotbalovým pravidlům, velmi aktivního hráče hostí poslal k zemi a sudí Lafek ukázal na značku pokutového kopu. Ten na sebe vzal kapitán Pokorný a v derby ustál tíhu okamžiku - 1:2. Penaltový odborník Z. Řepka sice trefil stranu, ale na pokus luženského snajpra nedosáhl.

 

O dvě minuty později udeřila Lužná znovu. Rohový kop Mezeie prodloužil na přední tyči Pokorný až na J. Vejvodu, kterého ale vyhnal ven ze šestnáctky. Hostující rychlík poslal pravačkou centr zpět do vápna, kde jej odvrátil Hrbek. Pouze ale na úroveň penalty, kde stál Svoboda. Mladík v luženském dresu si připravil míč a zamířil přesně k tyči - 1:3. Pro mladého hráče gól v derby znamenal obrovské množství sebevědomí, ze kterého může čerpat v dalších duelech.

 

Lišany druhý poločas nepředvedly to, co by samy od sebe očekávaly a byly potrestány. V závěru dokázali domácí rozvlnit síť, ale pouze z vnější strany. Lužná důležitý zápas zvládla lépe, připsala si další vítězství a je i nadále stoprocentní!



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Derby jak se patří. Bylo plné soubojů na hraně i za hranou. První poločas byl celkem vyrovnaný, moc šancí si nevytvořil ani jeden tým. Až druhý poločas začali hrát více hosté. Do 70. minuty ale bez žádného velkého ohrožení. V ten moment asi padl zlom, kdy po jasném faulu Lakiho byla odpísknutá penalta pro Lužnou, kterou se štěstím proměnil Pokorný. Konečný stav byl zapříčiněn naší nesoustředěností po obdržené druhé brance. Pro nás se nic nemění, příští týden musíme bodovat na hřišti soupeře v Jesenici.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, střídající hráč: V prvním poločase se nám dlouho nedařilo dostat se do zápasu, bylo tam spoustu nepřesností. Po inkasované brance přišlo naše brzké vyrovnání a od tohohle momentu jsme začali být lepším soupeřem a zaslouženě dovedli zápas do vítězného konce.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (57. J. Feher [-] ) , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (85. J. Jankovič [-] ) , T. Hrbek [-]

TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - D. Vejvoda [-] (90. M. Cibulka [-] ) , A. Chrástek [-] , P. Mezei [-] , J. Staněk [-] - J. Lebeda [-] (46. F. Hornof [-] ) , K. Gjorgjiev [-] (89. M. Koloc [-] ) , J. Špička [-] , L. Havlíček [-] (73. V. Svoboda [-] ) - R. Pokorný [-] , J. Vejvoda [-] -

ŽK: 35. L. Hanzl , 58. J. Paseka , 73. M. Medřický , 78. F. Laki - 57. L. Havlíček .
Hráči zápasu: T. Hrbek - R. Pokorný , J. Špička .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Lafek David - FEJFAR Jakub, JASANSKÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Derby, které by mělo být ve znamení urputného boje, ale větší kvalita je na straně hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Hodně zajímavé zápasy tohoto kola zakončí derby! Lužná neztratila ještě ani bod, naopak Lišany chtěly být určitě výše. Bude hodně záležet, jak Lišany poskládají sestavu. Když nebudou mít příliš mnoho absencí, mohou vyhrát. Ale derby je nevyzpytatelné a nejraději bych dal trojtip. Ale to nejde. Věřím v sílu domácího hřiště, které nám s Traverzou nikdy nesedělo.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů