1:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2020 12:30

7.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Chvalšiny vyloupily Boršov nad Vltavou


Branky


24

Aktuální lídr tabulky Boršov nad Vltavou přivítal na své půdě Chvalšiny. Ty domácí tým zaskočily a odváží si všechny. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým vedl brankou Filipa Pokorného

První poločas začal rozvážnou aktivitou domácích, kteří byli silnější na míči a také lépe kombinovali. Hráči hostujícího týmu se snažili pozorně bránit, včas domácí borce dostupovat a vyrážet do protiútoků. Hra se odehrávala především mezi vápny, a přestože tým Boršova nad Vltavou měl územní převahu, vyložených šancí mnoho nebylo. Domácí několikrát centrovali do vápna hostí, ale hostující obrana byla ve vzdušných soubojích úspěšná. Velkou individuální kvalitu ukázal stoper domácích, u nějž začínali prakticky všechny rozehrávky domácích a také kapitán domácích Jan Gruber, který osvědčoval přehled ve hře a dával myšlenku útočným akcím. Hostující tým Sokola Chvalšiny se naopak po dobrém napadání a zisku balónu dostával na dostřel domácí branky a měl také několik zajímavých standardních situací.  

           
Tým Sokola Chvalšiny se v prvním poločase dopouštěl také řady nevynucených chyb a nepřesností, jak v přihrávkách, tak v zakončení. Slibnou pozici měl přesto Kaprál, který se snažil přehodit vyběhnuvšího gólmana, dále střílející Fučík a také unikající Doubrava, kterému však domácí zadáci zakončení zblokovali.

 
Domácí tým zakončoval nebezpečně jednou centrovaný balón mimo branku. Další velmi tvrdou ránu domácích zneškodnil pohotově hostující brankář Cába. Poté však došlo ke kumulaci několika chyb na polovině hostí a tu nejvýtaznější z nich využili domácí k útoku do nezformované obrany hostů, následoval přesný centr, kdy ve vápně se nejlépe zorientoval domácí Filip Pokorný a svoji šanci proměnil. Za stavu 1:0 pro domácí se šlo do kabin. V prvním poločase došlo také k vynucenému střídání v obraně domácích.

Obrat zařídila dvojice Sluka a Fučík

Začátek druhé půle příliš nenasvědčoval, že by se měl obraz hry změnit. Nicméně po několika minutách a také po střídání v týmu hostí a mírném posunu sestavy, se hra zcela vyrovnala a hosté začínali mít navrch. Po zisku míče ve středu pole, byl vyslán do úniku Sluka, který v 63. minutě zakončil s přehledem umístěnou střelou k tyči a rázem se začalo měnit rozložení sil 1:1. Domácí byli brankou otřeseni. O tři minuty později potrestal chybu stopera domácích, který se snažil hrudí přiklepnout míč gólmanovi, agilní Fučík, který poctivě sledoval vývoj situace, nabídnutou příležitostí nepohrdl a míč uklidil k tyči 1:2. Hosté tímto získali sebedůvěru, začali lépe kombinovat a měli více ze hry. Přestože domácí neskládali zbraně, hosté předváděli týmový výkon doplněný o potřebnou kvalitu v mezihře i obranné činnosti a dobrým pohybem prakticky neumožnili domácím vyrovnat. Naopak po další hrubé chybě v obraně domácích opět Fučík v 74. minutě doběhl ve vápně poskakující míč a uklidil je na zadní tyč 1:3. Domácí již poté určitým způsobem rezignovali a koncentrovaní hosté hráli nadále aktivně a drželi míč, k vidění bylo z jejich strany i několik pohledných akcí, přičemž definitivu výsledku mohl dát střídající Decarli, který však pěknou střelou napálil pouze tyč. Výsledek 1:3 je nepochybně nejen pro všechny tipující překvapením, ale je zaslouženou odměnou za vcelku kvalitní a týmový výkon hostů. 

Petr Cába (brankář Chvalšin) - Musím říct, ze jsme do Borsova přijeli s velkým respektem, ale věděli jsme, ze jsme tam ještě neprohrali, takže to nás drželo hlavou vzhůru. Musím kluky hrozne pochválit, protože to, co předvedli v druhé půli, jsem u nás ještě neviděl. To nasazení, chtít vyhrát a bojovnost, opravdu neuvěřitelné! Opravdu velká pochvala celému týmu! Hráč zápasu je Lukas Fucik, který předvedl ,,životní výkon,, a vlastně rozhodl utkání! Jinak můžeme být rádi, ze domácí Fanda Benháků ,,Beny,, hrál stopera, protože být na hrotu, tak by to dopadlo jinak..



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Michal Postl (kapitán): Chci pochválit celý tým za předvedený výborný týmový výkon, velmi kompaktní bránění, dobrý pohyb a také za proměnění brankových příležitostí, což se nám často nedaří. V první půli byli domácí o něco lepší a lépe drželi míč včetně kombinace, nám se přihrávky tolik nedařili. Přesto jsme docela dobře bránili, bojovali a dostávali jsme se do protiútoků. Na začátku druhé půle jsme vyrovnali a začali jsme si více věřit. Velmi nám pomohl druhý gól a díky kvalitní defenzivní činnosti jsme se dostávali do protiútoků a domácí, které vývoj zápasu samozřejmě zasáhl, nebyli schopni vytvořit si souvislejší tlak nebo vyložené gólové příležitosti. Naopak jsme potrestali další chybu v defenzivě domácích a poté jsme zápas dovedli k výhře, možná překvapivé, i s tím, že jsme další dvě šance neproměnili. Všichni zaslouží pochvalu za zodpovědný kvalitní výkon postavený na týmovém pojetí. Byl to zápas, kde nelze vyzdvihovat výkon jednotlivců, protože se zápas povedl prakticky všem, nicméně Fučíka, jakožto střelce dvou branek pochválím. Velmi pozitivně hodnotím také výkon hlavního rozhodčího, který vedl utkání s citem pro hru, dle mého názoru bezchybně a také byl schopen, pokud to bylo potřeba, svá rozhodnutí korektně vysvětlit. Oba týmy se snažili řešit vše fotbalově, Boršov má kvalitní tým a pěkné hřiště, a přeji jim úspěch v dalších zápasech. Děkuji velmi rovněž našim fanouškům, kterých bylo regulérně více než fandů domácích. Jsem rád, že jsme jim udělali radost a v této nelehké době potěšili je i sebe. Doufám, že na tento výkon se nám podaří navázat.



Sestavy


FK Boršov nad Vltavou
J. Budín [-] - V. Čuřík [-] , F. Pokorný [-] , R. Řežáb [-] , T. Kéri [-] , R. Kofroň [-] , J. Gruber [-] , J. Lísal [-] , F. Benhák [-] , S. Čutka [-] , F. Filištein [-] (38. J. Macík [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Doubrava [-] (57. P. Postl [-] ) , R. Kaprál [-] , L. Fučík [-] , P. Zwifelhofer [-] , P. Sluka [-] (80. V. Decarli [-] ) , M. Postl [-] , J. Fic [-] , T. Nymsa [-] , L. Lamač [-] , T. Holas [-]

ŽK: 42. F. Pokorný , 65. R. Řežáb - 27. M. Postl .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: MUZIKA Filip - MRÁZ Marek, FILIŠTEIN František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Milan Račák
Tip experta: výhra domácích

Všechny body zůstanou u domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Boršov je zatim na tom velice dobre a zvladne tohle domaci utkani s prehledem 4-1.