Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vodňany doma vybojovaly cenné vítězství


Branky


0

Vodňanská rezerva se vracela domů po hubené bezgólové prohře 1:0 v Bělčicích a tak se chtěla vytáhnout na strunkovický Blaník, který přijel do Vodňan posílen o těsnou výhru nad Čkyní ve svém "Mexiku". Hosté chtěli uhrát alespoň nějaké body, avšak domácí jedenáctka byla proti. Na vyrovnání hostů odpověděla dvěmi slepenými brankami ještě do konce první půle, ve druhém poločase přidala daší gól a hosté už v závěrečném náporu zvládli pouze snížit. Nováček tak bere druhou výhru před domácím publikem v řadě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě standardky domácích v závěru poločasu rozhodly utkání

Hráči vodňanské rezervy si byli velmi dobře vědomi útočného potenciálu svých soupeřů ze Strunkovic. I proto plánovali v úvodu utkání spíše hlídat jejich nebezpečné výpady. O to větší šok pak přišel v páté minutě, kdy se po hrubé chybě hostí míče zmocnil domácí záložník Tomáš Dvořák a nekompromisně zavěsil: 1-0. Ne nadarmo však měli domácí respekt ze strunkovického útoku. Po jednom z výpadů ve 20. minutě si míč nakonec přebral hostující Miroslav Kochma a nedal zkušenému domácímu brankáři Novákovi šanci: 1-1. Vyrovnání jakoby strunkovické uspokojilo, polevili v útoku a zejména v obraně, za což zákonitě musel přijít trest. V podstatě se v té chvíli lámal celý zápas, protože stačily dvě standardní situace a rázem se zvrátil celý průběh utkání. Nejprve ve 39. minutě zahrávali domácí rohový kop, k míči se dostal útočník Jakub Varyš a zvýšil na 2:1 pouhých šest minut před koncem prvního poločasu. A aby toho nebylo dost, necelých 120 sekund poté poté kopali domácí opět roh, pro míč si naběhl Lukáš Malík a zvyšoval již na 3:1 pro domácí, sotva dvě minuty před koncem prvního poločasu! Dvojnásobný gól do šatny, to už tady dlouho nebylo. 

 

 

Hosté v závěrečném náporu už jen snížili

Hostující trenéři sáhli o přestávce k důraznému pohovoru s hráči a nabádali je k důslednější hře. Pohovor zřejmě zapůsobil: ve druhé půli měli již hosté navrch a přes vysoký rozdíl ve skóre domácí přehrávali. O to více je pak mohou mrzet tři obrovské příležitosti, které během několika úvodních minut druhého poločasu neproměnili. Další pohromou pro hosty byla 56. minuta, kdy se k odraženému míči dostal Roman Veselý, a rozesmutnil početnou strunkovickou skupinu fanoušků ve vodňanských ochozech již počtvrté: 4-1. Hosté se již v podobně nepříjemných situacích ocitali a často se jim podařilo nepříznivý stav alespoň zkorigovat. Trenéři je tedy nabádali ať nepolevují, za což se jim hráči částečně odměnili. Vše vzal na sebe kapitán Blaníku Václav Beneš, který zakončoval po pěkné akci v 87. minutě: 4-2.  To však již do konce druhého poločasu zbývaly pouhé tři minuty a přes veškerou snahu se hostům nepodařilo nepříznivý stav srovnat. Naopak domácím Vodňanům se podařilo ustát závěrečný nápor Strunkovic a podruhé za sebou si mohli vychutnat vítězství na domácím trávníku.  



Ohlasy k zápasu


FK Vodňany B
Radek Kapusta, FK Vodňany B: Do zápasu jsme vstupovali s tím, že musíme rychle přistupovat k hráčům, protože Strunkovice mají nebezpečnou útočnou hru. Nedávat jim moc volného prostoru a snažit se více hrát na balonu a tlačit se do zakončení. Do poločasu jsme byli lepší a nebezpečnější, proto jsme zaslouženě vedli v poločase 3-1. Druhá půle ale byla úplně jiná. Chtěli jsme hrát stejně, ale nechali jsme se zbytečně zatlačit a soupeř nás přehrával. My jsme dokázali pohrozit pouze z rychlých protiútoků. Je vidět, že je začátek sezony a máme před sebou ještě hodně společné práce. Jsem rád, že body zůstaly doma.

TJ Blaník Strunkovice
Miroslav Kiš, TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí: Doufali jsme, že si jedeme pro body, že zabojujeme jako minule. Srazily nás hrubé chyby a prohrávali jsme. Byli jsme však v této situaci již několikrát, když jsme prohrávali vyšším rozdílem, ale často se nám podařilo výsledek zvrátit. Proto jsme nabádali hráče, ať stále hrají, že se zápas může zlomit. Nepodařilo se, ale neděláme z toho tragédii, napravíme to doma. Přijelo za námi ze Strunkovic hodně fanoušků, opticky jich bylo snad více než domácích. Po zápase nám zatleskali, poděkovali a mnozí říkali, že se jim zápas líbil, i když jsme prohráli. Za to bych jim chtěl také velmi poděkovat.



Sestavy


FK Vodňany B
J. Novák [-] (73. J. Budín [-] ) - D. Janda [-] , M. Machnyk [-] , L. Filip [-] , R. Veselý [-] - L. Malík [-] (56. P. Štěch [-] ) , T. Dvořák [-] (75. T. Šmíd [-] ) , T. Staněk [-] , M. Pečený [-] - J. Varyš [-] , M. Novák [-] (46. T. Kvěch [-] )

TJ Blaník Strunkovice
M. Turek [-] - L. Klein [-] (10. J. Záhorka [-] ) , R. Hudec [-] , D. Kiš [-] , D. Kiš [-] - S. Pelech [-] , P. Novák [-] , P. Mottl [-] (56. J. Kureš [-] ) , V. Beneš [-] - J. Šabršula [-] , M. Kochma [-]

ŽK: 58. J. Varyš - 54. P. Mottl , 89. R. Hudec .
Hráči zápasu: T. Dvořák - V. Beneš .
Místo: Vodňany. Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.