FOTO: Jícha skolil lídra tabulky


Branky


24. O. Vokřál , 30. J. Jícha , 47. J. Jícha , 61. J. Jícha , 76. M. Kasal - 16. D. Žemba (p.)
15

Šlágr kola vyzněl pro Velim, která posílená hráči prvního týmu rozebrala Plaňany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žemba vstřelil první gól utkání

Šlágr kola viděli diváci ve Velimi, kam přijel o body bojovat vedoucí tým tabulky, Plaňany. A úvod utkání, i přes silnou sestavu Velimského FC, byl hned zajímavý. Příliš spokojen nemohl být kouč domácích Jiří Ptáček: "Začátek zápasu byl z naší strany trochu vlažnější, ale hned z první šance jsme po faulu kopali penaltu, kterou jsme bohužel neproměnili. Naopak chvíli na to kopali penaltu hosté a šli do vedení."  Ano, do vedení nasměroval hosty proměněným pokutovým kopem Dominik Žemba - 0:1.

 

Naštěstí pro domácí se jim brzy podařilo srovnat krok, když po osmi minutách vyrovnal skóre Ondřej Vokřál - 1:1.

 

Potom nemohl pokračovat ve hře Jiří Ceral a na hřiště se dostal žolík tohoto zápasu. Na hřišti byl Jan Jícha pouhé tři minuty a zařídil pro Velim vedení 2:1.

 

 

 

 

 

Domácí už se výhru sebrat nenechali

Po dvou minutách druhého poločasu se trefil Jan Jícha podruhé a Velim směřovala ke třem bodům - 3:1. Dokonaný hattrick v jedenašedesáté minutě udělal z Jíchy hvězdu zápasu - 4:1. Skóre uzavřel patnáct minut před koncem zápasu Matěj Kasal - 5:1.

 

 

 

"Běžně bych mužstvo kritizoval a i dnes mohu mít výhrady k našemu výkonu, ale Velimské B mužstvo má jako jediné v této soutěži možnost sestavit si tým, jemuž lze těžko konkurovat", konstatoval trenér Plaňan Petr Šafránek a doplnil: "Toho dnes domácí využili a postavili nás do nerovného souboje v podobě nasazení poloviny mužstva z hráčů, kteří více či méně hrají za první mužstvo krajského přeboru." 

 

Jedním z "áčkařů" byl i autor hattricku, Jan Jícha: "V podstatě jsem tři měsíce nestál na hřišti, ale koleno už snad drží, tak jsme se domluvili, že na poločas to zkusím. Díky okolnostem jsem tam musel už dřív. A hattrick? První gól jsem dal po rohu, kdy jsem hlavou usměrnil vrácený balón, na druhý jsem dostal nabito a z voleje jsem propálil gólmana, možná to šlo i trochu k tyči (smích). A ve třetím jsem absolvoval souboj s gólmanem a podařilo se mi ho předskočit. Dobře jsem si zahrál, ale koleno ještě není jisté a myslím, že to do konce sezóny nebudu zbytečně pokoušet."



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jiří Ptáček, trenér: Podařilo se nám do poločasu výsledek po dvou rychlých kombinacích otočit. Navíc jsme ještě třikrát nastřelili brankovou konstrukci. Ve druhém poločasu jsme zrychlili a zjednodušili hru a postupně tak získávali převahu, ze které jsme po skvělých centrech přidali další tři góly.

TJ Sokol Plaňany
Petr Šafránek, trenér: Výsledek hovoří jasně o zaslouženém vítězství domácího týmu. Byl to pro nás velmi těžký a náročný zápas, ve kterém jsme sice prohráli, ale  nemusíme být smutní, protože pořád máme vše ve svých rukou.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: MELICHAR Vít - DANĚK Tomáš (N), FREUND Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 5. 2022 07:42
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Jedna z posledních šancí, jak Plaňany potrápit v cestě za titulem.