M. Laš 82.
1:2
(0:1)
45. M. Chlubna (p.)
80. P. Pešek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 16:00

5.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapotice nestačily na Ledeč


Branky


82. M. Laš - 45. M. Chlubna (p.) , 80. P. Pešek
22

Kováci přijeli do vesničky patřící do kraje Vysočina, ač rozkládající se v regionu historicky spjatém s jižní Moravou a obývaném lidmi spíše s jihomoravskou než vysočinskou mentalitou, po dvou porážkách v řadě. Čekal je zápas s nováčkem soutěže, který také potřeboval zabrat. Důležitost zápasu tak byla oboustranná. V obci, která má něco přes 500 obyvatel, se na zápas s Ledčí přišlo podívat 200 diváků, což je velmi slušné číslo. V ledečském dresu opět vyběhla na hřiště odlišná základní jedenáctka, než v každém z předchozích 4 mistrovských utkání. Hosté se ujali brankou Chlubny z pokutového kopu, která navíc padla těsně před odchodem do kabin. Vítěznou branku vstřelil ostřílený stoper Petr Pešek. Domácí nováček sice vzápětí snížil, ale více se mu již nepodařilo. Ledeč tak mohla nastoupit na dlouhou cestu domů s radostí ze tří bodů. Ty ji ponechaly na 9. místě tabulky, ale přeci jen trošku vzdálily od chvostu tabulky. K vítězství přispěl i nový hráč v kádru Ledče, třicetiletý Pavel Herčík, který přestoupil do ledečského dresu ze středočeských Zbraslavic, jejichž dres opustil poprvé v kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Utkání nevalné úrovně jsme odehráli proti téměř sousedovi v tabulce, který do sobotního odpoledne nasbíral o jeden bod více. V úvodních minutách si obě mužstva vypracovala několik příležitostí. Tu největší měli hosté, Petr Sobotka vykopával z brankové čáry a naši tutovku nevyužil Kučera. V další půhodině se hrál celkem nezáživný fotbal bez vyložených příležitostí. Dlouhé balóny spolehlivě trkal důrazný stoper hostů, hra byla tak spíš soubojová a v té měli hosté navrch. Blízko ke vstřelení branky bylo okolo třicáté minuty. Ale i na brankové čáře hostů, stál dobře postavený obránce. Změnu skóre přinesla poslední miuta první půle. Po autu se ve vápně kolem Laše obtočil hostující hráč, kterého skluzem trefil Němec a kopala se penalta. 45´ minuta 0:1.

Druhý poločas

Druhá půle se nesla ve znamení té první. Naše hra byla bezradná a končila před velkým čtvercem hostů. Do vápna jsme se dostávali po našich nebezpečných standatrkách. Bohužel ve vápně chyběl potřebný důraz k tomu abychom jakkoliv míč dostlačili do sítě. Optický tlak k ničemu nevedl a dál se hrála soubojová kopaná a v té nás hosté předčili svým důrazem. V 80´ minutě vyrobil tradiční chybu brankář Laš, když neudržel centr po rohovém kopu a hosté dostali druhý dárek. Inkasovaná branka nás trochu nakopla. První centr ze hry v zápase posal do vápna Kučera a Milan Laš hlavou snížil na rozdíl jedné branky. Domácí vsadili vše na jednu kartu a snažili se vyrovnat. Hosté vyčkávali na brejky do otevřené obrany. Ty však spolehlivě zahazovali. V poslední mintuě utkání se k trestňáku z ideální pozice postavil Milan Laš. Jeho pěknou trefu však tečoval magnet hostující obrany a míč proplachtil nad. Následný roh vyústil už jen v trmu vrmu před brankou hostí a rozhodčí Landsman ukončil né moc pohledné utkání.



Ohlasy k zápasu


FC Rapotice
Tomáš Brabenec, trenér: "Soupeř trestal naše hrubé chyby, kterým jsme se chtěli vyvarovat. Opět však bez potřebného efektu. Efekt nemá ani naše hra dopředu, kde chybí větší hlad po gólech a důraz ve vápně soupeře. Na tomto bude potřeba zapracovat!"

FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou
Pavel Storož, trenér: "Po dvou nevydařených utkáních byl cíl jasný - získat body z venkovního prostředí. Posíleni o novou akvizici ve středu zálohy jsme absolvovali, pro nás již klasicky, hektické první minuty. Nejprve zahrozili domácí, nicméně brankář Císař stál, kde měl. Následně jsme se dostali do dvou šancí také my. První polovina byla, dle mého, až moc napínavá, čekalo se na první branku, která mohla rozhodnout celé utkání. Pár vteřin před odchodem do šaten jsme měli výhodu pokutového kopu a Chlubna se nemýlil! Ve druhém poločase se nám podařilo navýšit na 2:0, to když se prosadil důrazný Pešek. Namísto uklidnění, či zvýšení náskoku, jsme však neuhlídali standardní situaci soupeře, Císař se nedostal na míč a bylo sníženo. Následně domácí hru velmi otevřeli, což nám směrem dopředu svědčilo, zvláště po příchodu Trpišovského. Nicméně řešení v přečíslení nám opravdu krutě nešla. Trpišovský, Chlubna a ani Toula recept na uklidnění nenašli. V závěru jsme ustáli přímý kop i následný roh a oslavy (trvající dlouho do noci i s ohledem na dalekou cestu "Bobíkem") mohly začít! Těžko za utkání někoho nepochválit, opět jsme ukázali bojovnost a chuť vyhrávat. Skvěle se uvedl nováček Herčík, hodně byl vidět kapitán Toula, vpředu je vždy motivovaný Chlubna. Kromě dvou zaváhání odchytal dobře mladý Císař a i střídání (některá vynucená) měla kvalitu."



Sestavy


FC Rapotice
T. Laš [-] - P. Sobotka [-] , M. Laš [-] , P. Tesař [-] , V. Adamenko [-] , M. Němec [-] (69. J. Heres [-] ) , D. Liusik [-] , P. Kučera [-] , A. Palát [-] , R. Durajka [-] , M. Jarý [-] (60. M. Šmarda [-] )

FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou
E. Císař [-] - V. Horký [-] (46. J. Stehno [-] ) , P. Herčík [-] , L. Vodička [-] (63. M. Trpišovský [-] ) , M. Toula [-] , M. Chlubna [-] (90. M. Stehno [-] ) , P. Pešek [-] , M. Vágner [-] (82. M. Píška [-] ) , M. Havel [-] , T. Žemlička [-] , J. Karel [-]

ŽK: 27. R. Durajka , 58. M. Němec , 84. M. Šmarda - 41. P. Pešek , 55. L. Vodička , 70. M. Chlubna , 82. M. Toula , 88. J. Karel .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: LANDSMAN David - FRYČ Vlastimil, BURIAN Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích