4:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.09.2021 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Okresní derby se vším všudy ovládla Lužná


Branky


29. P. Mezei , 59. P. Mezei (p.) , 66. R. Pokorný , 68. J. Vejvoda - 7. D. Roušavý , 64. L. Řepka , 90. L. Hanzl
11

Derby nemá favorita a to bez ohledu na postavení týmů v tabulce. Lužná se na důležitý zápas sešla v plné palbě a Lišany to pocítily. V utkání bylo k vidění vše, co fotbalový příznivec očekává. A daleko nebylo ani od červených karet. Zkrátka derby se vším všudy, vítěz ale může být jen jeden.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle bez vítěze

Důležitý zápas, ve kterém nebylo třeba na nic čekat. Hned po pár minutách se řítil Vejvoda na Z. Řepku, ale lišanský kapitán se překonat nenechal. Na druhé straně přišla první šance hostí a hned z toho byl gól. Medřický vysunul Roušavého, který svým pohybem dělal domácím velké problémy, míč si navedl na svou pravačku a tvrdou ranou nedal Kopřivovi šanci - 0:1. Během chvíle mohly Lišany své vedení navýšit. Haifler zvolil stejný typ zakončení jako autor první branky, ale střela byla zblokována na roh.

 

V další příležitosti se přihlásila o slovo Lužná. Hned dva domácí fotbalisté šli sami na Z. Řepku. Vejvoda nahrál před prázdnou branku Grillovi, který z malého vápna orazítkoval jen břevno. K vidění kromě šancí byly také souboje, které k derby patří. Na kartu se ale stále čekalo. Ve 29. minutě po nevynuceném faulu Paseky přišla standardka pro domácí. Mezei si vzal přímý kop ze slibné pozici na starost a dobře udělal. Krásnou ranou přes zeď vyrovnal. Lišanský brankář se míče dotkl, povedenou střelu ale mimo tři tyče vyškrábnout nedokázal - 1:1. Za nerozhodného stavu se šlo do kabin.

 

 

Slepené góly rozhodly

Druhý poločas začal náznakem šancí na obou stranách, skóre se ale neměnilo. V 59. minutě přišel možná zlomový okamžik zápasu, kdy ve vápně po souboji rameno na rameno s Hanzlem šel Pokorný k zemi a sudí Týče k překvapení hostí ukázal na penaltu. Protesty lišanských fotbalistů rozhodnutí sudího nezměnily. Na značku pokutového kopu si postavil míč Mezei a mohl se podruhé v zápase radovat - 2:1.

 

Radost domácích ale rychle zmizela. L. Řepka zahrával rohový kop a míč se stočil za překvapeného Kopřivu - 2:2. Lužná se nenechala rychlým vyrovnávacím gólem rozhodit a šla si pro výhru. Rohový kop tentokrát na druhé straně, po kterém se odrazil míč k Pokornému. Velezkušený fotbalista svou placírkou nastavil tak, aby kulatý nesmysl skončil v šibenici - 3:2. O dvě minuty později bylo v Lužné ještě veseleji. Rychlík Vejvoda si na půli hřiště předkopl míč, nastartoval motorku, která byla v nepoměrné rychlosti s Hrbkem a prostřelil Z. Řepku - 4:2.

 

Pro Lišany velmi krutá dvouminutovka, která postavila na základy luženského vítězství v důležitém zápase. Hosté ztratili chuť a jakoby byli smířeni s neúspěchem. Čas plynul a na ukazateli skóre svítila již 90. minuta. To zahrávali hosté rohový kop. Opět to byl L. Řepka, který poslal míč do vápna. Centr si našel Hanzl a hlavou zadělal na dramatický závěr - 4:3. Lišany se hnaly za vyrovnáním, ale zakončení Hanzla nebo Roušavého kýženou brankou neskončilo.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, záložník: Konečně jsme dali dohromady kvalitní sestavu a bylo to znát. Sice jsme do zápasu vstoupili špatně a po chybě jsme dostali rychlý gól. Pak se naše hra zvedla a začali jsme být lepším týmem, a to hlavně ve druhém poločase, kdy jsme předvedli solidní výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Chtěl bych vyzdvihnout hru Petra Ambrůžka, který přišel po dlouhé době na plac a předvedl solidní výkon a Petra Mezeie, který na stoperu doslova kraloval a ještě přispěl k výhře dvěma góly. Dáváme dohromady starou partu a když to takhle bude pokračovat dále, tak nemám o luženský fotbal strach.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Do derby jsme šli s plným respektem k soupeři, protože víme, že Lužná na nás umí a vždy se dokážou na derby sejít v nejlepší sestavě, což se i tentokrát potvrdilo. Stínem zápasu je asi penalta, která dle mého nebyla. Vzhledem k zápasu, kde některé zákroky mohly končit i červenými kartami, jak v družstvu Lužné, tak i v našem týmu a žádná nepadla, proto nemůže přijít taková penalta. I tak si myslím, že byly šance na obou stranách a zápasu by spíše slušela remíza. Každopádně Lužné gratuluji k bodům a těšíme se na další derby, tentokrát u nás v Lišanech.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - J. Špička [-] , M. Rek [-] , P. Mezei [-] , J. Kolínský [-] - R. Šnajdr [-] (76. J. Vítek [-] ) , R. Grill [-] (87. S. Fronk [-] ) , P. Ambrůžek [-] , F. Hornof [-] (60. V. Svoboda [-] ) - R. Pokorný [-] (87. P. Staněk [-] ) , J. Vejvoda [-] -

SK Lišany
Z. Řepka [-] - P. Ledvinka [-] , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-] , J. Feher [-] (86. P. Šimáček [-] ) - J. Paseka [-] (76. T. Kováčik [-] ) , M. Medřický [-] , D. Roušavý [-] , L. Hanzl [-] - J. Haifler [-] , V. Mutinský [-] (60. M. Šutera [-] ) -

ŽK: 73. J. Kolínský , 84. J. Vítek - 38. M. Medřický .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: TÝČE Jiří - PAVLÍČEK Ondřej (N), KINKAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Derby dle mého skončí remízou.

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů