0:3
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 15:30

11.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník venku vysoko zvítězil a je čtvrtý


Branky


0

Remízový mistr Planá nad Lužnicíc tentokrát doma zaváhal. Olešník se díky výhře drží na čtvrtém místě a v příštím kole bude sahat po zdolání dvacetibodové hranice. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po vítězném derby s Hlubokou, pomýšleli hráči Olešníka na bodový zisk i na půdě Plané nad Lužnicí. Oba týmy se střetly v létě v rámci přípravy, když si doma poradil Olešník se svým soupeře jasně 6:1.Od té doby, ale prošel výběr trenéra Táborského značnou obměnou.

 

A úvodní desetiminutovka patřila domácím. Ve 4. minutě se tváří v tvář brankáři Jirkalovi objevil Posinger, ale hostující brankář jeho pokus kryl. Za minutku následoval rohový kop domácích a po centru Kolského, hlavičkoval Šahajda do tyče. A za chvilku se na Jirkala řítil osamocený Trčka, ale ani on nezamířil mezi tři tyče. Olešník poprvé zahrozil ve 12. minutě a hned z toho byla branka. Po autovém vhazování Červenky posunul Vařák míč na Chlumeckého, tomu dali domácí obránci více prostoru a hostující špílmachr bombou k tyči poslal hosty do vedení - 0:1. Od té chvíle se hra vyrovnala a hra se přesouvala od vápna k vápnu. Chvilku po vedoucí brance se na pravé straně uvolnil Jirkovský, ale jeho střelu dokázal zblokovat vracející se Kolský na roh. Domácí sice mohli srovnat ve 27. minutě, když měl na levé straně dálnici až k brance Štiak, ale v zakončení byl hodně nepřesný. Olešník držel míč více na svých kopačkách a jednoznačně mu patřilo posledních 15 minut prvního poločasu. Ve 30. minutě si kolmici od Chlumeckého převzal Dudek a střelou na bližší tyč vybídl Brandštýla k reflexivnímu zákroku. Následný roh rozehrál Šíma na Červenku a jeho utěšená střela jen tak tak minula zadní tyč domácí branky. O chvilku později sehráli povedenou kombinaci Červenka s Vařákem. Druhý jmenovaný pak přihrávkou našel Dudka, který dopravil míč do sítě, ale radost Olešníku zhatil zdvyšený praporek pomezního rozhodčího Vicana. Dudek nebyl úspěšný, ani o chvilku později, když ho další přihrávkou hledal Chlumecký. Jeho skákovou střelu naposlední chvíli vyrazil brankář Brandštýl znovu na roh. Olešník byl při chuti, což dokazoval povedenou akcí Šíma, ale nakonec mířil mimo tři tyče. Aktivita hostí přeci jen v závěru poločasu slavila úspěch. Na levé straně si vyměnil míč Dudek s Jirkovským. Prvně jmenovaný pak potáhl míč po straně a zpětnou přihrávkou hledal nabíhajícího Szepa. Jeho pokus obrana zblokovala k nohám Chlumeckého, který se snažil střelu technicky umístit k tyči, ale jeho záměr vystihl brankář Brandštýl. Míč ovšem vyrazil jen k nohám dobíhajícího Červenky a ten míč uklidil přesně k tyči - 0:2. Do šaten se mohlo skóre měnit ještě na obou stranách. Nejprve Dudek doběhl přihrávku Červenky, udělal kličku vybíhajícímu brankáři, z brankové čáry ještě hledal někoho ze spoluhráčů, ale jeho přihrávku vystihl jeden z vracejících se obránců. Na druhé straně o sobě dali po delší době vědět domácí. Sedláček ze strany napálil míč před branku, kde se míč odrazil od Trčky těsně vedle Jirkalovy branky. Do šaten šli tak s dvoubrankovým náskokem hráči Olešníka.

 

Druhý poločas se nesl v duchu domácí snahy korigovat výsledek a zdramatizovat vývoj zápasu. Hráči Plané se do zakončení tlačili zejména ze vzduchu, ale buď jejich snahu odvrátila hostující obrana v čele s brankářem Jirkalem. Nebo zakončovali domácí hráči mimo tři tyče. Největší vzruch tak přišel po hodině hry, kdy dopravil míč do sítě Trčka, ale domácí radost uťal pomezní rozhodčí Vican. Olešník spoléhal na brejky, ale v těch se ani jednomu z dvojice útočníků Dudek - Jirkovský příliš nedařilo. Definitivní klid, tak přišel až v posledních minutách normální hrací doby. Šíma vybojoval míč, který Jirkovský posunul na Chlumeckého. Ten se přes Stesjkala opět dostal k nohám Jirkovského, který pláchl domácí obraně a naservíroval míč na zlatém podnose Dudkovi, který se střelou pod břevno nemýlil - 0:3. Olešník si tak připsal zasloužené tři body, když dokázal přežít úvodní domácí šance a naopak svou první využít ve vedoucí gól.

Zdroj: Lukáš Dudek



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Planá nad Lužnicí
Tomáš Štiak (Planá): V zápase jsme doplatili na neproměňování šancí, kterých jsme si vytvořili nespočet. Olešník hrál jednoduše a hlavně byl lepší v zakončení. Ze třech střel v 1.pol nám dal 2 branky. V zápase jsme herně určitě nepropadli, jen hosté ukázali větší kvalitu v zakončení a to jim přineslo 3 body. Čeká nás derby se Soběslaví, která je rozjetá a bude těžké jí na vlastním hřišti zastavit, ale nikde není dáno, že je to nemožné.

FK Olešník
Lukáš Dudek (Olešník): Utkání rozhodla zřejmě naše vedoucí branka, protože do té doby byli domácí lepší, ale bohužel pro ne své šance nevyuzili. Nás vedoucí branka dostala do zápasu, hru jsme vyrovnali a v závěru poločasu jsme byli lepší a mohli přidat další branky. Druhy poločas jsme se soustředili na obranu a domácí hrozilo hlavně nakopavanymi míči a standardkami. V závěru jsme přidali třetí branku a připsali si zaslouženě tři body. Pochvalu zaslouží všichni hráči a samozřejmě i trenér, který si po zapase opět musel léčit hlasivky, protože naše komunikace na hřišti stále vazne (smích).



Sestavy


TJ Sokol Planá nad Lužnicí
B. Brandštýl [-] - M. Šahajda [-] , M. Kolský [-] , D. Fořt [-] , L. Sedláček [-] - T. Pösinger [-] (68. T. Pösinger [-] ) , R. Welzl [-] , D. Havel [-] , T. Štiak [-] - M. Pěknic [-] , J. Trčka [-]

FK Olešník
M. Jirkal [-] - D. Heller [-] , M. Šíma [-] , J. Hála [-] , M. Nýdl [-] - L. Červenka [-] , R. Chlumecký [-] , P. Jirkovský [-] , D. Szep [-] (65. P. Stejskal [-] ) - S. Vařák [-] , L. Dudek [-] (90. L. Dudek [-] )

ŽK: 36. L. Sedláček , 59. M. Šahajda - 88. S. Vařák .
Místo: Planá/Luž..

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.