J. Gondek 59. (p.)
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2019 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V duelu nováčků uspěly Sousedovice!


Branky


59. J. Gondek (p.) - 24. M. Glazunov , 50. T. Glazunov , 90. P. Vojtíšek
27

Ve druhém kole, prvním hraném, na sebe v Kaplici narazili dva nováčci soutěže. Kaplický Spartak hostil sousedovickou Westru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Milan Glazunov otevřel skóre

Domácí od počátku zápasu drželi míč častěji na svých kopačkách, hosté zataženi na vlastní polovině spoléhali na pozorné bránění ojedinělé brejkové situace. Do dobře fungujícího obranného valu se Spartakovci dostávali jen velmi těžko, a tak se pokoušeli o střely zpoza šestnáctky. V desáté minutě střílel po zemi mimo kapitán Spartaku Gondek. O tři minuty později se domácím podařilo gólmana Šilhana překonat, bohužel skóre se neměnilo, protože při křížné střele Františka Marka jej zachránilo břevno. O několik minut později zahrávali domácí standardní situaci ze strany. Bránící soupeř míč odvrátil jen na vápno k Vanišovi, pohotové zakončení se mezi tři tyče nevešlo. Z čista jasna pak gólově udeřilo na druhé straně.

 

Ve 24. minutě z dálky napřáhl Milan Glazunov a tvrdá rána skončila v levém horním rohu brány, poté co tam zapadla po odrazu od břevna – 0:1. Nádherná rána, která byla vodou na sousedovický mlýn. Ve 33. minutě se hosté dostali do brejku, Milan Glazunov našel na pravé straně nabíhajícího Marcinka, křížná střela po zemi minula vzdálenější tyč. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí po Gondekově přihrávce Vaniš, pálil však vysoko nad bránu. Ve 38. minutě měli hosté výhodu trestného kopu. Po centru ze strany hlavou poslal míč těsně vedle levé tyče Milan Glazunov. Krátce před přestávkou se ke střele po Micákově zpětné přihrávce dostal znovu Jakub Vaniš, střela po zemi nemohla Šilhana překvapit. Do kabin tak odcházeli o gól spokojenější hosté. 

Gondekova penalta nestačila

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Hned v úvodu druhé půle Gondek přiťukl míč Markovi, ten si našel prostor ke střele, rána po zemi minula levou tyč. Krátce na to hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Za vápnem dostal příliš volného prostoru Tomáš Glazunov, po jeho povedené ráně se míč odrazil do břevna k brankové čáře a dle asistenta rozhodčího se míč ocitl až za ní a bylo to 0:2. Dvě povedené rány znamenaly dvoubrankový náskok Westry. Tense však o několik minut později ztenčil. Domácí zahrávali rohový kop, na centr se snažil vyskočit Štrbačka, bránící Milan Glazunov jej viditelně na celé hřiště přistrčil a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Josef Gondek a s přehledem proměnil – 1:2.

 

Vstřelený gól Spartakovce viditelně povzbudil a místy vyrovnání doslova viselo ve vzduchu. Hned v následující minutě Micák přihrál míč Divokému, tvrdá rána skončila nad břevnem. V 64 minutě rohový kop v podání domácích. Po centru Divokého hlavičkoval nad bránu Štrbačka. Kapličtí prahli po vyrovnání, ale obětavě hrající hosté řadu střel dokázali zablokovat. Gólové parametry například tvrdá rána Čutky, ale až k brankáři neprolétla. V 77 minutě po spolupráci střídajících hráčů zakončoval po Pálově přihrávce z hranice velkého vápna Pavel Pulec, tečovaná rána nenadělala Šilhanovy větší starosti. O několik minut později si Šilhan pohlídal s přehledem i střelu Divokého z přímého kopu.

 

Kapličtí byli aktivní, několikrát centry prolétly vápnem, ale Spartakovci se k zakončení nedostali. Nejblíže vyrovnání byli Kapličtí v 89 minutě střetnutí. Z pravé strany poslal přesný centr Marek, na zadní tyči se ke gólové hlavičce dostal Pál, ale Šilhan byl u své tyče včas a chytil hostům tři body. Následoval rohový kop, který prolétl malým vápnem a na zadní tyči Marek Hami míč mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně pak výhru hostů zpečetil Petr Vojtíšek, který tvrdou ránou prostřelil gólmana Říhu – 1:3.      

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Kapličtí stejně jako v předchozích ročnících první utkání sezóny výsledkově nezvládli. V premiéře vyhrál šťastnější a produktivnější tým. To štěstí, které Spartakovci neměli při Markově střele za stavu 0:0, to měli hosté při střele Milana Glazunova.

FC Znakon Sousedovice
Přemysl Šroub, trenér: K prvnímu historickému zápasu v 1.A třídě jsme zajížděli do Kaplice s cílem pokusit se získat bod a vezeme všechny tři. První poločas byl vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách, ale i tak Kapličtí nastřelili břevno. Domácí byli více na balonu a my hrozili z brejků. Krásně se za nás trefil z pětadvaceti metrů M. Glazunov do šibenice a poločas jsme vedli. Do druhého poločasu jsme šli s cílem dobře bránit a pokusit se přidat druhou branku. To se povedlo a další povedenou střelou za vápnem se trefil T. Glazunov. Poté prevzali otěže zápasu domácí a tlačili se do útoků. Do zápasu jsme je dostali bohužel my svojí hloupou chybou. Při bránění rohu jsme faulovali a Gondek snížil na 1:2. Od té doby jsme až dokonce zapásu byli pod tlakem, ale obrana celého mužstva v čele s výborným Šilhanem v bráně působila bezchybně. V 90.minutě se ještě po sólu do otevřené obrany trefil Vojtíšek a zpečetil naše vítězství. Chci pochválit celé mužstvo za příkladnou bojovnost.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - F. Marek [-] , J. Vaniš [-] (46. D. Pál [-] ) , M. Urazil [-] , P. Micák [-] (67. P. Pulec [-] ) , R. Daniel [-] (79. V. Kuchař [-] ) , J. Divoký [-] , M. Hami [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

FC Znakon Sousedovice
J. Šilhan [-] - D. Marcinko [-] , T. Glazunov [-] (89. D. Horňák [-] ) , M. Glazunov [-] , P. Vojtíšek [-] (90. L. Věneček [-] ) , J. Benedikt [-] , F. Duba [-] , P. Masák [-] , J. Hrach [-] , P. Krejčí [-] , P. Kohout [-]

ŽK: 86. D. Pál - 83. J. Šilhan , 92. J. Hrach .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Náprava Miroslav - VICAN Miroslav, SVOBODA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Kaplice má kvalitní mužstvo a myslím si, že Sousedovice doma porazí...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích