2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 16:00

10.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zápas podzimu pro Tachov!


Branky


29

"Tachov je prostě o chlup lepší a myslím, že už by se měl chystat na divizi, protože tam hráčskou kvalitou a zázemím jednoznačně patří," hodnotil po utkání hrající trenér Chotíkova, Petr Kučera. "Jsme pokopaní, unavení, ale šťastní," sdělil trenér Tachova, Jaroslav Pták.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gratulace před začátkem zápasu

Ještě před utkáním proběhl malá slavnostní chvilka - legenda FK Tachov, trenér a stále hlavní pořadatel, oslavil 75. narozeniny, a tak sbíral jednu gratulaci za druhou. 

 

Pak však sudí Bogdan pískl do píšťalky a šlo se na to. Bylo jasné, že v sobotu se budou přepisovat dějiny probíhajícího ročníku, nejméně jedna série zkrátka musela skončit. Již od úvodu bylo na trávníku v praxi poznat, že oba trenérské štáby si v tomto týdnu příliš seriálů v televizi neužily, jeden druhého měl přečteného jako děti ve třetí třídě Honzíkovu cestu.

 

Domácí sice zahrozili trojicí rohů, hostující obrana si však poradila. Na druhé straně se po tečované střele zahřál také brankář Langr. S přibývajícím časem měli tachované stále častěji míč na kopačkách, ale hosté vycházeli z dobrého defenzivního bloku, a tak se domácí dostávali spíše do náznaku šancí – Lanfranchi mířil vedle a na jeho přihrávku po úniku po levé straně nedoklouzal Kořínek.

 

A tak přišly chvíle Chotíkovských, konkrétně 40. minuta a nádherný fotbalový moment. Kučera zády k brance přiťukl míč Klepalovi, ten od lajny centroval na hranici vápna, tam předvedl "ocelová prsa" Lopata, krásně sklepl kapitánovi Míkovi, jehož neskutečná dělovka rozezvučela břevno tachovské branky! Hostující lídr o sobě dal vědět ještě chvíli před půlí, když z dálky zkoušel přelobovat našeho brankáře, ale míč skončil těsně nad. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

 

Lanfranchi s Habartem rozhodli

Domácí trenérský štáb své hráče uklidnil, tachované se vrátili ke své hře po lajnách a výsledek se brzy dostavil – ve 48. minutě předvedli krásnou přímočarou akci po pravé straně, na jejím konci byl Lanfranchi a tribuna v Pobřežní poprvé explodovala nadšením – 1:0. Za dvě minuty mohlo být v podstatě rozhodnuto. Šuranský vykouzlil parádní kolmici na Slámu, ten přihrál před prázdnou branku Lanfranchimu, který z deseti metrů neuvěřitelně přestřelil. Na zpomalených záběrech je vidět, že míč mu v inkriminovaný okamžik skočil na drnu, každopádně na Silvestra se asi Pepe uvidí v televizi…

 

Aby toho pro domácí celek nebylo málo – kvůli zdravotním problémům musel odstoupit šéf obrany Viterna a trenéři museli změnit rozestavení. Zápas zůstával otevřený a hosté dokazovali, že slova o dobytí tachovské tvrze mysleli vážně. V 56. minutě Kučera našel centrem nehlídaného Míku, jeho pokus však skvěle vykopl Langr. S útočnějším pojetím hostů se otevíraly větší možnosti pro domácí borce – po pravé straně pláchnul agilní Kořínek a jeho centr si obránce Vlk málem srazil do branky, jinak skvělý gólman Bejdák jen sledoval, jak míč lehce olízl břevno. Poté se po rozehraném přímém kopu dostal do dobré pozice Braun, jeho přihrávku však minul Bulaiev a Lanfranchi byl v příliš ostrém úhlu.

 

Rozhodující okamžik přišel dvanáct minut před koncem. Po nenápadné akci ve středu pole při takové trmě – vrmě prokázal svůj důraz Lopata, dostal se až do vápna a jeho gólovou pumelici pod břevno fantasticky vytáhl Langr na roh. Po jeho rozehrání míč prolétl malým vápnem, následoval brejk, Sláma vyzval Lanfranchiho, jeho bombu Bejdák vyrazil jen k vybíhajícímu Habartovi a domácí ofenzivní bek korunoval svůj skvělý výkon – 2:0! Závěr zápasu si tachované zkušené pohlídali a po závěrečném hvizdu se mohli zasloužené radovat z vítězství.

 

Zdroj: FK Tachov 



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Na zápas jsme byli dobře připravení, ale to hosté také. Viděli jsme bojovný, atraktivní zápas, ke kterému hosté přispěli svou disciplinovanou hrou. Věřili jsme, že ze hry gól nedostaneme, a tak jsme velkou pozornost věnovali standardním situacím. První poločas jsme měli převahu, ale nedařily se nám finální přihrávky ze stran před branku, hosté to pozorně bránili a nám chybělo více trpělivosti. Snažili jsme se stále dobývat soupeřovu branku, bohužel do poločasu jsme branku nevstřelili. V nástupu do druhého poločasu jsme se po krásné kombinační akci po ose Habart, Hudec a Lafranchi ujali vedení. Chtěli jsme přidat druhou branku, hosté se ale úspěšně bránili až do 78. minuty, kdy jsme konečně dali druhý gól a byli jsme tak odměněni za naší aktivitu. Chotíkov měl ve druhém poločase dvě možnosti, jak dát gól, ale jejich hlavičku z malého vápna a pěknou střelu z dálky zneškodnil skvělými zákroky náš brankář Langr. Myslím si, že naše vítězství bylo těžce vybojované, ale zasloužené, byli jsme lepším týmem. Několik výborných příležitostí jak vstřelit gól jsme ještě neproměnili. Pro nás, trenéry, to bylo také náročné na kaučování, museli jsme rychle reagovat jak na vývoj zápasu, tak na zranění hráčů. Proto jsme i během zápasu měnili rozestavení a taktiku. Soupeř hrál za hranicí tvrdosti a nechápu, jak mohl dohrát v kompletním počtu... Jsme pokopaní, unavení, ale šťastní... V týdnu budu muset dát klukům jen lehké tréninky, abychom se připravili na náročný zápas na Petříně.

FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: Byl to dobrý fotbal z obou stran, přišlo hodně diváků, kteří udělali zápasu pěknou kulisu a otevřené a napínavé to bylo až do 80. minuty. Oba týmy na sebe byly velmi dobře nachystané. V samotném zápase měl Tachov o něco větší držení míče, ale během prvního poločasu si nevybavuju žádnou vážnější šanci domácích, naopak my jsme nastřelili břevno. Vstup do druhého poločasu vyšel domácím, kdy po pěkné akci šli do vedení. Pak měli domácí ještě další šanci, kterou neproměnili. My jsme mohli srovnat v zápětí, ale při našich dvou šancích podržel domácí výbornými zákroky gólman. Druhý gól jsme dostali po našem rohu, kdy jsem měl být důraznější v souboji s gólmanem a mohlo to dopadnout jinak, nicméně míč domácí odehráli a z protiakce se radovali z druhého gólu. Po shlédnutí videa si myslím, že před oběma gólama se mohlo pískat pro nás, v prvním případě hráli domácí rukou a v druhém sudí otočili aut či mohli pískat faul pro nás. Nicméně my jsme ukázali, že jsme na druhém místě zaslouženě, Tachov je prostě o chlup lepší a myslím, že už by se měl chystat na divizi, protože tam hráčskou kvalitou a zázemím jednoznačně patří..



Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] - T. Habart [-] , J. Šuranský [-] (58. R. Umanskyi [-] ) , D. Bulaiev [-] (80. V. Mráz [-] ) , P. Sláma [-] , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] (66. J. Šroub [-] ) , M. Braun [-]

FC Chotíkov 1932
D. Bejdák [-] - K. Klepal [-] , B. Buchta [-] , M. Prais [-] , L. Kuhajda [-] (66. M. Míka [-] ) , P. Kučera [-] , J. Vlk [-] (66. J. Vild [-] ) , M. Lopata [-] , D. Míka [-] , K. Rozboud [-] (82. J. Huml [-] ) , T. Denk [-]

ŽK: 45. T. Habart , 53. G. Lanfranchi , 72. R. Umanskyi - 41. M. Prais , 60. P. Kučera , 66. B. Buchta , 73. T. Denk , 76. M. Míka .
Hráči zápasu: M. Langr , T. Habart - D. Bejdák .
Počet diváků: 368. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - ŘÍHA Zdeněk, ŠNAJDR David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Jakub Volák
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola, zápas podzimu... Kdyby se hrálo na hřišti Chotíkova, uvažoval bych nad dělbou bodů. Ale i když Chotíkov nejede do Tachova se složenými zbraněmi, naopak si to jede naplno rozdat a pobavit diváky kvalitním fotbalem, myslím, že to na domácí nebude na velkém letišti stačit. Ti hrají lépe než minulou sezónu Benfika a myslím, že krajským přeborem, ač mohou někdy klopýtnout, projedou jak nůž máslem. Tento zápas skončí 5:3.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích