4:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2021 17:00

5.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zavidov v derby poprvé bodoval


Branky


2

Prestižním označením derby se díky geografické blízkosti obou obcí těší tradiční střetnutí mezi FC 05 Zavidov a Baníkem Lubná, jeho aktuální edice v pátém kole 1.B třídy skupiny A vyzněla lépe pro Zavidov. Ten tak dosáhl na první body v sezoně a po rozpačitém začátku, tak konečně nalezl formu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ve znamení obran a brankářů

Zavidov vstoupil do zápasu tlakem, jak se na derby sluší. Hnán slušnou návštěvou 140 diváků tvořil hru a dostával se do šancí. Dominik Žďánský a Ondra Neveďal zatápěli obraně hostů, branku se jim však v úvodní části zápasu vstřelit nepodařilo. Neúspěšný byl také kapitán Tomáš Korčák, který byl rovněž u dalšího pokusu Zavidova v podání Lukáše Kapouna. Po úvodní studené sprše se podařilo osmělit také hráčům TJ Baníku Lubná, kteří první dvacetiminutovku úspěšně odvrátili, tak se mohli začít zabývat také prací útočnou. Ve 22. minutě si však na pokus obránce Petra Suchého počíhal zavidovský brankář Aleš Kraus. Na druhé straně si jeho jmenovec mezi třemi tyčemi Aleš Herink poradil s několika pokusy domácích ze stran. Hra se vyrovnala, oba celky dobře bránily a podnikaly i zajímavé útočné akce, oba brankáři však byli v hájení svých svatyň bezchybní. 

Překonat brankáře se podařilo až gólem do šatny ve 45. minutě Ondrovi Neveďalovi, který vyvedl Herinka z koncentrace naznačeným centrem a následnou střelou k přední tyči. 

Po prvním poločase bylo v Zavidově skóre 1:0

Ze samého začátku druhého poločasu opět dominovali domácí. Jediná akce ve 49. minutě však stačila k tomu, aby Lubná zahrozila. Nebyla sice úspěšná, následný centr z rohu však Petr Suchý nalezl a tentokrát zamířil přesně. 1:1 

 

Už po pěti minutách to však byli opět domácí komu se podařilo se prosadit, Ondra Neveďal zkusil střelu podobnou té z první půle. Herink byl sice již na tuto fintu připravený, falešný centr však pouze vyrazil před sebe, kde již stál připravený Jiří Hanych, který tak znovu navrátil domácím vedení. Psala se 63. minuta, když skvěle hrající Dominik Žďánský předvedl fotbalovou parádu, poradili si s lubenskou obranou a přihrávkou připravil půdu pro další branku Jiřího Hanycha. A byl to opět Žďánský kdo byl i u poslední branky zápasu. V 68. minutě předvedl tentokrát střelec prvního gólu Ondra Neveďal ukázkový průchod přes dva obránce, nahrál Žďánskému a ten z kraje pokutového území nalezl zavidovského kapitána. Tomáš Korčák se sám před bránou následně nemýlil. Zbytek zápasu si již domácí pohlídali a Lubnou do žádných akci nepustili, sami ještě čtyřikrát zahrozili, všechny pokusy však Kraus pohlídal. 

 

FC 05 Zavidov - TJ Baník Lubná 4:1  

 

Po nepovedeném začátku sezony panovala rovněž v kabině Zavidova ne úplně pozitivní nálada. Hlavní trenér celku po minulém zápasu dokonce nešetřil kritikou na adresu přístupu hráčů k zápasům a tréninkům. Výhra v derby může být jistě tím impulzem, který dá na problémy ze začátku sezony zapomenout. Z vyjádření Daniela Devery po tomto zápase je však vedle radosti z vítězství cítit také pokora.  



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov
Daniel Devera, trenér: Ač výsledek hovoří celkem jednoznačně, naše vítězství se nerodilo lehce. Lubná se zde představila ve velice dobrém světle. Jedná se o vydřenou výhru, které si nesmírně vážíme, a kterou jsme nutně potřebovali.

TJ Baník Lubná
Láďa Brabec: Zápas se pro nás nevyvíjel dobře od prvních minut, kdy domácí několikrát po únicích ze stran zahrozili. Nicméně se nám i s trochou štěstí podařilo držet krok a udržet čisté konto. To ovšem platilo pouze do závěrečných minut první půle, kdy jsme nepohlídali rozehrávkou standardní situace a zbytečně inkasovali. Ve druhé půli se nám po krásné hlavičce Suchého podařilo srovnat, ale to bylo vše, co jsme po změně stran na hřišti předvedli. Domácí po dobrém výkonu zaslouženě vyhráli, nám nezbývá než hru zlepšit a začít sbírat body.



Sestavy


FC 05 Zavidov
A. Kraus [-] - P. Vitner [-] , D. Devera [-] (70. M. Skoupý [-] ) , D. Štiller [-] , D. Žďánský [-] , O. Neveďal [-] (75. M. Petrů [-] ) , J. Hanych [-] , L. Kapoun [-] , P. Hornof [-] , J. Hvězda [-] (34. M. Zuda [-] ) , T. Korčák [-]

TJ Baník Lubná
A. Herink [-] - L. Brabec [-] , P. Suchý [-] , D. Vorel [-] , A. Andrt [-] - J. Černý [-] , L. Kříž [-] (68. J. Černý [-] ) , D. Vopat [-] , D. Varyš [-] , R. Henzély [-] - J. Bařtipán [-] -

ŽK: 73. M. Skoupý , 81. A. Kraus , 85. M. Petrů - 62. P. Suchý .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: HUSÁK Jan - BROŽEK Tomáš, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Černík

Expert: Ladislav Brabec
Tip experta: výhra hostů

Tady samozřejmě nemůžu jinak než vsadit na naše barvy.