1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 10:15

11.kolo, Divize C, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ve vypjatém zápase brala všechny body Olympia


Branky


0

Druhá Olympia Hradec Králové hostila první Živanice a dal se očekávat hodně vypjatý a dramatický zápas. To všechno se potvrdilo, a i když padla v utkání pouze jedna branka, tak o dramatické chvíle nebyla nouze. Po tomto zápase si obě mužstva svá místa v tabulce prohodila. Na zápase jsem byl osobně, tak Vám to zkusím podat mým nezaujatým pohledem…

Statistiky z utkání:
Střely na bránu: 8:3
Střely mimo: 7:4
Rohy: 7:3
Ofsajdy: 2:3
Fauly: 9: 23
 


Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jediný gól domácích v prvním poločase

Úvod zápasu patřil hostům ze Živanic, ale ve dvou nadějných pozicích je zastavil hvizd píšťalky hlavního rozhodčího. V páté minutě Olympie získala ze standardky pouze aut. Po jeho rozehrání poslal Ptáček výborný centr do vápna, který ovšem ani jeden z domácích útočníků netrefil. V sedmé minutě se dostal ke střele domácí Kosař, ale jeho rána letěla vysoko nad Čihařovu bránu. V desáté minutě dostaly výhodu přímáku i Živanice, ale ten skončil v náruči domácího gólmana Kobose. O chvíli později se Živaničtí hráči protlačili až před gólmana Kobose, ale ten skokem pod nohy ukradl míč pro sebe. V třinácté minutě přišla průniková přihrávka na hostujícího Kakrdu a ten mohl běžet sám na bránu. Bohužel i tuto akci zastavil praporek pomezního. V 14. minutě dostali domácí výhodu rohového kopu. Po dvou nepovedených odkopech se míč dostal k volnému Očovanovi a ten ho z voleje poslal na bránu. Jeho polovysoká střela zůstala gólmanovi Čihařovi až do poslední chvíle ukrytá a tak mu zapadla přesně k tyči. Olympia se ujala vedení 1:0 a zápas pokračoval ve vysokém tempu. Škoda že ho hlavní rozhodčí kouskoval pískáním faulů, které mnohdy ani nebyly. V 16. minutě vyslal ránu na bránu Olympie Gorol, ale s jeho skákavou střelou si Kobos poradil. V devatenácté minutě předvedl Klapka nádherný pas, přes celou šířku hřiště, na nabíhajícího Kosaře. Jeho gólovou střelu vytáhl Čihař zázračně na roh. V 25. minutě ustály Živanice závar ve svém vápně a vyrazily do rychlého protiútoku, který ovšem ztroskotal na dobře postaveném Kobosovi. V 28. minutě předvedl pěknou individuální akci domácí Korba. Po vniknutí do vápna se prokličkoval až před gólmana Čihaře, ale jeho rána rozvlnila pouze boční síť. Následujících deset minut patřilo hostům ze Živanic. Po půlhodině hry se hostům povedla pěkná a rychlá akce, kterou Hundák zakončil slabou střelou do rukavic gólmana Kobose. O tři minuty později to byl opět Hundák a jeho střela z úhlu již byla o hodně nebezpečnější. Domácí obránce ji ovšem tečoval na roh. V 36. minutě se hosté dostali třikrát k zakončení, ale ani jedna střela až do brány neprošla. V 40. minutě rozjeli domácí krásnou rychlou akci, kdy míč putoval po ose Ptáček - Korba - Očovan. Očovanovu střelu vytáhl Čihař reflexivně nohou na roh. Do poslední pološance prvního poločasu se dostal hráč Živanic, ale v akrobatické pozici vysoko přestřelil. První poločas tak skončil nejtěsnějším vedením domácích. Hosté si moc šancí ke skórování nepřipravili, ale musím uznat, že je několikrát v dobře se rozvíjející akci, zbytečně zastavil hvizd píšťalky nepřesného rozhodčího.

V dramatickém druhém poločase branka nepadla

Domácí se od začátku druhého poločasu ujali režie hry, s úmyslem přidat druhou branku a zápas rozhodnout. V 47. minutě se do vápna dostal Očovan, ale v rozhodující chvíli uklouzl. Akce Olympie pokračovala dál a po pár přihrávkách se dostal k zakončení Poděbradský. Jenomže jeho rána letěla vysoko nad bránu. V 51. minutě dostala  Olympie výhodu standardky z boku hranice velkého vápna. Dobře zahraný trestňáček skončil rohem. V 55. minutě napřáhl z dálky Očovan, ale jeho střela letěla vedle. O minutu později přišla rozhodující chvíle utkání. Hostující Ujec zbytečně fauloval Ptáčka a po druhé žluté kartě a následné červené, musel ze hřiště. Z mého pohledu byla druhá žlutá oprávněná, ale první vůbec neměla být. Tam si Ujec perfektně pokryl míč a zpevnil tělo a domácí Kosař si do něj naletěl a vlastní nešikovností se zranil. Hosté se ani v deseti hráčích nevzdávali a pořád se hrála vyrovnaná partie. V šedesáté minutě se musel opět hodně činit gólman Čihař, když za pomocí tyče zneškodnil ránu Poděbradského. Akce pokračovala dál až k tvrdému střetu Čihaře s Korbou, ze kterého vyšel vítězně hostující gólman. V 65. minutě si vybral hostující gólman Čihař jedinou slabší chvilku a míč slabě vyboxoval kousek před sebe. Naštěstí pro něj, se domácí hráč ukvapil a jeho oblouček letěl vedle brány. Poté se hosté zkusili nadechnout k závěrečnému náporu a následující desetiminutovka jim patřila. V 67. minutě se snažil překvapit gólmana Kobose Gorol, ale jeho střela z dálky, letěla vedle. V 70. minutě kopou hosté dva rohy za sebou. Po tom druhém nevyužili hosté zaváhání domácího gólmana, když při vyběhnutí netrefil míč. Čtvrt hodiny před koncem si na měkoučký centr Gorola naběhl výborně hrající Kakrda, ale ke gólové hlavičce mu chyběly centimetry. V 78. minutě měl domácí tým výhodu standardky. Takového zkráceného rohu. Míč se dostal až k volnému Omoviemu, ale jeho střelu ze šesti metrů zkrotil ve své náruči Čihař. V 80. minutě pálili třikrát domácí hráči, ale všechny střely byly sražené pozornými obránci. Do poslední gólovky zápasu se dostal dvě minuty před koncem, domácí Novotný. Jeho hlavička z bezprostřední blízkosti pouze vyprášila rukavice pozorného Čihaře. Zápas tak skončil jednobrankovou výhrou Olympie. Když se na to podíváme z hlediska gólových šancí, tak je vítězství domácích jednoznačně zasloužené, ale zůstává zde hořká pachuť ze slabého výkonu rozhodčího Kalendy.

Zdroj fotografií:

http://www.fcolympia.cz/galerie/detail/40-divize-c-muzi-olympia-zivanice-1-0



Ohlasy k zápasu


FC Olympia Hradec Králové
Vedoucí mužstva František Bárta: Hosté si za celý zápas nevypracovali ani jednu gólovou příležitost. My jsme měli několik možností, jak naše skóre navýšit a rozhodnout a hlavně uklidnit vyhrocený zápas. Jenomže výborný gólman hostí a špatné řešení některých gólovek z toho udělalo drama až do konce.

TJ Sokol Živanice
Vedoucí mužstva Richard Polák: Vítězství domácích je zasloužené, ale ze strany rozhodčího to byl jednostranně vedený zápas v prospěch Olympie.



Sestavy


FC Olympia Hradec Králové
P. Kobos [-] - A. Rolko [-] , J. Novotný [-] , V. Karal [-] - J. Poděbradský [-] , F. Klapka [-] , M. Demeter [-] , M. Kosař [-] (46. K. Krejčík [-] ) , M. Ptáček [-] - P. Očovan [-] (87. M. Hofman [-] ) , R. Korba [-] (68. K. Omovie [-] )

TJ Sokol Živanice
R. Čihař [-] - O. Novotný [-] , M. Buriánek [-] , J. Novák [-] , M. Ferčák [-] - O. Herzán [-] , L. Polák [-] (84. M. Hlouš [-] ) , M. Hundák [-] (80. O. Ujec [-] ) , R. Gorol [-] - T. Kakrda [-] (84. J. Sůra [-] ) , M. Ujec [-]

ŽK: 45. J. Novotný , 60. R. Korba - 32. M. Ujec . ČK: 56. M. Ujec .
Hráči zápasu: M. Ptáček - R. Čihař .
Místo: Olympia Hradec Králové. Počet diváků: 330. Rozhodčí: Kalenda Jan - TRSKA Adam, ŠULCOVÁ Lucie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.