1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2021 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Semice loupily na kaplické půdě


Branky


26

V minulém kole Kapličtí poprvé v sezóně okusili hořkost porážky. To samé se přihodilo i Semicím. V domácím prostředí byli favorizováni Spartakovci. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Komplikace pro ně však přišla již po jedenácti minutách hry. Před vápnem mě dostatek prostoru Holub, střelu po zemi dokázal Schneider vyrazit, obrana však nepokryla dorážejícího Pavla Keclíka a hosté se ujali vedení – 0:1. V osmnácté minutě mohlo být vyrovnáno. Divoký našel na levé straně Pastiera, ten se dokázal přes bránícího hráče protáhnout až do šestnáctky, zpětnou přihrávkou oslovil Gutheise, jeho gólovou střelu však zablokoval jeden z obránců. V polovině prvního poločasu mohl vedení hostů navýšit Pavel Keclík, ale Čutka přišel s obranným zákrokem právě včas.

 

Gólovou příležitost si poté vypracovali Kapličtí. Po pěkné kombinaci střídající Kuchař prostrčil míč do vápna na Vaniše, ten však zblízka vyběhnutého Dvořáčka nepřekonal. Domácí byli aktivnější, dostávali se častěji do zakončení než jejich soupeř, ovšem se střeleckou muškou byli na štíru. Ve 34 minutě po další kombinaci Divoký našel Gutheise, křížná střela po zemi minula pravou tyč. O chvíli později se v dobré palebné pozici ocitl Daniel, jenomže jeho zakončení bylo nedůrazné a Dvořáček neměl problém míč chytit. Ve 42. minutě pak měli Spartakovci výhodu rohového kopu. Divoký jej rozehrál na Gutheise, ten sklepnul míč Vanišovi, ten pálil pohotově, přízemní tvrdá rána těsně minula levou tyč. Na druhé straně po delší době zahrozili Semičtí, Tvrdou ránu Zborníka po zemi Schneider reflexivně vykopl nohou. Přesto do kabin odcházeli o gól spokojenější hosté.

 

 

Druhý poločas

I po změně stran byli aktivnější Kapličtí, kteří se snažili smazat jednogólové manko. Vyrovnáno mohlo být už po třech minutách, kdy se po Gondekově centru dostal ve vápně k odraženému míči Pastier, bránu soupeře však v gólové pozici přestřelil. Kapličtí měli šance, ne že ne, ale gól ne a ne dát. V 55. minutě Gutheis propíchl balón mezi obránci na rozběhnutého Pastiera, který z levé strany pronikl do vápna, ale místo zakončení hledal spoluhráče na pravé straně a přihrávka nebyla přesná.

 

Po hodině hry pak po rohovém kopu nastal před hostující brankou veliký závar, ale nikdo z útočících hráčů míč do sítě neprotlačil. A přišel zákonitě trest. O čtyři minuty později se po rohovém kopu Čedíka hlavou prosadil nepokrytý Luděk Zborník – 0:2. I po druhém inkasovaném gól se Kapličtí snažili s výsledkem něco udělat. V 72. minutě měl gól na noze Faltus, tvrdou ránu opět zablokovala obrana.

 

Na druhé straně pak v poslední desetiminutovce pálil Zborník, Schneider ránu vytěsnil na roh, po kterém byl závar před brankou, ale hosté třetí gól nepřidali. Naopak to byli Spartakovci, kdo se záhy radoval z gólu. Zpoza vápna se ke střele odhodlal Václav Kuchař a přízemní střela se od tyče dostala za Dvořáčkova záda – 1:2. Pro jednoho štěstí, pro druhého smůla. Tak se dá okomentovat situace z 88. minuty, kdy Divoký vyvezl míč středem, našel na pravé straně Štrbačku, jeho centr se svezl po břevně překvapeného gólmana Dvořáčka. I v nastaveném čase hosté odolali tlaku domácích, jednobrankový náskok uhájili a odvezli si tak z Kaplice všechny tři body. 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: V tomto střetnutí nevyhrál lepší, ale šťastnější a produktivnější tým.

FC AL-KO Semice
Filip Breibisch, asistent trenéra: S klukama v kabině jsme věděli od začátku, že to nebude jednoduché utkání a rozhodně jsme Kaplici měli co vracet. Do utkání jsme vstoupili velice dobře a myslím, že zaslouženě jsme šli do vedení. Bohužel jako vždy, po vstřelení branky přestáváme hrát a tak jsme dali šanci domácím, které jsme svým nedůrazem dostali do hry a nechali se přehrávat.K našemu štěstí si ale nedokázali vytvořit větší šance a my si mohli o poločase oddechnout. V kabině jsme se uklidnili, řekli si nějaké věci a každý chtěl naše tažení dotáhnout do vítězného konce. Do druhé půle jsme vstoupili opět aktivně a právem vstřelili vytoužený druhý gól po rohu, kdy to Čedík posadil přesně na hlavu nehlídaného Zborníka. Možná jsme si naivně mysleli že to Kaplici položí a my to v klidu dohrajeme, ale opak byl pravdou. Čím více nám ubývalo sil, tím více nás Kaplice tlačila a v 86' vstřelit trochu šťastnou branku, která naštěstí byla poslední a my se tak mohli radovat z vydařených bodů. Musím pochválit všechny kluky, protože na hřišti i když se zrovna nedařilo opravdu bojovali do poslední minuty, pracovali jako tým a ukázali svoji sílu.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , O. Janoušek [-] (26. V. Kuchař [-] ) , V. Aibl [-] , T. Faltus [-] (78. J. Štrbačka [-] ) , P. Gutheis [-] (76. J. Smolen [-] ) , E. Pastier [-] (68. D. Pál [-] ) , R. Daniel [-] (59. F. Štěpánek [-] ) , J. Divoký [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - P. Hronek [-] , J. Sádlo [-] - P. Keclík [-] , L. Čedík [-] (80. M. Hadáček [-] ) , L. Holub [-] , I. Antony [-] , K. Trantina [-] , J. Keclík [-] - M. Valach [-] (71. J. Hrala [-] ) - L. Zborník [-]

ŽK: 56. T. Faltus - 23. L. Zborník .
Hráči zápasu: K. Trantina , I. Antony .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - VALEŠ Radek, ZABILKA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Filip Navrátil
Tip experta: výhra domácích

Kaplice doma porazila černého koně soutěže Mirovice. Semice měly na začátek sezóny slabší soupeře, kde nasbíraly 6 bodů, ale prověrku s Planou nezvládly. Tři body zůstanou v Kaplici.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Doma kaplice neztrácí a potvrdí to i v tomto utkání.

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích