1:4
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

21.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Merklín si nechal vstřelit čtyři branky v druhém poločasu a daroval tak vítězství Poříčí


Branky


30. J. Liška - 64. V. Heřman , 77. J. Louda , 83. P. Karlík , 90. J. Šefl
11

Spálené Poříčí v minulém zápase uštědřilo výprask Klášteru a tak se dalo předpokládat, že budou mít hostující hráči střeleckou chuť i v zápase s Merklínem. Merklín již delší dobu naplno nebodoval a tuto nepříznivou statistiku chtěl dnes konečně zlomit. Po prvním poločasu to vypadalo, že se mu to podaří. Poříčí však vstřelilo čtyři branky a body si ze soupeřova hřiště odvezlo s sebou

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas s přehledem kotroloval Merklín

Zápas začal poměrně ofenzivně, když vetší držení míče měli určitě domácí borci a díky kombinační hře nepůjčovali soupeři míč. Až v 8. minutě se hosté dostali poprve více k míči, kdy se Šefl hbitě vyhnul obránci a jeho následnou pěknou přízemní ránu z osmnácti metrů vyrazil gólman s většími obtížemi na rohový kop. Ve 26. minutě vysunul Karlík do gólové pozice Heřmana, ale ten první dotyk s balónem nezvládl ideálně a k zakončení se nedostal. Ve 30. minutě Makrlík nepříjemnou dělovku ze třiceti metrů domácích na velmi kluzkém terénu neudržel, první dorážku poté fantasticky zneškodnil, avšak druhou již nikoli - domácí Liška se mohl s celým týmem radovat – 1:0! Ve 35. minutě poslal Bořík na zteč Karlíka se Šeflem, kteří však obrovskou možnost na vyrovnání promarnili. Finální přihrávka Karlíka měla trochu delší parametry a Šefl v těžké pozici z deseti metrů z mírného úhlu branku netrefil. Ve 40. minutě spálili véce než 100 % tutovku domácí. Po nabídce z pravé strany překopli zblízka téměř prázdnou svatyni Liška - to byl zřejmě zlomový okamžik zápasu, protože domácí by již měli dvoubrankový polštář a s tím by se jím hralo skvěle. Do kabin se šlo tedy v poločasu za stavu, který vyhovoval samozřejmě domácím hráčům.

Poříčí si otočkou v zápase zařídili tři body

V úvodu druhého poločasu vypadali lépe hosté, kteří začali postupně stupňovat svůj tlak a začali ukazovat, že fotbal umí také hrát. Vytvořili si pár střeleckých příležitostí, které však neskončily mezi třemi tyčemi. V 54. minutě domácí do šestnáctky parádně nacentrovali volný přímý kop, jenže hlavou z velmi výhodné pozice přestřelili. Vzápětí těsně minul zařízení z trestného kopu Brudna. V 58. minutě měl po faulu na unikajícího Šefla ještě lepší střeleckou parketu Karlík, ovšem pokus ze standardky ze sedmnácti metrů pokazil. Už toto mělo být pro domácí velkým varováním, že pokud nenavážou na výkon z prvního poločasu bude zle a zle také bylo. V 63. minutě šťastně vyrovnal Heřman, když centr zleva usměrnil do sítě hlavou nechytatelným vysokým obloukem - 1:1! V 66. minutě hosté s notnou dávkou štěstí přežili obrovský závar v jejich velkém čtverci. Prudkou ránu z patnácti metrů Makrlík pohotově vyrazil a dvě následující gólové dorážky stihli zablokovat obránci. Jak se říká, nedáš dostaneš, stalo se i tak 77. minutě, kdy hosté podnikli povedený rychlý protiútok. Šefl míč vyvezl, udržel a jeho nabídku propíchl za záda gólmana skluzem z jedenácti metrů Louda – 1:2 a domácí byli jako opařeni, ale koledovali si o tuto branku! O dvě minuty později čaroval ve středu hrací plochy Byron. Elegantní otočkou se zbavil dvou protihráčů, poslal do sóla na brankáře Heřmana, jenž ale zamířil do pravé tyče. V 83. minutě vyhrál hlavičkový souboj Heřman a vzniklé výhody parádně využil Karlík. Ze dvacetipěti metrů překonal gólmana technickým pokusem namířeným přesně pod břevno – 1:3. V 91. minutě oslovil ještě Šlajs skvělého Šefla, který s obdivuhodnou lehkostí obešel posledního obránce a v samostatném postupu na brankáře nezaváhal – 1:4! To byl i stav, za kterého sudí odpískal konec zápasu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: Opět jsme předvedli skvělý výkon v prvním poločasu, který jsme i zaslouženě vyhráli a mohli jsme přidat i nějakou další branku - například po tutovce Lišky, ale ve druhém poločase jsme úplně vyhořeli a za výkon soupeře v druhém poločasu si Poříčí zasloužilo prostě vyhrát. V prvním poločasu jsme soupeře pustili jen do jedné šance, kterou náš brankař s přehledem chytil - vytěsnil na roh. Opět nám dělala velký problém finální přihrávka, přestože se nám dařilo hrát kombinační fotbal, který dělal hostům problémy, nedokázali jsme z toho vytěžit další branku. Dokud jsme míč drželi na zemi a nenakopávali jsme ho, dostávali jsme se dobře do šancí. Ve druhém poločasu jsme chtěli hrát to co v prvním, ale soupeř nás začal více přehrávat, což vyústilo v jeho šťastný gól na 1:1 a hned za chvíli jsme dostali druhý, na který jsme již nedokázali gólově zareagovat - pár šancí jsme si vytvořili, ale byly to spíš takové pološance.

TJ Sokol Spálené Poříčí
Vaidiš: Po velmi kvalitním výkonu si z Merklína zcela po zásluze odvážíme cenné vítězství.



Sestavy


TJ Sokol Merklín
J. Liška [-] - L. Bláha [-] , D. Wild [-] , J. Liška [-] , D. Marek [-] , O. Haník [-] , M. Voráček [-] , M. Balák [-] , I. Yankov [-] , J. Klíma [-] (77. J. Ušiak [-] ) , T. Bešta [-]

TJ Sokol Spálené Poříčí
T. Makrlík [-] - R. Bořík [-] , J. Louda [-] , F. Brudna [-] , J. Karas [-] - V. Janoušek [-] (82. D. Šlajs [-] ) , M. Krejčí [-] (67. J. Kolář [-] ) , P. Byron [-] , V. Heřman [-] - P. Karlík [-] (90. D. Hulec [-] ) , J. Šefl [-]

ŽK: 56. T. Bešta , 73. M. Voráček , 85. J. Liška - 70. J. Louda , 85. F. Brudna .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Lažánek Karel - ANDERLE Jan (N), BLÁHA Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Pavel Novotný
Tip experta: výhra hostů

Spálené Poříčí se v minulém kole namlsalo střelecky. S Merklínem to bude vyrovnaná partie. Zápas rozhodne jedna branka navíc. Myslím si, že úspěšnější budou hosté.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů