Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:30

4.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nevýraznou první půli vystřídal gólový uragán


Branky


33

Pokud někdo musel odejít o poločase utkání Tlumačov – Tachov, kdy po poměrně vyrovnaném průběhu vedli hosté 0:1, nemohl uvěřit konečnému výsledku. Tachované po přestávce rozpoutali gólový uragán a z Chodska odjížděli s vysokou výhrou 0:8.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oběma celkům chybělo po třech hráčích základní sestavy. Úvod patřil hostům – po rozehraném rohu mířil Hudec chytře na zadní tyč, již překonaného brankáře však zastoupil na brankové čáře domácí zadák. O chvíli později chybovala obrana Tlumačova a Hudec se ocitl ve velké šanci – Pomothy vyrazil na roh. Po jeho rozehrání míč propadl k Bulaievovi, ten vrátil na vápno Viternovi a hostující kapitán netradičně pravou zahájil své parádní představení – 0:1. Druhou branku mohl po centru slušně hrajícího Aleše Kořínka přidat Braun, jeho míč však těsně minul svatyni domácích. V první půli chyběl Tachovu pohyb, kterým se prezentoval v předchozích zápasech, tím pádem chyběla nabídka nabídka, tím pádem nebyli hosté schopni udržet míč. Domácí bojovali a sázeli na svou taktiku dlouhých nakopávaných míčů – po jednom z nich mířil hlavou nad Wolf.

 

Povzbuzeni dobrým výkonem se Tlumačovští do druhé půle vrhli s cílem něco se zápasem udělat, navíc hnáni publikem – "vždyť ten Tachov je hratelnej"! Již ve 48. minutě je ale přibrzdila skvělá individuální akce Hudce. Na půli mu přiťuknul míč Šuranský, Hudec jej potáhl a z dobrých 20 metrů napálil míč přímo pod břevno – 0:2. Domácí mohli ihned odpovědět - po centru z pravé strany se ocitl sám na malém vápně Džugan, ale hlavou těsně minul.

 

Definitivní zlom v utkání nastal v 60. minutě. Po zmatcích v tachovské obraně centroval Džugan na Wolfa, ten však hlavičkoval nad. Na druhé straně se pak šikovně protáhl do vápna Habart, byl sražen a Hudec z pokutového kopu upravil na 0:3. Když pak Wolf v další šanci minul a nopak Lanfranchi nekompromisně z 25 metrů zvýšil na rozdíl čtyř branek, bylo rozhodnuto. Domácím nelze upřít snahu, ale na tachovské ofenzivní laviny zkrátka nestačili. V 75. minutě opět Lanfranchi další bombou zvýšil na pětigólový rozdíl. Pak se dostali ke slovu i hostující dorostenci a Horvát s Kapolkou si připsali první branky za A tým mužů. Poslední slovo si pak vzal Milan Braun – precizně zahraným přímým kopem trefil šibenici a uzavřel tím megaúspěšný druhý poločas Tachova.

 

Zdroj: FK Tachov

 



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Přestože výsledek napovídá, že naše vysoké vítězství bylo snadné, nerodilo se lehce. Domácí se představili jako houževnatý tým, hrající fyzický, soubojový fotbal. Začali jsme výborně, už ve 3. minutě jsme se po přesné střele k tyči Viternou ujali vedení. Přestože jsme se snažili přidat rychle další branku, naráželi jsme do zformované obrany domácích. Chyběla nám kvalitní mezihra, nedařilo se nám hrát dostatečně kvalitně po stranách, kombinace končily již v předfinální fázi. Domácí pozorně bránili, spoléhali se na standardní situace a dlouhé míče za naší obranu... Do konce poločasu však už nikdo neskóroval. My jsme si v kabině o přestávce řekli, jakým způsobem bychom se měli dostat do jejich obrany a jak naši hru zlepšit. To se povedlo a hra se výrazně zlepšila... Velký kompliment našim střelcům, především Hudcovi a Lafranchimu, že to vzali na sebe a rozhodli utkání v náš prospěch krásnými brankami. Díky výrazně zlepšenému výkonu ve druhém poločase jsme tak stříleli další hezké branky a dosáhli tak na velmi cenné vítězství. Nedá mi to, abych nepochválil individuální výkon našeho kapitána Viterny, který podal skvělý výkon a řídil celou naší defenzívu tak, abychom se mohli věnovat hlavně útočení. Parádní výkon podal i Kuba Šuranský, který nám přijel pomoci a hrál s velkým přehledem a chutí. Nedělám to často, ale kompliment rozhodčím, utkání řídili přesně a s přehledem. Určitě stojí za zmínku perfektní výkon v roli asistentky rozhodčího Kateřiny Petrželkové, to je velký talent a přeji jí skvělou kariéru v rozhodcovském dresu.



Sestavy


TJ Start Tlumačov
O. Pomothy [-] - M. Wolf [-] (69. M. Tesař [-] ) , V. Jansa [-] , M. Džugan [-] (69. F. Kinský [-] ) , K. Hamor [-] , M. Schneider [-] , L. Svoboda [-] , D. Kobes [-] , J. Pfeifer [-] , T. Šindelář [-] (69. M. Frček [-] ) , J. Korelus [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - A. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , M. Braun [-] , G. Nieves [-] (56. J. Horváth [-] ) , D. Bulaiev [-] (77. Š. Kapolka [-] ) , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] (81. J. Fišer [-] ) , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , L. Hudec [-]

ŽK: 58. J. Korelus , 84. K. Hamor , 85. J. Pfeifer - 54. J. Viterna .
Hráči zápasu: J. Viterna , J. Šuranský .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Cupl Zbyněk - PETRŽELKA František, PETRŽELKOVÁ Kateřina.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Jan Pleticha
Tip experta: výhra hostů

Tachov letos moc zápasu neprohraje a i z Tlumačov si odveze 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů