Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2020 16:00

8.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby byly k vidění emoce a především góly


16

Lišany se zvedly vítězstvím nad Řevničovem, kdy si připsaly vůbec první tři body. Totéž chtěli zelenobílí zopakovat v Lužné, ale i domácí chtěla z derby urvat maximum. Sparta se dostala po dvou rychlých brankách do vedení, které ještě navýšila. Hosté se ale probrali a byť to bylo docela pozdě, alespoň na remizu to stačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Start jako z pohádky

Derby. Zápas, který nemá favorita. Celky vstupují do zápasu s tím, že nechtějí udělat chybu a pokud možno se co nejrychleji dostat do vedení a donutit soupeře, aby hru otevřel. Takový start jako měli luženští fotbalisté, by si přál každý tým. Hned ve 3. minutě se blýskl krásně zahranou standardkou A. Špička a přes zeď otevřel skóre - 1:0. O minutu později propadl míč z autového vhazování k dobře postavenému Pokornému a na straně domácích bylo ještě veseleji - 2:0.

 

Od začátku zápasu měl zápas náboj, oba celky chodily tvrdě do soubojů a sudí Tichý byl vcelku benevolentní. Lišany zažily krutý začátek, na který chtěly dát zapomenout. Kontaktní branku měl na noze Roušavý nebo Mutinský, jejich pokusy ale zastavila tyč. Ani hlavička Hrbka po rohovém kopu nenašla prostor branky, a tak udeřilo ze stejné standardky na druhé straně. Na rohový kop si naskočil nikým neatakovaný Kopernický a hlavou navýšil vedení - 3:0.

 

Lišany šly za kontaktní brankou, která by je vrátila do zápasu a té se také minutu před koncem základní hrací doby dočkaly. Mutinský zahrával rohový kop, na který si naskočil Haifler a překonal Kopřivu - 3:1. Zbytek poločasu nabídl další možnosti na navýšení skóre, ale Řepka svůj tým proti dvěma šancím Vejvody podržel a zachránil od poločasového debaklu.

Haifler lišanským hrdinou

Začátek druhé poloviny dal připomenout na tu první. V 50. minutě dostal až moc prostoru a volnosti na úrovni penalty Pokorný a překonal bezmocného Řepku - 4:1. Lišany tento gól nakopl a hosté šli za vyrovnáním. Lužná jakoby se nechala uspat luxusním vedením a derby si zbytečně zkomplikovala. Na straně domácích byla vidět i únava, kterou dokumentoval velmi hlasitý projev zkušeného trenéra Petráše. Lišany tak dostávaly více prostoru a vytvářely si šance.

 

Hosté na nic nečekali a vrátili se do zápasu. V 57. minutě se po povedené kombinaci dostal k zakončení Žalud a po velmi dlouhé době se radoval z gólu - 4:2. Lužná byla ve většine soubojích jako druhá a do konce zápasu zbývalo ještě hodně času. V další šanci byl Haifler, který se postavil k přímému kopu. Standardní situace zahrál velmi dobře, ještě lépe ale zasáhl brankář Kopřiva. Domácí museli čelit dalším šancím, ve kterých se objevil postupně Roušavý, Haifler a Paseka. Ani jeden z lišanských hráčů ale kýženou branku nevstřelil.

 

V 75. minutě byly Lišany ještě blíže úspěchu. Kombinaci Hamouze se Žaludem následoval střílený centr prvně jmenovaného na zadní tyč, kde stál Haifler a neměl problém rozvlnit síť - 4:3. Čas se krátil, ale hosté do svého soupeře bušili a domácí defenzivu přeci jen napočtvrté prolomili. Hafiler, který se role útočníka zhostil znovu na výbornou, vlétl do vápna a místo nahrávky do gólové šance volil zakončení. Rozhodnutí Haiflera bylo sebevědomé, ale s gólovým efektem - 4:4.

 

Vyrovnání za pět dvanáct a také hattrick lišanského útočníka, který poslal zápas do penalt. V něm už měla více štěstí Lužná, která nakonec brala plusový bod. Závěr zápasu stejně jako jeho průběh nabídl hodně práce pro rozhodčí, kteří dali zápasu volnější metr a často slýchali od hráčů slova nespokojenosti. Nutno říci, že karet mohlo být rozdáno daleko více.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, záložník: Do zápasu jsme vstoupili krásně. Byla 3. minuta a my vedli o dva góly, co si více přát. Soupeř pak začal vyrovnávat hru. Ve druhé půli, kdy už jsme vedli dokonce 4:1, přišlo naše polevení a nakonec se Lišany dočkaly zaslouženého vyrovnání. Penalty jsme naštěstí opět zvládli na jedničku a bereme dva body, za což jsme nakonec rádi.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Derby plné emocí, tvrdých soubojů, kecání a branek, jak se patří. Vzhledem k začátku zápasu si myslím, že jsme byli na ručník. Někdy po pětadvaceti minutách jsme se rozkoukali na hřišti a začali mít šance. Tvrdím si říci, že jsme měli stejný počet šanci první poločas, ale bohužel my neproměnili, domácí ano. Do druhého poločasu jsme chtěli vletět a pokusit se něco udělat. Co jsme si řekli v kabině jsme nedodrželi a opět dostali branku špatnou komunikací. Ale jako by to byla pro nás živá voda na náš výkon a od té doby jsme měli šance jen my a postupně silou vůle a trochou fotbalovosti dotáhli zápas do vcelku zdárného konce. Škoda jen šance v posledních sekundách, kdy obraz mohl být úplný.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , J. Špička [-] (85. R. Šnajdr [-] ) , A. Špička [-] , J. Staněk [-] , J. Vejvoda [-] , M. Cibulka [-] (61. F. Hornof [-] ) , M. Rek [-] , D. Kopernický [-] , P. Mezei [-] (64. K. Krumhanzl [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] (64. T. Kováčik [-] ) , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (89. P. Ledvinka [-] ) , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-] , J. Feher [-] (46. R. Žalud [-] )

ŽK: 17. D. Kopernický , 45. M. Cibulka , 89. P. Kopřiva - 67. J. Paseka .
Hráči zápasu: R. Pokorný , D. Kopernický - J. Haifler .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2020 08:36

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Rynholec | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích