P. Prenner 71. (p.)
M. Mahák 75.
2:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.11.2019 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Spartak uspěl i ve Lhenicích a osamostatnil se na čele!


Branky


71. P. Prenner (p.) , 75. M. Mahák - 13. L. Gažák , 41. D. Brůha , 61. L. Gažák , 90. J. Macák
18

Spartakovci na vítězné vlně hned od vstupu do utkání působili sebevědomě. Za výškové převahy, s důrazem v osobních soubojích, pevnou defenzivou a účinnou ofenzivou, spočívající v jednoduchosti, převyšovali domácí, kteří naopak v úvodu vyznívali zakřiknutě, s respektem k soupeři, proti kterému se v první půli jen těžko prosazovali a který si v ní vytvořil dvougólový náskok (0:2). V herně zlepšeném druhém poločase se jim podařilo ztrátu zvýšenou na třígólovou (0:3) snížit na jednogólovou (2:3), zdramatizovat tím tak zdánlivě již ztracený zápas, aby v jeho prodloužení při hře „hop nebo trop“ o remízu inkasovali čtvrtou branku (2:4) a o výhře Trhovosvinenských bylo rozhodnuto…

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hned v samém úvodu zápasu vytěžil hostující tým z úvodního tlaku sérii rohových kopů. Ten poté pominul, i když za pokračující jeho herní převahy, neboť domácím se nedařilo v této fázi hry udržet se déle na míči, prohrávali osobní souboje. Ve 13.´ rozhozenou jejich obranou pronikl zprava důrazný Gažák, svedl vítězně souboj se stopérem Tůmou a poslal hosty do vedení 0:1.

 

Lhenickým nelze upřít snahu o vyrovnání, ta ale narážela na pevnou soupeřovu obranu, dominující především v hlavičkových soubojích. A tak byly zastaveny Pořádkovy průniky – v 15.´po předloženém míči uličkou, stejně jako i ve 26.´po Ilievově narážce, kdy beci stačili jeho střelu zblokovat. Neujala se ve 30.´ani vydařená Tůmova střela po provedeném rohovém kopu a Prennerově „zklepnutí“, co skončila těsně vedle tyče.

 

Naopak to ve 41.´byli Trhovosvinenští, kteří předvedli účinnost a produktivitu jejich hry. Vydařenou rychlou akci totiž zakončil neobsazený Brůha přesnou střeleckou koncovkou a zvýšil na 0:2. A tak při odchodu do přestávky svítila na tabuli ukazatele skóre u domácích „nula“, u hostů „dvojka“.

Druhý poločas

V něm šli domácí zlepšeným herním projevem za snížením pro ně nepříznivého brankového stavu. Hned ve 46.´ to byl Mahák, který důrazem platil na obranu Spartaku, co se u hranice šestnáctky prosadil ke střele, tu mu však jeden z beků srazil do bezpečí. V 52.´ znovu Mahák pronikal, byl zastaven faulem a následný nařízený trestný kop v provedení Ryšánka skončil na soupeřově zdi. Avšak v 61.´ se lhenická síť rozvlnila potřetí, a to po druhé přesné trefě Gažáka po rohovém kopu, jehož obrana znovu neuhlídala (0:3). V 71.´při prováděném rohovém kopu Lhenickými, jeden z protihráčů zahrál v trestném území rukou a nařízenou penaltu P.Prenner bezpečně proměnil a snížil na 1:3. Dosažená branka jeho tým více útočně nabudila.

 

V 57.´ Ryšánek dlouhým pasem vyzval na zteč Maháka, který se probil obranou i přes gólmana Popoviče k zakončení a poslal balón mezi tyče (2:3). Rázem se vývoj utkání zdramatizoval. Domácí hnala vidina po zplichtění pro ně již ztraceného zápasu, ale soupeřova defenziva jim to nedovolovala, prokazovala kvalitu. V samém závěru Spartakovci takticky drželi míč u šestnáctky domácích opakovaně za zisku rohového kopu. Až v nastaveném herním čase lhenický tým po rychlém útočném výpadu měl výhodu rohového kopu a vše vsadil na jednu kartu. Všichni jeho hráči se nastěhovali před gólmana Popoviče. Bránícím se při jeho provádění podařil dlouhý osvobozující odkop až na půli na jediného, zcela osamoceného Macáka, jenž „sólo únik“ na gólmana Dvořáka proměnil ve čtvrtý gól (2:4) a zpečetil tak vítězství Trhových Svinů.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Chtěli jsme se vedoucímu celku tabulky postavit stejně jako třeba posledně doma Semicím, hrát aktivně a pokusit se to kandidátovi na postup znepříjemnit. Bohužel jsme opět inkasovali jako první a těžko jsme se vyrovnávali s důraznou a rychlou hrou soupeře, který přijel vyhrát a ukazoval to jak kvalitou hry, tak celkovým projevem na hřišti. Sice jsme postupně hru vyrovnali, ale po chybě ve středu hřiště přišla ukázková kombinace hostí a druhá branka. Není nám moc platné, že do dalších šancí jsme je nepouštěli, dokázali být efektivní, navíc stejně jako minulý víkend dostaneme třetí branku po rohu, to se prostě nemůže stát. Přestože se nám podařilo snížit na jednobrankový rozdíl, na víc už nebylo a Tr. Sviny si odvezly tři body. Nutno říci, že zaslouženě. Potrestaly naše chyby v obranné činnosti a k tomu nám to momentálně nefunguje směrem do ofenzívy tak, jak bychom potřebovali.“




Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - D. Kiš [-] (71. D. Lukač [-] ) , F. Funda [-] , T. Tůma [-] , K. Ryšánek [-] - P. Bumba [-] (46. J. Prenner [-] ) , J. Beran [-] , P. Prenner [-] (90. I. Čech [-] ) , M. Mahák [-] - R. Pořádek [-] , R. Iliev [-]

TJ Spartak Trhové Sviny
M. Popovič [-] - L. Gažák [-] (90. J. Troup [-] ) , O. Kolář [-] , A. Perfoll [-] , M. Valut [-] , M. Kodras [-] , J. Zatloukal [-] , D. Brůha [-] , D. Tomek [-] , O. Hruška [-] , M. Chromčák [-] (62. J. Macák [-] )

ŽK: 81. J. Prenner , 90. I. Čech - 49. D. Tomek , 57. A. Perfoll .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Jevčák Martin - DUNOVSKÝ Karel, ZABILKA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 22:37

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 20:54
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 11:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 18:05

Tip experta: výhra hostů

Sviny mají lepší formu a pojistí si místo v první trojce.

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 11:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 20:40

Tip: výhra domácích