Rpety si vítězství vydřely i navzdory terénu a sudímu


Branky


4

To, že rpetský SK je na určitém vzestupu je znát v každém jejich zápase. Po úvodních střetnutích, kdy sice fotbalově bylo zlepšení znát, ale výsledkově to nepřinášelo tolik ovoce, konečně začali fotbalisté Rpet sbírat i body. V minulém kole sesadili z prvního místa tým Libomyšle, v sobotu 15. října si počíhali na Drozdov "B", který tak vyklidil první příčku Březové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodu utkání bylo znát, že domácí tahají za kratší konec. Terén byl těžký, bahnitý, rozhodčí příšerný, ale k tomu se ještě dostaneme. Hned ze začátku zápasu Rpety hrozili několika šancemi, střely (nejen) útočících hráčů Rpet ovšem končily na všech světových stranách. Do branky se ne a ne trefit. Domácí Drozdov se do nějakého útočného výpadu dostával spíše sporadicky a většinou ztroskotali na předfinální přihrávce, když skvěle fungující obrana hostů nenechala domácí projít až ke golmanovi.

 

Děti jako pomezní rozhodčí 

Na lajně Drozdova se ujal praporku snad třináctiletý hoch, který očividně neměl tušení, co má dělat. Na rady domácí lavičky mával, nebo nemával, jak bylo potřeba. Zprvu bylo úsměvné, že při jakémkoli útoku Rpet zvedal praporek nad hlavu, signalizujíc ofsajd, který prostě být ani nemohl. Jenže postupem času od úsměvu došlo spíše k vzteku. Drozdov to vyřešil tak, že na lajnu postavil o rok, možná o dva mladšího kluka. Gradace výkonu hlavního sudího přišla v okamžiku, kdy domácí hráč nastřelil za polovinou hrací plochy hráče Rpet, brankář Janoušek balon chytil a rozhodčí odpískal nepřímý volný kop. Ze vzdálenosti asi šesti metrů ovšem domácí střelec minul nejen branku, ale i ochrannou síť za ní.

 

Poločas skončil smírně bez branek, čemuž se nedalo ani divit. Domácí prakticky šanci neměli a hosté nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. 

 

Proslov o půli prospěl určitě více Rpetům, kteří prakticky hned na začátku druhé půle šli do vedení zásluhou útočícího Davida Novotného. Ten měl poté ještě několik dalších šancí, ale rozhodčí neměl pochopení k jeho chuti zvýšit stav utkání na vícebrankový rozdíl. Jednou pískl ruku, podruhé špatně vhozený aut, potřetí ofsajd.

 

Na 2:0 z pohledu SK Rpety tak dokázal upravit až Lukáš Mraček, který v 58. minutě uprchl po pravé straně hřiště a zvýšil perfektně umístěnou střelou podél brankáře domácího celku. 

 

 

Legrace v podání sudího ovšem nebraly konců. Rpetský Kaprhál uzmul balon ještě na své polovině, obehrál dva hráče domácích, prostrčil si balon mezi posledními dvěmi a už už se sám řítil na brankáře Drozdova, když soudce odpískal ofsajd. Těžko říci, co se mu honilo hlavou, když vzal do úst píšťalku, pomezní nemával, Novotný se do hry nezapojil, ale ofsajd byl odpískán.

 

Fotbalový Bůh v sobotu přihlížel na hřiště Drozdova

Za druhý poločas sebral rozhodčí hostům minimálně šest gólových příležitostí, včetně jednoho vstřeleného gólu tím, že pískal postavení mimo hru. Jednou šlo možná o hraniční situaci, v pěti případech ale o holý nesmysl. 

 

V minutě 81. nádhernou střelou z dobrých pětadvaceti metrů vyzrál na brankáře Janouška drozdovský Vávra. Golman hostí stál příliš vpředu a na ránu nedokázal dosáhnout, i když ji prsty zřejmě jemně tečoval, skončila v síti. Tím Vávra odšpuntoval festival zvaný "Jak se nedostat do vápna soupeře". Rezerva Drozdova sice měla převahu, tu ale umě kouskoval trenér hostů střídáním, nebo svou neschopností domácí celek.

 

Fotbalový Bůh byl milosrdný a nedovolil panu rozhodčímu z celkem pohledného utkání udělat kovbojku tím, že by hosté nevyhráli. Byli totiž určitě lepší a jen sudí jim nedovolil vyhrát výraznějším a zaslouženým rozdílem. Kdoví, kde by byli Rpety, kdyby jim OFS nekontumoval nesmyslně zápas v Žebráku, nebo kdyby si vlastními chybami neprohráli utkání s Neumětely. 

 

Trochu mne v první půli zarážel výkon kapitána SK Rpety Tomáše Řepky, který v utkání s Libomyšlí o týden dříve patřil k nejlepším mužům v poli. Po poločase přišlo konečně zlepšení a také jsem pochopil. Řepka má drozdovskou minulost, a tak možná proto měl trochu svázané nohy.

 

Závěrem bych rád dodal, že se snažím podávat reportáž velice neobjektivně, rozhodčí je pro mne také jen člověk, když se upískne, 3x, 5x za zápas... stává se, jsme lidé. Ale čeho je moc, toho je příliš. Nezbývá než doufat, že kampaň pritáhne nové, mladší rozhodčí, kteří budou chtít svůj zápas odřídit nestranně za jakýchkoli podmínek.

 

Reportáž zaslal Jaroslav Dolejší, děkujeme.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: POS Josef - PALEK Šimon (N), SCHÖN Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 10. 2022 09:13
Hodnocení zápasu
17. 10. 2022 19:30
Hodnocení zápasu
17. 10. 2022 18:45
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 19:28

Tip: výhra hostů






Tabulka Z Skóre B
1 SK Tlustice B 11 51:16 24
2 TJ Drozdov B 11 49:31 24
3 Union Cerhovice B 12 39:26 22
4 Libomyšl 11 52:38 16
5 SK Horymír Neumětely B 10 42:32 14
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Vladimír Košťálek 22
2 Michal Mantlík 14
3 Ladislav Jirouch 12
4 Josef Hnízdil 12
5 Jan Volráb 11
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 23 53,5% 1
2 Radek Hruška 19 39,6% 1
3 Vlastimil Blažek 13 46,4% 0
4 Venca Likeš 5 41,7% 0
5 Miroslav Liška 3 37,5% 0
Zobrazit celou tabulku