2:3p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.11.2019 14:00

14.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj mezi Radnicemi a Žákavou rozhodovaly penalty


Branky


3. M. Habr , 77. D. Rýdl - 26. R. Škala , 30. M. Skala
20

Radničtí poslední dvě utkání bodově nezvládli a to chtěli před domácím publikem odčinit. Po výborném začátku však přišel útlum a domácí srovnávali až v závěru. Žákava byla v penaltovém rozstřelu stoprocentní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První šance, první gól... Poté hráli hosté

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří po rychlé křídelní kombinaci po trase Pavel Aubrech - Matěj Svoboda - Martin Habr už ve 3. minutě uklízeli míč do odkryté brány. Následně se ale dostali více do hry hosté. Žákava hrála velmi rychlý a živý fotbal, kterým se dostávali do nebezpečných pozic a už od prvních minut museli domácí hasit jejich úniky nedovolenými způsoby. Po jednom z nich ve 14. minutě zůstal zhruba 35 metrů před domácí brankou na zemi ležet žákavský kapitán, Ondřej Soukup, který vinou zranění následně o pět minut později musel ze zápasu odstoupit. Nahradil jej Richard Škala a kapitánskou pásku převzal Jan Aubrecht.

Žákava se tímto nenechala rozhodit, spíše je to více nakoplo. Po pravé straně nebezpečně útočil Jan Skala, z druhé strany mu vypomáhal šikovný Matěj Boukal. Jedna z jejich kombinací záhy skončila gólem, když levého praporku domácí brány si hosté s radnickou obranou udělali tréninkové kužely a na konci akce se objevil střídající Škala. Bohužel pro domácí, Žákava obrat dokonala. Nebezpečný centr na zadní tyč na roh odvracel David Rýdl na roh, čehož hosté využili. Zhustili prostor kolem domácího brankáře a nedovolili mu tak si dojít pro centrovaný míč a k zadní tyči po pěkném centru osamoceně hlavičkoval Michal Skala. To už probíhala 30. minuta zápasu. Do poločasu se domácí trochu probrali, ale šance ze standardních situací nebyly využity. Poločasový stav tedy 1:2.

Kapitánská páska nosila smůlu

Bohužel pro hosty, hned na začátku druhého poločasu nešikovně fauloval domácí Poláček žákavského Jana Aubrechta, který musel následně kvůli zranění také střídat. Ke kapitánské pásce hostů se poté nikdo moc neměl (za normálních okolností je kapitánem týmu Jakub Tišl, který ovšem kvůli zranění nemohl do zápasu nastoupit, pozn. redakce). 

Domácí nastoupili na hřiště v lehce pozměněné sestavě a začali se více dostávat do hry. Mladý plzeňský hokejista, Vlastimil Kvasnička, rozhýbal pravou stranu žákavské obrany a několikrát se dostal do nebezpečných příležitostí. Dvakrát v rychlém sledu měl na kopačce srovnání i Pavel Aubrecht, kterého z blízkosti nadvakrát vychytal Tomáš Kosnar. Hosté se snažili navýšit vedení rychlými akcemi po stranách, ale následné centrované míče sebral Volák, nebo se o ně postarala domácí obrana. Na rohový kop si na přední tyči v 70. minutě naskakoval David Rýdl, který se ale ještě  těsně netrefil. O 7 minut později si chuť napravil. Pavel Aubrech zahrával rohový kop, který se mu hned od prvního obránce vrátil zpět na kopačku, podruhé vyzval na zadní nabíhajícího Rýdla, který se tentokrát nemýlil.

Posledních patnáct minut nechtěl ani jeden ze soupeřů udělat chybu a přijít tak o důležité body. Nicméně více se do zakončení dostávali domácí a Kosnar se opět několikrát vyznamenal. Jelikož se skóre nezměnilo, došlo na penaltový rozstřel.

Žákava byla stoprocentní

Jako první začínali domácí a penalty se chopil brankář Volák. Bohužel pro domácí trefil břevno a následnou penaltu soupeřů nechytil. Při následném pokutovém kopu domácího kapitána si Kosnar pomohl viditelným vyhročením téměř do poloviny malého vápna, penaltu chytil a rozhodčí i přes protesty pokus uznali. Žákava byla následně stoprocentní a odvezla si i druhý bod.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht, trenér domácích: Zisk bodu je pro nás v současné situaci jako malá výhra. Soupeř hrál živý fotbal, my jsme bojovali. Ze zranění dvou hráčů soupeře určitě radost nemáme, úmysl to určitě nebyl. O zraněných bychom mohli napsat knihu.

FK Žákava
Jakub Tišl, člen týmu hostů: V prvním poločase jsme měli víc ze hry a zaslouženě jsme vedli. Druhý poločas byl ovlivněn zraněním dvou středních záložníků a Radnice byly lepší. Spravedlivá remíza a s dvěma body jsme spokojeni.



Sestavy


TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - V. Spurný [-] , P. Valenta [-] , D. Rýdl [-] - M. Habr [-] , J. Vitouš [-] , L. Koffer [-] (46. V. Kvasnička [-] ) , J. Esterka [-] (77. D. Krč [-] ) , M. Svoboda [-] (77. V. Melich [-] ) - P. Aubrecht [-] , F. Polášek [-] -

FK Žákava
T. Kosnar [-] - V. Mencl [-] , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , M. Skala [-] , V. Bouda [-] , O. Soukup [-] (19. R. Škala [-] ) , M. Boukal [-] , S. Nekola [-] , J. Winkelhöfer [-] , J. Aubrecht [-] (50. J. Mencl [-] )

ŽK: 11. D. Rýdl , 46. F. Polášek , 51. M. Svoboda - 69. L. Drugda , 80. J. Mencl , 90. M. Boukal .
Hráči zápasu: D. Rýdl - J. Smazal .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JIRSA Lukáš - FANFULE Ladislav, ŠTĚPÁN Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Pekník
Tip experta: výhra domácích

Tady to vidím na pěkný zápas. Hostující Žákavá bude kousat, ale myslím že domácí si tři body ukopou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích