T. Holas 37.
P. Cába 65. (p.)
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2020 12:00

8.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rezerva Roudného podlehla Chvalšinám


Branky


37. T. Holas , 65. P. Cába (p.) - 11. L. Skála
15

Obě mužstva čekalo utkání bez diváků před avizovaným přerušením soutěží spojeným s nejistotou ohledně budoucího vývoje situace nejen ve fotbalovém zápolení. Stav hrací plochy ve Chvalšinách stále není ideální, s čímž se musela vyrovnávat obě mužstva. 

Hosté zapsali v minulém kole tři body po mohutném obratu s Dřítní a domácí překvapili v Boršove nad Vltavou. Obě mužstva nepochybně pomýšlela na výhru. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skála poslal hosty do vedení, Holas do poločasu vyrovnal

Hosté vstoupili do zápasu velmi energicky a výborným pohybem domácí mužstvo přehrávali a také zatlačili na jeho polovinu. Domácí nedokázali ze začátku déle podržet míč na svých kopačkách a snažili se alespoň pozorně bránit. Hosté si přesto vypracovali hned po začátku utkání vyloženou příležitost (samostatný únik), kterou výborně zneškodnil gólman Cába. V 11. minutě opět hosté útočili a přihrávka do vápna domácích se po teči obrany ocitla na kopačkách L. Skály, který v ideální pozici na úrovni penalty domácího brankáře prostřelil 0:1. Domácí se snažili po obdržené brance oklepat, ale mezihra příliš nefungovala a v útoku se nedařilo udržet míč. Poté se po zpětné přihrávce domácích, která ale našla pouze ideálně útočníka hostí a poslala jej do stoprocentní pozice, opět vytáhl vynikající zákrokem brankář Cába a nepustil hosty do dvoubrankového vedení. Hosté poté také zahrávali několik standartních situací, zejména rohů a po jednom z nich vykopával domácí stoper míč směřující do branky. Neproměnění jasných příležitostí ze strany hostů se ukázalo jako klíčové pro další vývoj utkání. Ve 37. minutě se totiž vydal z pravé strany na útočný výlet pravý obránce domácích P. Zwiefelhofer, který prošel vápnem hostů jako nůž máslem a naservíroval přesnou přihrávku před branku, kde se zjevil nestárnoucí stoper domácích T. Holas a míč uklidil pod břevno 1:1 . Do konce poločasu se hra poté opticky vyrovnala a hrálo se především mezi vápny.      

 

 

Brankář Cába proměněnou penaltu zařídil tři body pro domácí

Druhý poločas začal podobně jako poločas první, hosté byli aktivní a hrálo se více na polovině domácích, hosté se však nedostávali do nějakých vyložených šancí, byť po jednom z rohů hlavičkovali velmi nebezpečně nad branku. Domácí se dostávali více do útočných akcí, než tomu bylo v prvním poločase a většina končila bez kloudného zakončení. V 64. minutě domácí zakombinovali na kraji hřiště, k míči se dostal Kaprál, který míč zasekl do protipohybu bránícího hráče, který jej dosti netakticky a zbytečně faulem ve vlastním vápně poslal k zemi, a byla nařízena penalta, proti které nikdo neprotestoval, protože byla zcela jasná. Míč si na puntík pokutového kopu postavil domácí brankář Cába a chladnokrevně míč poslal k pravé tyči a v 65. minutě to bylo 2:1 pro domácí.

Hosté se po obdržené brance snažili přitopit pod kotel a domácí tým zatlačit, což se jim sice podařilo, ale nevypracovávali si brankové příležitosti. Když hosté míč dostali do nebezpečné pozice, nepodařilo se jim zakončit. Domácí obrana pracovala až do konce utkání vcelku spolehlivě a hostům vyrovnat nedovolila. Ve druhém poločase došlo ještě k jedné „MMA“ vložce, kdy se po odpískaném faulu nepochopitelně do sebe pustili dva nebo tři domácí hráči na straně jedné a stejný počet hostujících hráčů na straně druhé a ve snaze uštědřit svému soupeři nějaký ten políček ve vzájemném držení popadali na sebe a vzájemně se znehybnili, což nakonec působilo dosti komicky a rozhodčí vyřešil situaci rozumně udělením žluté karty na obě strany.   

Hosté odjížděli zklamaní, domácí si připsali do tabulky tři body za domácí výhru. Dlužno však sportovně podotknout, že zápas nevyhrál lepší tým, ale tým šťastnější. Je otázkou, kdy se týmy budou moci vrátit do zápasového režimu.        

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Michal Postl (kapitán): Věděli jsme, že nás čeká trochu jiný zápas, než to bylo v předchozích utkáních. Očekávali jsme, že přijede perfektně fyzicky připravený mladý tým kluků, kteří spolu hráli pospolu v mládežnických krajských soutěží, který bude mít vysokou fotbalovou kvalitu. Trochu jsme doufali, že je dobrou obranou a napadáním donutíme k chybám, ale mládí nerovná se nutně nezkušenost a hosté hráli výborně prakticky bez větších chyb. My jsme bohužel museli znovu hýbat se sestavou, protože matador L. Lamač měl sraz z vojny a P. Sluka zakopl a zlomil si prst. Zápas se vlastně lámal již v prvním poločase, kdy hosté ze tří stoprocentních šancí proměnili jedinou, a to díky výbornému Cábovi, který nám dal šanci hrát výsledkově vyrovnané utkání, byť hosté měli jasnou herní převahu. Na konci poločasu se vydal na útočný výlet Cífka (Petr Zwiefelhofer), který poslal na párek tři hostující hráče a naservíroval míč před bránu, kde se zjevil zakončující Tomáš Holas a s přehledem proměnil. Upřímně doteď nevím, jak se tam z pozice stopera dostal, ale sdělil mi, že si myslel, že když jsem zůstal vzadu, dávám mu signál k útočení, já jsem se však pouze snažil popadnout dech po jednom z člunkových běhů mezi výborně hrajícím soupeřem. S ohledem na sílu soupeře jsme asi všichni od nás o poločasové pauze mysleli na remízu, resp. doufali v remízu. Soupeř však ze svého tlaku nevytěžil další gól a nedostával se do tak nebezpečných pozic jako v prvním poločase. Naopak zkušeně zahrál ve vápně hostů Kaprál, zasekl si míč a obránce jej fauloval. Je již tradicí, že na penaltu se vydává náš brankář Petr Cába, který, byť je jinak líný na krok, dokáže v zájmu penaltové exekuce přeběhnout hřiště v rekordním čase, podle mě dokonce v takové situaci atakuje republikové sprinterské rekordy, aby mu náhodou zahrávání penalty někdo neuzmul. Ale je to spolehlivý exekutor a jednoznačně také hráč utkání. Dále bych pochválil Jiřího Fice, který se s klidem jemu vlastním dokázal fotbalovostí a hrou vyrovnat soupeři. Opět jsme podali týmový a bojovný výkon, za který chválím všechny naše hráče. Všichni tři rozhodčí soudcovali velmi dobře a nechávali hře spád, zaslouží také pochvalu a poděkování. Hosté odjížděli zklamaní a naštvaní, čemuž rozumím, protože nevyhrál lepší tým, kterým hosté byli. Hostujícím klukům přeji, ať se fotbalem baví, mají před sebou spoustu nejen fotbalových let a daří se jim v dalších zápasech, byť osud soutěže a dalších utkání je velmi nejistý.

TJ Malše Roudné B
Martin Vodák (hráč): Zápas na rozbahněném terénu nebyl příliš divácky atraktivní. První poločas jsme si vytvořili několik vyloženě stoprocentních šancí. Jedinou jsme dokázali proměnit a později nás to přišlo velmi draho. Do poločasu pro mě nepochopitelně snadno skóroval soupeřův stoper, který ke gólové akci vyběhl z vlastní poloviny. Druhý poločas se čekalo na chybu jednoho z týmů. Ta přišla od Roudného v podobě zbytečné, ale jasné penalty. Domácí gólman proměnil a my už jsme se marně snažili vytvořit tlak na zabetonovanou obranu Chvalšin.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Doubrava [-] (68. V. Aust [-] ) , R. Kaprál [-] (90. M. Kamenský [-] ) , L. Fučík [-] (87. V. Decarli [-] ) , P. Zwifelhofer [-] , P. Postl [-] , M. Postl [-] , J. Fic [-] , T. Nymsa [-] , J. Oškrda [-] , T. Holas [-]

TJ Malše Roudné B
M. Graman [-] - L. Skála [-] , M. Míča [-] , M. Vodák [-] , F. Budín [-] , L. Nekvinda [-] , D. Hrouda [-] , M. Fatura [-] (60. M. Ladislav [-] ) , D. Novotný [-] (60. A. Stankay [-] ) , D. Zíka [-] (76. J. Rezek [-] ) , M. Jurásek [-]

ŽK: 73. J. Oškrda - 55. D. Zíka , 73. M. Vodák .
Hráči zápasu: P. Cába , J. Fic - M. Míča .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2020 11:21

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2020 07:01

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Chvalšiny budou roudenskou rezervu trápit, ale hosté si odvezou všechny body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů