Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.08.2022 17:00

1.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachov rozstřílel Radnice, Lanfranchi se uvedl hattrickem


Branky


26

Dlouho očekávaný návrat Tachova minimálně mezi krajskou elitu se stal v sobotu skutečností a hned v prvním utkání dali domácí fotbalisté najevo, že ani tato soutěž pro ně nemusí být v dohledné době stropem. Hráči v modrém soupeře od začátku do konce válcovali a nakonec se z toho stal pouťový výsledek s rozdílem třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Giuseppe vyhnal gólmana na střídačku

Tachov od prvních minut byl na míči dominantnější a kombinační hrou se snažil dostávat za organizovanou obranu Radnic. Jenže to byli hosté, kteří jako první udeřili. Po své první šanci se z dorážky do odkryté brány trefil Šimon Huttr a poslal Radnice do vedení. Do hodně krátkého vedení, jelikož už o 4 minuty později se po nemohoucnosti odkopnout míč z hranice vápna dostal za obranu Giuseppe Lanfranchi a letní posila ze Stříbra nedala z bezprostřední blízkosti Volákovi šanci. Hosté v tu samou chvíli navíc přišli o zranéněho Kroce, který musel být střídán.

 

Tachovský střelec mohl o pět minut později dokonat obrat, ale po Kořínkově křižném centru se proti němu hostující brankář vyznamenal a následně odklidil i nebezpečný roh. Dlouho hostující obrana odolávala nebezpečným kombinacím, ale bylo jen otázkou času, kdy domácí opět udeří, jelikož Habrův pokus byl na dlouho poslední, se kterým měl domácí Landrgott problém.

 

Poslední čtvrthodina první půle byla jak z hrozivého snu pro hostující Radnice. Po půl hodině hry se dostal po špatně zahrané standardní situaci Radnic do úniku Kořínek, který stihl před vyběhnuvším brankářem vyslat míč vzduchem před bránu, hostující obrana jej nedokázala odvrátit a jediný hráč Tachova ve vápně, Lanfranchi, se dokázal prosadit do odkryté brány. O tři minuty později se opět Kořínek dostal z pravé strany k přízemnímu centru, pro který se natahoval Volák, ale před ním jej nasměroval do vlastní sítě Krč.

 

Ve 40. minutě kde se vzal, tu se vzal, se za obranou Radnic zjevil osamocený Lukáš Hudec a jako výborný střelec se mohl hostujícího gólmana zeptat, kam to chce. V posledních chvílích první půle pak opět Radnice zahrávaly špatně standardní situaci, do úniku se hnal Lanfranchi, ovšem u míče byl dříve Vaščák, který zpětnou přihrávkou gólmanovi chtěl hru uklidnit... Jenže ten si vybral slabou chvilku při zpracování a následnou nepřesnou přihrávkou vyzval svého soka k hattricku.

 

Tachov lítal až do konce

Obě mužstva do druhého dějství provedla změny ve své bráně. Na straně hostů předpokládané, na straně domácích vynucené. Domácí Landrgott se zlomeninou kůstky pod pravým malíčkem raději v druhé půli nepokračoval, a domácí tak mohli přivítat novou tvář tachovského fotbalu, navrátilce Langra. Hra se i přes většinovou převahu Tachova lehce uklidnila a do útoku se párkrát dostali i hosté. Nejblíže byl korigování stavu Habr, ale jeho křižná střela nakonec jen těsně minula levou tyč. 

 

Závěr zápasu byl ale opět v gólové režii domácích. Nic na tom nezměnil ani brankář Spěváček, který se hned několikrát vyznamenal a dlouho držel své čisté konto... Až do 74. minuty, když obranou přes její levou stranu prošel Tomáš Habart a střelou mezi nohy nedal Spěváčkovi šanci.

 

V závěrečných minutách se pak po perfektně načasovaném pasu divizní posily Milana Brauna, dostal za obranu Lukáš Hudec, který jako v případě prvního poločasu mohl jen špatně zakončit, což se suverénně nejlepšímu střelci minulé sezóny v 1.A třídě nestalo. Hřebíček do rakve pak poslal nádherným obstřelem na zadní tyč Roman Umanskyi, který tak pečetil výhru domácího celku 8:1.

 



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Zápas se pro nás nezačal vyvíjet moc dobře, začali jsme trochu staticky a soupeř nás po naší chybě hned na začátku potrestal gólem. Byli jsme ale i na tuto možnost připraveni a hned jsme zvýšili aktivitu. Zlepšili jsme pohyb, zpřesnili a hlavně zrychlili kombinaci a brzy vyrovnali. Následně jsme přidali další dvě branky a to už jsem byl klidný. Soupeře jsme výrazně přehrávali a přidali do poločasu další branky. Do kabin jsme šli za stavu 5:1. Museli jsme střídat zraněného brankáře Landrgotta. Při jednom ze zákroků si zlomil metakarpální kůstku na pravé ruce a dostal sádru na minimálně 4 týdny. To nám to "pěkně" začíná.... Náš nový brankář Martin Langr má ale výbornou kvalitu a proto jsme si byli jistí, že svojí premiéru v našem dresu zvládne. Druhý poločas vzhledem k výsledku tempo výrazně opadlo, hosté se snažili více útočit, naše obrana ale fungovala spolehlivě. Znovu jsme postupně přebrali iniciativu a přidali jsme další tři branky. Vítězství je to výrazné a ukazuje, že stále jdeme správnou cestou a neustále se zlepšujeme. Naši noví hráči podali všichni výborný výkon. Giuseppe Lanfranchi ukázal, že je to skvělý střelec, který umí své šance proměnit, má dobrý výběr místa a dnešní zápas si vyloženě užíval. Jeho hattrick v premiéře hovoří za vše. Tomáš Vejvoda zase vybojoval hodně míčů ve středu hřiště a hrál skvěle pozičně. Hrál přes bolest, přesto byl výborný. Milan Braun potvrdil, že je skvělý univerzál uprostřed pole a klidný na míči. Přinesl do naší hry přesnost při přechodu do útoku a náš střed zálohy získal na jistotě. Poslední novic v našem dresu Martin Langr sice neměl tolik práce, ale počínal si spolehlivě. Je to talentovaný brankář a jistě nám v průběhu sezony mnohokrát pomůže. Bylo by nespravedlivé nepochválit i ostatní hráče, všichni podali výborný výkon a my jsme si to z lavičky moc užívali... Přišlo i hodně diváků a tak máme všichni radost, že se nám utkání povedlo.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér: Hra Tachova měla vysokou úroveň, na kterou jsme absolutně nestačili. Potkaly se dva rozdílné fotbalové světy a bylo to vidět. Zlepšení u nás může nastat, pokud začneme dělat fotbal tak, jako v minulé sezoně. Těch absencí je moc.



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] (46. M. Langr [-] ) - T. Habart [-] , D. Bulaiev [-] , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , T. Vejvoda [-] (71. A. Kořínek [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] (75. G. Nieves [-] ) , J. Viterna [-] , R. Umanskyi [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] (46. T. Spěváček [-] ) - P. Valenta [-] , M. Krč [-] , D. Rýdl [-] - Š. Huttr [-] , J. Esterka [-] , L. Aubrecht [-] , T. Kroc [-] (10. M. Habr [-] ) , J. Vaščák [-] - P. Aubrecht [-] , F. Polášek [-] (67. V. Melich [-] )

ŽK: 30. P. Landrgott , 47. T. Vejvoda - 70. L. Aubrecht .
Hráči zápasu: G. Lanfranchi , M. Braun , L. Hudec .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Kříž Lukáš - DUDA Miroslav, MUDRA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Petr Kural
Tip experta: výhra domácích

Posílený Tachov doma na velkém hřišti body nebude ztrácet.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích