1:5
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2022 18:00

11.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Tachov hraje svojí soutěž, tipoval expert Míra Zach před zápasem. A jeho předtucha se vyplnila


Branky


8. L. Kotěšovec - 23. L. Hudec (p.) , 27. L. Hudec , 49. M. Braun , 64. D. Bulaiev , 81. V. Mráz
30

Na druhém travnatém hřišti velkého areálu SK Petřín Plzeň, pod umělým osvětlením pátečního podvečera foukl sudí Cupl do píšťalky krátce po 18. hodině, aby odstartoval šlágr 11. kola krajského přeboru, v němž se utkal domácí rezervní výběr s aktuálním lídrem oblastního přeboru z Tachova. Zápas měl od začátku náboj, kvalitu, zajímavé gólové příležitosti, ale možná i sporné situace? Ale pěkně od začátku...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Až penalta nastartovala tachovské fotbalisty

Vstup do zápasu se vydařil velmi dobře domácím fotbalistům, kteří hned od prvních minut zatlačili Tachovany na jejich polovinu a zkoušeli kvality brankáře Langra, který ještě v loňské sezóně oblékal dres Petřína. A jakoby na mladého brankáře padla tréma, jelikož se mu první kontakty s míčem úplně nevydařily, což domácí útočníci vycítili. Tlak domácích stoupal, a už v 8. minutě se mohli petřínští po zásluze radovat ze vstřelené branky, když do sítě dopravil míč Lukáš Kotěšovec popěkné akci přes pravou stranu.

 

Domácí měli brzy ještě nějaké šance, ale ty se jim nepodařilo proměnit a postupně se rozkoukali na hřišti i hosté z Tachova. Jejich první střela na bránu však paradoxně ke kvalitám týmu pramenila až ze situace, která rozdmýchala nervy petřínským příznivcům u domácím hráčům. K zemi se v šestnáctce svalil Habart, který se po přetaženém rohu dostával kombinací do vápna a na dlouhou nohu se snažil posunout míč dalšímu spoluhráči před míč odkopávajícím Zímou. Habart byl u míče první, Zíma na důrazu ubral, ale přesto ke kontaktu došlo zaháknutím nohy a rozhodčí Cupl ukázal nekompromisně na puntík před brankářem Pejřimovským. Domácí fotbalisté se k rozhodčímu ihned seběhli, jelikož se domnívali, že se rozhodně o žádný faul nejednalo a stejného názoru byla i domácí lavička, kterou musel uklidňovat asistent rozhodčího. Zda to byla či nebyla penalta nedokázali s jistotou rozhodnout ani na místě přítomní diváci, kteří se také o rozhodnutí sudího přeli a tak si museli lidé počkat až na pozápasový záznam. S rozhodnutím sudího však již nikdo nic nezmohl a k pokutovému kopu se postavil Lukáš Hudec, který pro toto utkání nasadil kapitánskou pásku za zraněného Viternu, jenž byl v krajním případě připraven pouze na lavičce. A svůj pokus bezpečně proměnil.

 

Až tato branka vlila tachovanům více energie do žil a možná i díky chvilkovému výpadku z koncentrace se o čtyři minuty později prosadil v pokutovém území podruhé v zápase Lukáš Hudec, jenž dokonal obrat po příhře Pavla Kořínka. Ve zbytku poločasu se odehrávala vyrovnaná bitva na obou stranách hřišť, ale z vytvořených šancí se již ani jednomu celku nepodařilo prosadit. Do šaten se tak odcházelo ze jednobrankového vedení Tachova.

 

Bulaiev definitivně rozhodl o výhře hostů

Po návratu z kabin na hráče a realizační týmy čekalo překvapení v podobě střídání rozhodčích. Zřejmě kvůli svalovému zranění rozhodčího Cupla tento přenechal píšťalku a odřízení zbyteku zápasu na prvním asistentovi Tadeáši Pastyříkovi a sám se postavil na pozici druhého asistenta s praporkem v ruce.

 

Tachované jistě v kabině byli nabádáni k lepší aktivitě směrem dopředu a brzkému rozhodnutí zápasu. Přání trenérů vyslyšel krátce po výměně stran jeden z nejzkušenějších plejerů. Milan Braun si po velmi povedeném centru od rohového praporku od Hudce naskočil nejvýše na míč a hlavou na zadní tyč vsítil ve 49. minutě na 1:3. Stejný hráč pak musel v defenzivní činnosti, kde na stoperovi zastával pozici za Viternu, reagovat na nebezpečné pokusy domácích, kteří se snažili o snížení.

 

Jeho obranná čtveřice tentokrát obstála a po několika důrazných soubojích kolem půlící čáry, kdy se rozdávaly i žluté karty, se ke standardkám dostali hosté. Po její rozehrávce nasměroval do vápna centr Kořínek, míč se od zasahujícíh těl odrazil k nohám velmi dobře hrajícího Danyila Bulaieva, který zakončil za bezmocného Pejřimovského. Tato branka definitivně rozhodla o tom, kdo získá všechny tři body šlágru kola.

 

I když se hrálo aktivně až do konečného hvizdu, tempo již nebylo takové, jako na začátku zápasu. Ovšem i tak si mohli diváci zajuchat ještě u jednoho gólu, který po dvou minutách na hřišti vsítil střídající Vojtěch Mráz, jenž dopravoval do sítě míč po odražené střele Lanfranchiho. 

 

Záznam z utkání je možné shlédnout ZDE.



Ohlasy k zápasu


SK Petřín Plzeň B
Jan Pleticha, trenér: Béčko proti Tachovu v pátek předvedlo paradoxně, co se přístupu k zápasu a nasazení týká, asi nejlepší výkon v této sezóně. Po tom, co jsme šli do vedení, byla proti nám odpískána penalta, která dle mého názoru prostě nebyla a to nás vyvedlo na 5 minut z koncentrace a dostali jsme i druhý gól. Pak jsme opět byli víc než vyrovnaným soupeřem výbornému Tachovu. Druhý poločas už nebyl takový, jako ten první a Tachov potrestal každou naší chybu. Výsledek 5:1 pro Tachov je na to, jaký jsme předvedli výkon, až moc krutý, ale asi odpovídá kvalitám týmů, které proti sobě nastoupily. Pokud ale budou naši mladí hráči předvádět dál takové výkony, budeme hrát v téhle soutěži hodně nahoře, což bychom chtěli, aby byli kluci, pokud bude třeba, schopni nastoupit i v divizi, což v minulých kolech ten případ nebyl.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: K důležitému utkání jsme na Petřín přijeli bez naší velké opory, zraněného kapitána Honzy Viterny. A prvních cca 15 minut to bylo znát... Domácí na nás vlétli, hráli s velkým elánem a naše obrana, kterou obvykle Honza řídí, nepůsobila vůbec jistě. Také jsme to zaplatili gólem, po nedorozumění naší obrany a špatném dostoupení domácích útočníků našimi obránci. Nicméně jsem byl klidný, protože jsem si byl jistý, že Milan Braun si s rolí středního stopera poradí. A také že ano. Od této chyby celé obrany už Milan začal dirigovat naší defenzivu s přehledem, hrál naprosto spolehlivě a svůj klid a kvalitu přenesl na své spoluhráče v obraně. Náš tým je nejen zkušený, ale i hodně sebevědomý tým bojovníků a proto nás inkasovaná branka probudila z úvodní letargie prakticky okamžitě. Po obdržené brance jsme začali hrát výrazně aktivněji a po kombinaci na pravé straně domácí faulovali ve vápně agilního Habarta a Hudec se z penalty nemýlí, bezpečně vyrovnal na 1:1. Neuplynulo ani moc dlouho a radovali jsme se z vedení. V té době jsme již byli lepším týmem než domácí, víc jsme byli na balónu, domácí naopak hráli na rychlé brejky. Do přestávky jsme šli za stavu 1:2 pro nás. Druhý poločas jsme nastoupili velmi aktivně, přehrávali jsme domácí mladé, sympatické, ale nezkušené mužstvo. Domácí bojovali, nic nám zadarmo nedávali. Přestože byli určitě frustrovaní, hráli tvrdě a agresivně, ale jen za účelem, aby vyhráli souboj, prostě férová, důrazná hra. Naši převahu v druhém poločase jsme korunovali třemi brankami po hezkých akcích a udělali jsme tak další důležitý krok k našemu cíli... Rád bych jen alespoň krátce vyjádřil respekt domácímu týmu, včetně realizačního, že porážku přijali sportovně. Během zápasu nebyl vidět žádný brutální, úmyslný faul. Jsem přesvědčen, že pro jejich mlaďounký tým to byl prospěšný zápas, zkušenost, která jim pomůže. K výbornému utkání přispěli i oni výrazným dílem.



Sestavy


SK Petřín Plzeň B
M. Pejřimovský [-] - D. Voves [-] (68. P. Škarda [-] ) , A. Rada [-] , L. Maxa [-] , J. Tětek [-] (68. M. Jandoš [-] ) , L. Kotěšovec [-] , M. Vanc [-] , M. Štefl [-] , M. Trojovský [-] (77. D. Vodrážka [-] ) , J. Veselý [-] , J. Zíma [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] , J. Šroub [-] (79. V. Mráz [-] ) , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , T. Habart [-] , R. Umanskyi [-] (85. G. Nieves [-] ) , D. Bulaiev [-] (87. A. Kořínek [-] )

ŽK: 23. J. Levý , 55. M. Trojovský , 63. M. Štefl , 66. J. Veselý - 32. T. Vejvoda , 45. P. Sláma , 57. G. Lanfranchi .
Hráči zápasu: M. Braun , L. Hudec .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Cupl Zbyněk - PASTYŘÍK Tadeáš, LAPÁK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 13:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 10:34
Jakub Volák

Expert: Miroslav Zach
Tip experta: výhra hostů

Tachov hraje svojí soutěž a Petřín v posledních dvou zápasech vypadl z formy.

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 22:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 18:41

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 12:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 11:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 10:10

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 21:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 18:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 09:42

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 09:33

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 08:49

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 23:51

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 19:43

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 16:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 15:18

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 14:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 13:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 12:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 10:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 10:45

Tip: výhra hostů