Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.09.2019 17:00

3.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

7.0

Jídlo

--

Hrací plocha

6.0

Zázemí

4.0

FOTO: Volduchy si první výhru nepřipsaly, o body je obrala vejprnická rezerva


Branky


91. F. Škarda (p.) - 13. L. Csambal , 64. D. Král (p.)
12

Po vysoké porážce na Slovanu se Volduchy představily na domácí půdě proti rezervě Vejprnic. Nutno předem podotknout, že sestava se skládala velmi těžko. Zraněné Brona a V. Melku doplnili ještě z nejrůznějších důvodů J. Černý, F. Melka a O. Seget, hráči, kteří většinou nastupují v základní sestavě. Se sebezapřením opět nastoupil Rieger. Ani to ale není omluva pro herní výkon, kterým se Voldušští pod Chlumem prezentovali.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

  Duel řídil mladý sudí Šnajdr. Je třeba dodat, že ani jeden tým mu zápas neulehčil. Neustálé stěžování z obou stran opravdu nepřidalo utkání na kvalitě a rozhodčímu na pohodě. Úvod nic extra pěkného nepřinesl. Hrálo se převážně okolo středového kruhu. Až přišla 13. minuta a první střela Vejprnic na branku. Na hranici velkého vápna napřáhl zcela osamocený Csambal a jeho gól byl dokonce „trojnásobným Angličanem.“ Balón se totiž nejprve odrazil od levé tyče Fousovy brány do pravé, od pravé zpět do levé a až poté teprve do sítě – 0:1!

 

Vejprnice ze své první akce šťastně skórovaly, což Volduchám na sebevědomí nepřidalo. I tak ale zanedlouho mohl odpovědět Rieger. Ten unikl po pravé straně, zakončení měl přes nohu, a tak jeho střelu stačil gólman Loužecký vyrazit. V nadějné pozici dorážející Pernica pak mířil hodně mimo... Dál se hrálo spíše o střed pole, kvalitních herních situací bylo pomálu. Ve 32. minutě se opět do šance probojovali Hřebenáři. Rieger se zjevil před malým vápnem neobsazený, ale pravačkou balón špatně trefil. Dobíhající Žák se snažil ještě skluzem dorážet, ale gólman SK byl připraven. Ve 37. minutě kopaly Volduchy roh. Na centr si naskočil Hoblík, míč ještě za záda brankáře prodloužil Žák. Gól z toho ovšem nebyl. Obránce Slavie dokázal vykopnout balón z brankové čáry, ač už se domácí radovali a zvedali ruce!

 

Další šance Volduch přišla ve 39. minutě. Rieger napřáhl z dálky k dělovce, kterou gólman jen vyrazil před sebe. Strhl se závar před bránou Vejprnic, aby skončil střelou Žáka nad. Ve 45. minutě ještě napřáhl k tvrdé střele kapitán Straka, míč ale těsně minul tyče hostující svatyně. Vejprnice vytěžily v první půli z minima maximum, Volduchy opět hořely v proměňování příležitostí. Hra byla ale kostrbatá a moc se na to dívat nedalo.

 

Druhý poločas

 Voldušští šli do druhé půle s odhodláním konečně protrhnout střeleckou smůlu. I když podle výkonu určitě ne všichni. Řada nepřesností v předfinální fázi brzdila domácí v úspěšném ataku vejprnické brány. Bojovalo se opět ve střední části hřiště, diskutovalo se sudím atd. Až v 55. minutě přišel okamžik obrovského tlaku Volduch. Hosté byli zatlačeni do vlastní šestnáctky, balón létal do vápna zleva, zprava... A když už to vypadalo, že po jednom z centrů spadne balón do sítě, minul Žák hlavičkou ve vyložené šanci o centimetry horní růžek! No a tak přišla další rána na druhé straně. Vytažená obrana Volduch nezachytila brejk Vejprnic a únik hasila jen za cenu faulu. A protože zákrok proběhl už ve vápně, nařídil rozhodčí Šnajdr pokutový kop. K němu se postavil vejprnický Král a gólman Fous mu pokus vystihl. Ovšem vyražený míč se odrazil zpět k nohám Krále, jenž jej poslal pohodlně do sítě – 0:2!

 

Od té doby Volduchy opět neexistovaly. Hráči se spíše handrkovali s rozhodčím, místo aby zapnuli a přitlačili soupeře před jeho bránu. I Vejprničtí ale diskutovali, a tak z fotbalu byla spíše holomajzna. Jeden tým si nebyl schopný přihrát, druhý chytře zdržoval a odkopával míče co nejdál od hrací plochy. Za zmínku stojí jen dalekonosný pokus J. Straky z 66. minuty, jemuž ránu ale výborně vytáhl Loužecký. Vejprnice si náskok v pohodě hlídaly a na jejich vítězství nic nezměnilo ani snížení Škardy v nastaveném čase. Ten po faulu hostujícího zadáka proměnil pokutový kop a upravil na konečných 1:2!

 

 

   Hřebenáři ze sebe potřebují co nejrychleji setřást střeleckou deku, protože počet šancí, které za úvodní tři kola zahodili, je až neuvěřitelný. Nicméně je třeba také dodat, že by si někteří hráči Volduch měli sáhnout do svědomí. Je na čase, aby řada z nich odhodila sukýnky princezen a oblékla brnění rytířů!  Proč jeden hráč musí nastoupit se sebezapřením, a naopak druhý vypadá, jako by byl myšlenkami úplně někde jinde, určitě ne na hřišti? Proč se nemohou někteří koncentrovat na svůj výkon, ale musejí diskutovat s rozhodčím? To je cesta za lepšími výsledky? Jsou sice odehrána teprve úvodní tři kola, ale pohled na tabulku nemůže nikoho snad nechat chladným! Další zápas odehrají Hřebenáři příští neděli na půdě nováčka z Dýšiné, rezerva Vejprnic přivítá béčko Slavoje Mýto.

 

AUTOR: JAN VILD



Počet diváků: 80. Rozhodčí: ŠNAJDR David - KALÍK Michal, BÍBA Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 9. 2019 20:39
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích