5:3
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2022 17:00

21.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hráli výborně, předčili nás prakticky ve všem a jejich vítězství je naprosto zasloužené, hodnotil výkon Rokycan trenér Tachova


Branky


10. J. Drábek , 42. M. Kužma , 55. J. Drábek , 65. J. Lev , 82. D. Kroc - 19. J. Šroub , 57. L. Hudec , 90. L. Hudec
16

Nečekanou ztrátu utrpěli hráči FK Tachov při jarní jízdě 1.A třídou. Z půdy rezervy Rokycan se vraceli s prázdnou, domácí zvítězili zaslouženě 5:3, po poločase 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lekce z produktivity

Úvod zápasu nebyl špatný, prvních deset minut byli hosté na balónu, s Hudcovou střelou ze strany si ale poradil brankář Wohlmuth. V 8. minutě přišel první brejk domácích, kdy se Kroc řítil sám na brankáře, ale Landrgott hosty podržel. Ale dvě minuty už bylo pro Tachov zle. A dá se říct, že tato akce vystihuje vlastně celý zápas – zbytečná ztráta míče na soupeřově polovině, důrazně bránící domácí posílají rychlý míč do naší nezformované obrany, ujímá se ho rychlonohý Kroc, dává pod sebe a Drábek do prázdné nemá problém – 1:0.

 

O deset minut později hosté srovnali – Šroub skvěle vystihl přihrávku soupeře a chladnokrevně zavěsil – 1:1. Tachovanům nelze upřít snahu, ale v neděli zkrátka nebyl jejich den. Domácí poctivě bránili a když už se přeci jen hosté dostali do šance, chyběla troška štěstí. To když ve 36. minutě Kořínek unikl po straně, Hudec však ve skluzu trefil jen domácího brankáře. A neujala se ani jeho následná střela.

 

To domácí hostům opět dali lekci z produktivity. Chvíli před půlí házeli aut a Lev možná ještě teď nechápe, jak jednoduše se dostal před Landrgotta, ale mířil nad. Litovat však nemusel, za minutu následoval centr do vápna a neobsazený Kužma sám před brankářem nezaváhal – 2:1.

 

Po přestávce se hosté čím dál tím víc snažili hrát dopředu, bohužel, o to otevřenější byla jejich zadní vrátka. Domácí se jednoduchými nákopy dostávali za obranu soupeře a takřka každý kontr byl nebezpečný. V 51. minutě utekl výborný Kroc, přihrál před prázdnou branku Drábkovi, ten však možná ještě teď nechápe, jak mohl neproměnit. Chuť si však spravil o tři minuty později, kdy se po jednoduchém nákopu dostal za obranu hostí a přehodil vyběhnuvšího Landrgotta – 3:1.

 

Hosté se nevzdávali a za dvě minuty vykřesal jiskřičku naděje Hudec. Po levé straně utekl Sláma, střelu Roháče brankář vyrazil, ale hostujíci útočník důraznou dorážkou snížil. V 64. minutě dostali tachované další branku, tentokrát ne po brejku, nýbrž po rohu, hlavou se trefil Lev.

 

Tachované se poté snažili centrovat, střílet, zkrátka dostat míč "do ohně", ale domácí bránili skvěle. Je velkou škodou, že více nevyužívali na pravé straně hrajícího Kořínka, každá jeho akce zaváněla nebezpečím.

 

Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem, kdy do tachovské na riziko hrající obrany vlétl Kroc, šel od půlky sám, obešel vyběhnuvšího Landrgotta a zvýšil na 5:2. V poslední minutě snížil precizně zahraným přímým kopem Hudec, ale to bylo už v utkání všechno.

 

FOTOGRAFIE z utkání mají na svědomí KATEŘINA BOROVCOVÁ a JAN VYDRA. Děkujeme!



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Netušili jsme, co s týmem udělají absence našich hráčů a to především v obraně a záloze. Obrana nastoupila v úplně novém složení a bylo to znát. Organizace obrany vůbec nefungovala, kluci spolu vzájemně vůbec nekomunikovali. Proto také špatně dostupovali domácí útočníky a kupili chybu za chybou... Problém byl, že ani záložníkům se nedařilo a tak se zápas vyvíjel jako podle šablony. Záložníci ztráceli velké množství míčů, kazili přihrávky v přechodové fázi a domácí z toho podnikali rychlé brejky do naší rozhozené obrany a trestali nás. To byla realita prvního poločasu, prohráli jsme jej 1:2. O poločase jsme změnili rozestavení, vystřídali jsme, jenže bohužel jsme v obranné fázi stále nestíhali domácí útočníky a pokračovali jsme v chybách z prvního poločasu. Takže druhý poločas se odvíjel podobně jako první a přestože jsme dali dvě branky, dalšími chybami v záložní a obranné řadě jsme to domácí stále usnadňovali a tři branky v naší síti jsou vše vypovídající...My jsme byli nebezpeční jen po pravé straně díky agilnímu Kořínkovi, pokud už se k němu sporadicky míč dostal. Ten jediný podal kvalitní výkon. Z levé strany jsme byli absolutně neškodní. Trochu se sice díky střídajícímu Khymanichovi hra z levé strany zlepšila, ale stejně jsme z toho nic nevytěžili. Jsem zklamaný z porážky, ale také z přístupu některých hráčů, kteří si zřejmě ani neuvědomují, o co se hraje. Musíme se z této porážky poučit a zmobilizovat se pro další náročný program, který nás nyní čeká. Já jen doufám, že podobný propadák nás už do konce sezony nepotká. Ještě bych ale nakonec chtěl pochválit domácí tým, vůbec nechápu, jak mohou být ve spodní polovině tabulky. Hráli výborně, předčili nás prakticky ve všem a jejich vítězství je naprosto zasloužené.



Sestavy


FC Rokycany B
M. Wohlmuth [-] - M. Kužma [-] (83. D. Kulle [-] ) , J. Drábek [-] (70. R. Ryba [-] ) , M. Drábek [-] , M. Chmelíř [-] , D. Kroc [-] , J. Lev [-] , R. Pražský [-] (77. J. Ječmen [-] ) , J. Bouda [-] , T. Pliml [-] , O. Lang [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] , G. Nieves [-] (30. O. Khymanych [-] ) , T. Roháč [-] (70. J. Fišer [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Šroub [-] , V. Mráz [-] , A. Kořínek [-] (46. Z. Sloup [-] ) , D. Bulaiev [-]

ŽK: 53. O. Lang , 70. D. Kroc , 91. R. Ryba - 54. P. Landrgott , 68. L. Hudec .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠIMEK František - FILLINGER Miloš, KOŘAN Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Václav Ryba
Tip experta: výhra hostů

Výhra hostů o dva góly, i když to nebudou mít lehké.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích