O. Chalupa 15. (p.)
1:5
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2015 14:00

8.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spanilá jízda Protivína pokračuje!


Branky


15. O. Chalupa (p.) - 29. J. Vorel , 41. J. Vorel , 50. Z. Vorel , 68. J. Moravec , 86. O. Prášil
0

Hosté přijeli do Lažišť pro tři body a udržet pozici lídra tabulky. Domácí, kteří měli před zápasem velké problémy se sestavou, kdy zranění a nemoc vyřadili několik hráčů, hosty první dvacetiminutovkou zaskočili.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí své vedení neudrželi...

Celek z pod Boubína zaskočil hosty tlakem a kompaktní hrou. Kapitán David Kováč hnal své spoluhráče vpřed, ale domácí šance končily buď na zformované obraně hostí, nebo u gólmana Hanuse. Tlak domácích sílil, ale Albert v dobré pozici minul a Libora Žáka vychytal gólman Hanus. Začátek jak z partesu, který nakonec v desáté minutě vyústil v rychlý protiútok, kdy Kováč našel Alberta, který mohl zakončit, ale hledal Libora Žáka, ten byl při střele atakován Hanusem a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si postavil Chalupa a nedal brankáři Protivína šanci. Tlak domácích pokračoval, tvrdou střelou Chalupy. Hosté po dvacáté minutě pomalu srovnávali krok, aby ve 29. minutě Jaromír Vorel vyrovnal krásným angličanem. Protivín vyrovnal skóre i hru, srovnal krok a hned začal předvádět, proč je aktuálně prvním týmem tabulky. Domácí se snažili, ale najednou jako by jim ztuhla tráva pod kopačkama a hosté se začali prosazovat. Nejdříve Jaromír Vorel po něm Mikulenka a Vojta se snažili překvapit obranu domácích, ale vše skončilo vedle či nad. Ve 36. minutě zahrozili domácí, kdy tvrdá střela Libora Žáka skončila na břevně a stejně tak dorážka Alberta, kterou konečky prstů vytěsnil skvělým zákrokem Hanus. Z následného rohového kopu se míč odrazil od Žákovy nohy mimo. Tím jako by mávnutím kouzelného proutku pro domácí vše skončilo. Hosté dostali svého soupeře pod tlak a ve 41. minutě Jaromír Vorel otáčí skóre ve prospěch Protivína.

Hosté kralovali...

Druhý poločas byl v režii jen jednoho týmu a to z města protivínského Platanu. Hosté ovládli celé hřiště a hráli pohledný, jednoduchý, kombinační fotbal. Domácí obrana měla plné nohy práce, navíc hned v úvodu druhého poločasu udělal domácí gólman Radek Suchý hrubku, když podcenil střelu Zbyňka Vorla, který napřáhl z dobrých 45. metrů a k údivu všech skončil míč v síti. Od této branky se hra opticky srovnala, ale fotbalově to byl Protivín, který ukázal svou sílu a vše podtrhl ještě dvěma zásahy, kdy nejdříve skóroval Moravec a nepopulárního bůra završil Prášil.

Autor: Ladislav Beran


Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Libor Žák (trenér): Pro nás je to krutá prohra. V týdnu, kdy jsem dával dohromady mužstvo, nám začali vypadávat hráči kvůli zranění a nemocem. Docela jsme dnes tedy improvizovali a přesto se slepenou sestavou jsme byli dvacet minut lepší. V této části jsme předvedli herní kvalitu a po zásluze šli do vedení. Pokutový kop byl jednoznačný a jen škoda, že jsme nedokázali přidat další branky. Po dvacáté minutě hosté srovnali krok, a když vyrovnali bylo to s námi nahnuté, ale stále jsem věřil, že s tím něco uděláme. Po druhé brance jsme sice vypadli na chvíli z role, ale střela Libora Žáka, která skončila místo v brance na břevně byl asi poslední fotbalový moment z naší strany. Do druhého poločasu jsme chtěli jít stejně aktivně jako do toho prvního, ale srazila nás hrubá chyba gólmana a od tohoto momentu to byl zápas Protivína, kterému gratuluji.

FK Protivín
Bohuslav Jarolímek (vedoucí), Marek Hanus (brankář): Dnes jsme tady chtěli vyhrát, ale bylo to složitější, než jsme čekali. Domácí nás zaskočili, kdy od začátku utkání na nás vlétli a my nevěděli co hrát. Nebyl to dobrý vstup do zápasu a šlo to úplně mimo naše představy. Domácí byli lepší na míči, dobře kombinovali a dostali nás pod velký tlak, který korunovali gólem. My jsme pomalu začali hru srovnávat až po dvaceti minutách. Vyrovnání a hlavně druhý gól Vorla nás nastartoval k tomu, co jsme zde chtěli hrát. Druhý poločas byl již v naší režii a vše zlomil rychlý třetí gól hned v jeho úvodu. Od této chvíle jsme hru kontrolovali a hráli to, co jsme chtěli. Marek Hanus: Už možná tradičně jsme nezvládli začátek utkání a zaslouženě prohrávali, i když o správnosti nařízení penalty mám svůj názor... Probrala nás první branka Míry Vorla a od té doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Nejvíce mě ale na utkání bavily nářky domácího trenéra, že "nejen Budějčáci, ale všichni jsou stejní a jim, chudákům, nikdo nic nepískne…“ Zábavné je to zrovna od něj, když se veřejně chlubí jak rozhodčím rád "vylepší cesťáček" a ještě když Lažistě kope snad každý domací zápas penaltu…



Sestavy


FK Lažiště
R. Suchý [-] - J. Mocek [-] , M. Kotrch [-] , J. Albert [-] - R. Vojta [-] , F. Švec [-] , T. Zelenka [-] , O. Chalupa [-] - D. Kováč [-] , L. Žák [-] (75. V. Matulka [-] ) , L. Rameš [-]

FK Protivín
M. Hanus [-] - J. Vojík [-] , L. Hála [-] , J. Mikulenka [-] , V. Rothbauer [-] - J. Moravec [-] , O. Prášil [-] , R. Vojta [-] , L. Veselý [-] - P. Sládek [-] (39. Z. Vorel [-] ) , J. Vorel [-]

ŽK: 82. M. Kotrch - 14. M. Hanus .
Hráči zápasu: J. Moravec , J. Vorel , Z. Vorel , O. Prášil .
Místo: Lažiště. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Kříž Karel - Valeš Radek, Bumba František..

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.