J. Korbel 28.
J. Korbel 77. (p.)
2:1
(1:1)
39. J. Fic
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

3.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

OSLABENÝ SOKOL V BORŠOVĚ PO DOBRÉM VÝKONU PADL


Branky


28. J. Korbel , 77. J. Korbel (p.) - 39. J. Fic
23

Třetí kolo krajské 1.B třídy ve skupině A vyslalo chvalšinský tým k nelehkému klání do Boršova nad Vltavou, přesto hosté věřili v plný počet bodů a zápis premiérového vítězství do průběžné tabulky v nové sezóně. Boršovští jsou ovšem ve své domovině silní a soupeři zde často nevyhrávají, což se jako pravdivé ukázalo i tentokrát. Zelenobílí se krátce po vyloučení Vosejpky ujali vedení a byť měl oslabený Sokol více ze hry a ještě před poločasem vyrovnal, proměněná penalta zajistila domácímu mužstvu důležitou výhru

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Herní koncepce chvalšinského mužstva se zápas od zápasu zlepšuje, což má za následek herní převahu a střeleckou aktivitu v utkáních. Nejinak tomu bylo na půdě Boršova, kdy hostě směrem k Polomčákovi vyslali hned jednadvacet pokusů, z nichž jich mezi tři tyče mířilo osm, ale ujal se jediný. Domácí tým byl o poznání efektivnější. Čtyři ze sedmi střel byly mířeny na cíl a rovná polovina znamenala gólový úspěch. Pokud chtějí Chvalšinští pomýšlet na výsledkové úspěchy, musejí zapracovat na vlastní produktivitě.

Samotný zápas započal ze strany hostí tradičně ustrašeně a do příležitostí se více dostával Boršov. Na větší vzrušení si ovšem padesátka přítomných diváků musela počkat, jelikož se scénář hry odehrával zpravidla mezi oběma pokutovými územími s minimem snahy o zakončení. Velký vliv na běžící klání měla až čtyřiadvacátá minuta. Vosejpka vyběhl proti dlouhému nákopu načež při pokusu odehrání před soupeřem zasáhl míč rukama krátce za hranicí pokutového území, za což byl nekompromisně potrestán červenou kartou a musel se poroučet ze hřiště. Sokol byl v tu ránu nucen dohrát utkání v oslabení. 

Nařízenému trestnému kopu z nebezpečné pozice a vzdálenosti se sice Sokol bez větších potíží ubránil, jenomže nedlouho na to chyboval v defenzivě a naservírovanou stoprocentní příležitost Jan Korbel proměnil v radost domácích a zároveň tak otevřel skóre.

Hosty ovšem nesložilo vyloučení ani inkasovaná branka a po prostřídání byli paradoxně po zbytek zápasu lepším týmem s výraznou územní převahou. Z toho mohl brzy těžit Fic, když po průniku zprava střílel do horní části klece. Dle reakce rozhodčích ovšem míč nepřekročil brankovou čáru a rozporný moment prozatím další změnu průběžného výsledku neznamenal. V devětatřicáté minutě se Chvalšinám ovšem zadařilo přetavit svůj tlak ve vyrovnání. Přes několik bránících hráčů se s míčem na noze prosmýkl nejlepší hráč na hřišti Jiří Fic a při své cestě až před brankáře rozradostnil svůj tým.

Průběžně remízový stav 1:1 vydržel nezměněný i ve zbytku poločasu, byť byl blízko obratu Fučík, jenomže při svém kontru byl dostižen vracejícím se obráncem ještě před pokusem o zakončení.

Po změně stran se tlak Sokola zvyšoval, z čehož brzy po Ficově dobré práci pramenil další gól, jenomže zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího radost na chvalšinské straně umravnil. Dle jeho úsudku se míč před finální přihrávkou na Fučíka dostal celým objemem do zámezí a nic na tomto rozhodnutí nezměnily ani četné protesty. Krátce nato měl tým hostí další dvě příležitosti, jenomže Fučíkova střela adresovala nad a hlavička Fice naopak přímo doprostřed brány, kde stál připravený Polomčák.

Fotbalisté Boršova se do nebezpečných příležitostí dostávali spíše sporadicky, ale o to nebezpečnější byli. Nepříjemnou skákavou střelu Kamenský s problémy vyrazil na roh, který také zavanul hrozbou a chvalšinský gólman musel za záchranou brzdu zatáhnout i při pozdější okupaci soupeřem ve vlastní šestnáctce. K nařízené penaltě se postavil úvodní střelec Jan Korbel a přízemní střelou k levé tyči zajistil rozhodující trefu.

Ve zbývajícím čase se hosté nadechovali k dalšímu vyrovnání, přičemž si vytvořili několik dalších šancí, ale gólové radosti se ve hře proti desetičlennému obrannému bloku již nedočkali. Nic na tom poté nezměnilo ani čtyřicetisekundové nastavení hlavním arbitrem.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Naše plány byly v rozporu s konečným výsledkem. Střelecky se trápíme a věřil jsem, že tentokrát budeme bodovat za tři. Nestalo se tak. Od čtyřiadvacáté minuty jsme navíc hráli v oslabení, když jsme po červené kartě přišli o brankáře a musím uznat, že to klukům sedlo. Od té chvíle jsme byli lepší, hráli jsme skvělý kombinační fotbal, ale znovu nás srazila chyba v (ne)komunikaci. I v deseti hráčích jsme si vytvářeli šance a dokázali vyrovnat po individuální akci Jirky Fice. Druhá půle byla navíc pouze v naší režii, měli jsme ze svého tlaku vykřesat více než jeden neuznaný gól. Kluky musím i přes prohru pochválit. Nesrazilo nás vyloučení ani penalta. Moji svěřenci bojovali, rvali se o lepší výsledek a když zapracujeme na efektivitě v zakončení, dáme více branek a získáme více bodů. Nyní nás doma čeká Sedlec a my uděláme vše pro to, abychom konečně uzmuli vítězství.



Sestavy


FK Boršov nad Vltavou
J. Polomčák [-] - P. Kuryliuk [-] (61. U. Shantuov [-] ) , L. Říha [-] , J. Staněk [-] , R. Řežáb [-] , J. Zedek [-] , J. Korbel [-] , P. Křemen [-] , V. Karafiát [-] (69. R. Vavák [-] ) , J. Lísal [-] , J. Wagner [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Postl [-] - V. Aust [-] , V. Šlejmar [-] (24. M. Kamenský [-] ) , M. Kravets [-] - L. Fučík [-] , R. Kaprál [-] - V. Decarli [-] (28. J. Fic [-] )

ŽK: 44. J. Staněk , 79. J. Zedek - 78. R. Kaprál . ČK: 24. R. Vosejpka .
Hráči zápasu: J. Korbel .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Svoboda Jan - VICAN Miroslav, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

I když Chvalšiny hráli dobře ve druhém poločase na body to stačit nebude.

Tip experta: výhra domácích

Tady budu věřit domácím i když Chvalšiny proti nám předvedli velice dobrý výkon.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích