1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.10.2019 16:00

7.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby rozhodl gólem těsně před koncem David Živný


Branky


23

Branky se diváci v derby dočkali až v předposlední minutě, když tři body pro Žiželice zařídil gólem David Živný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šancí dost, ale branky žádné

A zápas diváky, kterých se sešlo 150, musel bavit. Přestože branku viděli až na konci, protože oba gólmani čarovali.

 

"Před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého a to se taky potvrdilo", podotkl Lukáš Kubelka a doplnil: "Lhota výborně plnila taktické pokyny, hrála z hlubokého bloku podpořeného v bráně čarujícíhm Karbanem a čekala na brejky." 

 

Ale první šanci měli hned v první minutě domácí. Chybu rozehrávky hostující obrany využil Korčák, ale jeho sólovou akci zlikvidoval Karban. Jestřábka se snaží dlouhými nákopy hledat Kubíčka s Pavelkou, který se zase vrátil do sestavy áčka a předvedl bojovný výkon. Po jedné akci trefuje Kubíček břevno, ale jen on ví, zda to byla střela nebo nepodařený centr.

 

Ale šance se střídaly na obou stranách. Korčák nevyřešil situaci ve vápně ideálně a zakončil mimo. Proti tečovanému trestnému kopu Živného vytáhl fantastický zákrok Karban. Na druhé straně Kesnerovu chytrou střelu mířící do šibenice vyhlavičkoval Kubelka. Pak se zaskvěl Rokos. Nejprve vytáhl šikovný obstřel Kesnera, aby vzápětí u druhé tyče vykryl stoprocentní dorážku Kubíčka.

 

V posledních minutách ještě Rous pálí mimo tyče a tak poločas končí bez branek. "Tohle byl náš nejhorší poločas", zlobil se při odchodu ze hřiště Kubelka: "Musíme to zlepšit."

 

 

Rozhodl gól po posledním rohu

Do druhého poločasu nastoupil po průvanu v kabině jiný domácí tým, Jenže Lhota plní skvěle taktické pokyny trenéra a čeká na svoji příležitost. Žiželice zahájily několika standardkami, ale bez ohrožení Karbana. Ten musel vytáhnout další fantastický zákrok až proti střele Živného z trestňáku.

 

Jestřábka nikam nespěchá a domácí nervozní. Náznaky brejků skvěle hasí žiželická stoperská dvojice, kde se pro tento ročník usadil záložník a útočník, bezchybně.     Další šanci domácích opět zmařil Karban, který vyrazil Chlupáčovo zakončení na břevno a následně na roh. Tlak Žiželic sílí, dopředu se posunul i Kubelka a domácí touží po třech bodech. Ale rozhodnout mohl Kubíček. Dostal se do samostatného nájezdu, ale i Rokos je skvělý.     Běžela poslední minuta a rozhodčí píská poslední z mnoha rohových kopů. Míč z Rousovy kopačky hosté odvrátili, ten si připravil na pravačku na dvaceti metrech David Živný a přízemní střelou prostřelil všech dvacet hráčů v šestnáctce. Karban si na míč sice sáhl, ale ten skončil přesně za tyčí - 1:0. Vypukla obrovská euforie na straně domácích a vlna zmaru na straně hostů.  

"Bylo to nervózní utkání plné tvrdých soubojů, faulů, hecování, nadávek, 10 ŽK je toho důkazem", bylo veselo po utkání Lukášovi Kubelkovi: "Prostě derby se vším všudy. S nimi je to vždycky stejné. Do oka si tam moc hráčů nepadlo."



Ohlasy k zápasu


SK Žiželice
Lukáš Kubelka, hráč: Vydolované a vydřené tři body. První poločas jsme si opět mysleli, že jsme Barcelona a všechno půjde samo a můžeme hrát fotbal bez nabídky, týmového výkonu a ochoty si pomoc. Žádný zápas nebude lehký a dnešek toho byl důkazem. Pro nás poučení do dalších zápasů. Naštěstí v 90. minutě odšpuntoval euforii David Živný a pro všechny z nás to byl okamžik, pro které fotbal hrajeme. Chválím za druhý poločas celý tým a taky za odhodlání a bojovnost vydolovat tři body a zůstat bez ztráty bodu i po 7. kole.

TJ Sokol Jestřabí Lhota
František Machurka, trenér: Konečně jsme hráli fotbal podle našich představ. I přesto, že jsme hrubicí v první minutě nabídli domácím šanci, kterou Karban ale zlikvidoval. Připravovali jsme se na hlídání Živného, ale stejně v poslední minutě po rohu dokázal rozhodnout. Měli jsme šance, možná i víc než domácí, ale výsledkem byla bohužel jen tyčka.



Sestavy


SK Žiželice
M. Rokos [-] - O. Lekeš [-] , J. Korčák [-] , S. Rous [-] , O. Martínek [-] , D. Živný [-] , D. Mical [-] (46. D. Mejvald [-] ) , M. Bubeník [-] , L. Kubelka [-] , J. Novotný [-] , D. Chlupáč [-] (82. M. Midloch ml. [-] )

TJ Sokol Jestřabí Lhota
L. Karban [-] - D. Týma [-] , O. Pavelka [-] , P. Kesner [-] , P. Kureš [-] , T. Kubíček [-] , J. Hron [-] , A. Krupka [-] , M. Klička [-] , L. Týma [-] , M. Mikeš [-]

ŽK: 38. D. Živný , 57. D. Mejvald , 60. L. Kubelka , 80. S. Rous , 85. J. Novotný - 6. P. Kesner , 40. O. Pavelka , 56. T. Kubíček , 59. L. Týma , 81. J. Hron .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: VOLENEC Tomáš - DOSTÁL Petr (N), STANĚK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Obstojí Jestřabí Lhota proti favoritovi v dalším derby? Domácí jsou zatím stoprocentní, ale Lhota bude chtít odčinit porážku z minulého kola.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích