Šlágr kola ještě více napověděl o titulu, zamotává se to však v souboji o druhé místo, Stříbro smetlo Trpísty


Branky


23. P. Sásik , 60. J. Kubašta (vl.) , 73. T. Florus , 76. M. Petraška , 90. P. Smolek - 63. J. Wintrle
0

Jestli jste někdo čekal v souboji prvního s druhým vyrovnanou a napínavou podívanou, tak jste se hodně zmýlili. Stříbro totiž nehodlalo nic podcenit a potvrdilo, že o titulu hodlá rozhodnout, co nejdříve. Po výhře 5:1 proti Trpístům by se mu to tak mohlo podařit klidně už v příštím kole, kdyby ho však zrovna nečkal volný víkend namísto utkání s Kokašicemi. Naděje na to ale teoreticky ještě je, musely by ale prohrát všechny čtyři týmy v pořadí za ním. To je ale velmi nepravděpodobné, a tak se zdá, že si Baník ještě bude muse přeci jen počkat minimálně ještě ob týden. Za Baníkem je to ale ještě stále neuvěřitelně vyrovnané a šanci na ukořistění druhé postupové příčky má teoreticky ještě devět týmů. Pravděpodobně to ale vše zůstane mezi Halží, Trpístami a Konstantinovými Lázněmi. Jedno je ale jisté, bude to ještě velmi zajímavý boj a je téměř jisté, že se definitivně rozhodne až v posledním kole.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trpísty udržel ve hře "brankář" Hyťha

Baník už od začátku kontroloval hru a tlačil se kupředu, Trpsíty hravě přehrával a vše se mu jistě dařilo podle plánů, tedy až na to, že byl v koncovce naprosto bezzubý. Během první půle si vytvořil hromady šancí a Trpístům nedal jedniou šanci, ale buďto byl v koncovce úplně nepřesný, nebo si s jeho pokusy poradil výborně chytající Martin Hyťha, který, jakožto záložník, či obránce, naskočil do branky po opravdu dlouhé době, ale chytal an výbornou. Baník se ale přesto alespoň jednou prosadit dokázal, když Trpístským nevyšel ofsajd-systém, a tak se do šance na rohu vápna dostal Petr Sásik, který si balón posunul na levou nohu a střelou k tyči otevřel skóre. Víckrát už se ale sítě nevlnily, a tak byl Sokol před druhou půlí stále ve hře.

Baník se rozstřílel, až když Trpísty otevřely hru, Smolek pálil na jinou tyč

Ve druhém dějství byla k vidění prakticky stejná hra. Trpísty bránily a Baník dobýval jejich branku. Tentokrát už se mu ale zadařilo trochu dříve, když v šedesáté minutě vypálil Jan Trnka, jehož pokus si ztečoval do valstní brány Jaroslav Kubašta, a s tím už nemohl Hyťha nic udělat. Nicméně Trpístským se ale z ojedinělé šance podařilo bleskurychle zase snížit, když se trefil Jakub Wintrle, a tak měl Sokol stále naději. Pokud chtěl ale bodovat, musel trochu otevřít hru, a to se mu nakoenc stalo osudným. Asi po deseti minutách poslal Šaman do úniku Tomáše Floruse, který brankáře chaldnokrevně obhodil a rozhodl. Vzápětí měl Baník ještě velkou šanci, když měl k dispozii pokutový kop, ale Pavel Smolek nedokázal trefit branku a svou šanci naprosto promarnil, dle slov svého spoluhráče Šamana totiž pálil úplně na jinou tyč (smích). Přesto se však už v šestasedmdesáté minutě trefil ještě Michal Petraška, který po Smolkově sklepnutí Trnkova centru hravě vsítil téměř do prázdné branky, a tak výhru Baníku ještě pro jistotu potvrdil. Poslední branky se dočkal Baník až v úplně poslední minutě, když si na centr počkal opět Pavel Smolek, který už tentokrát uklidil balón přímo pod brankáře. Baník tak nakoenc vyhrál 5:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Stříbro B
Karel Šaman: Začal bych tím, že v našem podání to byla hitparáda spálených šancí, které nás opět velmi mrzí. Opět jsme totiž mohli rozhodnout klidně už v první půli a mohli jsme mít klid, ale tuto možnost jsem totálně zazdili. Na druhou stranu jsem ale hráli hodně dobře, Trpísty jsme k ničemu nepustili, splnili jsme si to, co jsme si řekli a zaslouženě jsme zvítězili. Jediné negativum jsou ty šance. Kdybych se měl vyjádřit k soupeři, tak ten mě velmi zklamal, rozhodně jsme od něj čekali více. Nevím jestli přijel oslabený, nebo mu to jen nějak nesedlo, ale každopádně určitě nehrál tak, jak bychom od druhého čekali. Takže jsem moc rád, že jsme s nimi neprohráli, a že jsme se zase přiblížili titulu, myslím, že už je definitivně rozhodnuto.

TJ Sokol Trpísty
Stanislav Kubašta: Dnešní zápas určitě ovlivnila absence některých našich klíčových hráčů, takže jsme sestavu tak trochu lepili. Do branky musel například naskočit Martin Hyťha, který si už určitě ani nevzpomíná, kdy chytal naposledy, ale musím říci, že chytal velmi dobře a své role se zhostil skvěle, takže si zaslouží určitě pochvalu, za žádný z těch gólů nemohl. Přesto se přiznám, že jsem to čekal horší, Baní se trefil v první půli jen jednou a my jsme byli stále ve hře. Ve druhé půli jsem věřil, že dokážeme zápas po našem snížení ještě zdramatizovat, ale pak se to celé sesypalo. Pro zranění jsme museli dohrávat jen o desíti a Baník se trefil ještě třikrát, i proto, že jsme hráli už vabank. Přesto bych zápas ohodnotil kladně, podali jsme sympatický výkon a kdybychom takto hráli v minulém kole, tak jsme s Lesnou neprohráli. Baník si nás ale pohlídal a nedal nám moc šancí.



Místo: Stříbro. Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠIMEK Jakub - HONZÍK Michal (N), KUBAŠTA Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.