Bečváry ve Slavoj aréně neuspěly


Branky


15

Nedaleký soupeř z Bečvár přicestoval do Ratboře bojovat o důležité body do tabulky o sestupové místo. Domácí tým byl v roli favorita, ale utkání tomu neodpovídalo.

 

Za fotografie děkujeme Zbyňkovi Gembiczkému

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Biško gólem do šatny otevřel skóre

 

Domácí hráči se opět představili divákům ve Slavoj Aréně. Utkání z jejich strany začalo opatrně, spíše se vyčkávalo, jaký budou mít hosté nástup. Ti se od prvních minut snažili eliminovat pokusy ratbořských borců, kteří hledali skulinku, jak proniknout hostující obranou. To se jim postupně dařilo, ale šance Mbemby či Biška skončily mimo branku Kropáčka.

 

Na druhé straně byl vidět aktivně hrající Martin Horáček, který se snažil něco vymyslet na domácí obranu, která s jeho počínáním měla občas problémy. Po jeho přihrávce se k zakončení odhodlal Michal Kenardžiev, kterého vychytal Jeřábek.

 

Větší šance na svých kopačkách měla Ratboř. Marek Hrstka se vydal vstříc Kropáčkovi, kterého těsně před zakončením zastavili dobře hrající kapitán hostů Jan Uher a Petr Kuba. Další pokusy Kovaříka či opět Mbemby skončily vedle bečvárecké branky.

 

Diváci si tak museli počkat na první branku utkání do poslední minuty prvního dějství. Mbemba zakroutil ze standartní situace míč před hostující branku, kde se ocitl Kovařík, jeho hlava našla Radka Biška, který neměl sebemenší problém se zakončením – 1:0.

 

 

Po tomto zásahu domácích ukončila píšťalka sudího Bureše první poločas.

 

 

 

Vyrovnání viselo na vlásku

Druhá polovina se odehrávala ve stejném tempu, nebylo to hodné okresnímu přeboru.

 

Bečváry se více osmělily, neměly co ztratit a snažily se stále více tlačit před domácí svatyni. Ovšem v 60. min. se domácí dočkali druhého zásahu, kdy se po skrumáži před Kropáčkem nejrychleji orientoval Matěj Teslík – 2:0.

 

V tu chvíli ratbořští asi počítali, že se utkání jen dohraje. Na to však soupeř nepřistoupil. Po pár minutách se po chybě domácích a díky bojovnosti Ondřeje Holuba dostal do zakončení Martin Horáček, který se nemýlil – 2:1.

 

Ratboř si počínala poslední minuty nepřesně, nedokázala navýšit skóre, špatně řešila situace. Po delší době se ukázal Marek Hrstka, který si naběhl na centr Adama Branta, bohužel jeho zakončení hlavou nemělo razanci. Bečváry ke konci utkání ucítily šanci na vstřelení druhé branky. Podnikaly útoky, které Ratboř špatně zachytávala. Několik šancí se jim podařilo připravit, ale buď bylo zakončení nepřesné nebo jejich centry nenašly adresáta k zakončení.

 

Poslední minuty nastavení se odehrávaly před Jeřábkovou brankou. Dlouhé míče Jana Uhra zaměstnávaly všechny hráče v okolí domácí svatyně. Hosté se snažili, ale nedokázali míč protlačit správným směrem. Tři body tak zůstaly v Ratboři. 

 

Autor reportáže: Tomáš Kratochvíl (RAT)



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Ratboř
Tomáš Kratochvíl, asistent trenéra: V první polovině jsme měli šance rozhodnout utkání a dohrát to v klidu, ale bohužel jsme v koncovce nebyli tolik úspěšní, vše se řešilo zbrkle nebo silou. Ve druhém dějství opět stejná písnička, špatně jsme řešili situaci při přechodu dopředu, abychom soupeře dorazili. Bylo tam hodně nepřesností. Bečváry nás po naší chybě potrestaly a ke konci byly nebezpečné. Celkově to byl fotbal bez úrovně a tempa. Bylo to utrpěné vítězství.

SK Bečváry
Josef Kuba, trenér: První poločas v Ratboři se nám herně vůbec nevydařil. Báli jsme se kombinovat, hráli jsme ustrašeně a uchylovali jsme se jen k nakopávaným míčům, se kterými si obrana domácích poradila. Bohužel jsme dostali gól do šatny v poslední minutě prvního poločasu. Druhý poločas jsme odehráli mnohem lépe. Byla vidět snaha o kombinaci. Bohužel jsme dostali druhou branku, ale rychle jsme reagovali snížením na 2:1. Pak jsme dokonce dali vyrovnávací gól, ale ten bohužel nebyl uznán pro údajný ofsajd. Bodově jsme vyšli naprázdno, ale musím říct, že Ratboř byla v součtu obou poločasů o něco lepší, i když se až do poslední minuty musela o body bát.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Bureš Jaroslav - CHOCHOLA František (N), ŠMEJKAL Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 5. 2022 22:18
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Překvapí Bečváry v nedaleké Ratboři?