1:2
(0:1)
27. F. Březina
50. J. Bešta (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

21.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radkovice porazily Žinkovy a připsaly si tak velmi důležité tři body


Branky


93. V. Tříska - 27. F. Březina , 50. J. Bešta (p.)
11

Při pohledu do tabulky mohli být domácí relativně v klidu. Klidní však nemohli být hosté, kteří potřebují ve všech zápasech do konce sezóny bodovat a nejlépe vždy za tři body. Radkovice dnes těsným výsledkem porazily Žinkovy, když vstřelily branku v obou poločasech. Domácí až v nastavení kosmeticky upravovali skóre zápasu

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těsné, ale zasloužené vedení Radkovic v prvním poločasu

Zápasů do konce sezóny už moc není a tak je pro Radkovice každý zápas důležitý a důležitější je v zápase naplno bodovat - s tímto i dnes přijeli Radkovičtí do Žinkov. Toto předsevzetí se hostům plně dařilo hned od prvních minut. Soupeře zatlačili na jeho polovinu a minimálně do 27. minuty ho k ničemu neupustili. Domácí tedy do vstřelené branky nikterak neohrozili soupeřovu branku. Hosté pěkně kombinovali, napadali skvěle rozehrávku domácích a postupně zvyšovali svůj tlak, který vyústil právě v 27. minutě, kdy Marián Velich zatáhl míč po levé straně, následně ho zaseknul, nechal proběhnout domácího hráče a předložil míč Vašku Bradovi, který si s míčem pěkně pohrál a poté ho předložil Františku Březinovi, který udělal s míčem pár kroků a poté razantní střelou na  zadní tyč nedal domácímů Trojánkovi jedinou šanci - 0:1! Obrovská radost hostí! V tento okamžik musel již přidat i soupeř, který hlavně přitvrdil v soubojích a zařadil vyšší stupeň v bojovnosti o míče, ale fotbalově se mu stejně i tak moc nedařilo. Za zmínku stojí tvrdá střela domácího hráče ze standardní situace z úctihodné vzdálenosti, která nabrala krásnou trajektorii, ale hostující Vlček byl proti a míč za svá záada nepustil. Ke konci poločasu se ještě dostal do úniku po straně hostující Daniel Fiala, který se dostal až na hranici vápna a svojí pěknou přízemní střelou orazítkoval tyč domácí branky. Do kabin se tedy šlo v poločasu za stavu 0:1 pro hosty.

Neproměňování šancí domácích

Do druhého poločasu nastoupili hosté s tím, že určitě nebudou bránit hubené vedení 0:1, ale budou se aktivně snažit o vstřelení druhé banky a soupeře dostávat co nejvíce pod tlak. Hra byla však daleko vyrovnanější než v prvním poločasu a tak přišly i šance domácích. Nejdříve se osmělovali střelami z větší vzdálenosti, se kterými si v poklidu poradil hostující Vlček v brance. Ve 49. minutě se hostům mohla vymstít chyba v obraně, když domácí hráč z úniku na hostujícího brankaře trefil pouze skvěle stojícího Vlčka a z protiútoku trestali hosté podruhé, když Tomáš Kučera jako levý obránce ústál nedovolený zákrok domácích, s míčem pokračoval dále k brance domácích, kde hledal pěknou přihrávkou skvěle postaveného Vaška Bradu, který dnes v zápase herně vyčníval nad všechny hráče a ten si to namířil do velkého vápna, pokusil se zasekávačkou obejít obránce, který ho nešetrně fauloval a sudí musel ukázat na značku pokutového kopu. K míči se postavil Jakub Bešta a nekompromisně proměnil - 0:2! Hra se opět více vyrovnala, protože domácí si byli vědomi, že pokud nezačnou hrát, nemohou dnes brát žádné body. Dostali se do skvělé šance, kdy hráč zatáhl míč po lajně, připravil slibnou pozici pro spoluhráče, ale ten poslal míč mímo branku hostujícího Vlčka. Skóre mohlo být snížené, ale nestalo se tak. Dále se pokoušeli opět o střely ze střední vzdálenosti, se kterými si poradil opět hostující Vlček, ale s některými střelami s vypětím všech sil odvracel alespoň na rohový kop. V této fázi byli určitě lepší domácí hráči, ale ti však nedokázali vstřelit tolik tíženou branku a hlavně najít recept na skvěle chytajícího Vlčka. Nutno upozornit, že domácím se nepodařilo vstřelit ani pokutový kop. Nervozita domácích hráčů byla na hřišti vidět a odrážela se tak i v jejich hře a v přesnoti přihrávek, kdy vždy, když měla přijít finální přihrávka, našla tato pouze hostující obránce. Když už si hosté mysleli, že zápas dohrají s nulou, trefili se v 93. minutě domácí, když po pár odrazech na úrovni velkého vápna se míč dostal k domácímu Třískovi a ten tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:2! Nic dalšího se již nestalo, protože hned po rozehrávce hostů odpískal sudí konec zápasu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žinkovy
Fischer - trenér týmu: Zápas se nám opět nepovedl. Dlouhodobě nás trápí neproměňování šancí, když jsme schopni si vytvořit pěkné šance ke vstřelení branek, ale branku prostě netrefíme. Nemůžu klukům upřít jejích bojovnost a mnohdy vysoké nasazení, ale prostě neproměňujeme šance a to rozhoduje zápasy. Náš hráč jde sám na brankaře, míč mu dá přímo do rukou a z protiútoku dostaneme branku - to je náš velký problém. V současné době jsem rozhodnut dát k dispozici moji funkci trenéra.

TJ Sparta Radkovice
Tisot Stanislav - trenér: Dnes se mi zápas hodnotí hrozně hezky - při pohledu do tabulky je vidět, jak moc důležité body jsme dnes získali. Hráče před zápasem jsme nabádali k tomu, že musí bojovat a nic nevypouštět a vložit do toho i to srdíčko a to se povedlo. Kluci předvedli skvělý výkon, když nás navíc v brance podržel i skvěle chytající Pavel Vlček, kterého bych dnes určil hráčem zápasu z našeho týmu. V prvním poločasu jsme prakticky soupeře k ničemu nepustili a odměnou nám bylo poločasové vedení 0:1. Přestože jsme dnes jeli za soupeřem ven, chtěli jsme se prezentoval fotbalem jako na domácí půdě útočit a nepouštět soupeře k ničemu, což se nám první poločas, jak už jsem říkal, dařilo.



Sestavy


TJ Sokol Žinkovy
J. Trojánek [-] - J. Bartička [-] (88. J. Kasalík [-] ) , M. Šneberk [-] , J. Čengery [-] (80. V. Tříska [-] ) , J. Vokurka [-] , Z. Pavlíček [-] , D. Niemkiewicz [-] , T. Oulík [-] , J. Doričák [-] , R. Liška [-] , M. Vokurka [-]

TJ Sparta Radkovice
P. Vlček [-] - J. Míka [-] , T. Kučera [-] (79. J. Brada [-] ) , J. Bešta [-] , F. Březina [-] (77. R. Šatava [-] ) , D. Fiala [-] (87. J. Janeček [-] ) , M. Velich [-] , R. Soušek [-] , V. Soyma [-] , V. Brada [-] , M. Žíla [-]

ŽK: 42. J. Bartička , 58. J. Čengery - 25. M. Velich , 43. P. Vlček , 55. J. Míka , 65. R. Soušek , 89. J. Bešta .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: Adamec Václav - TŘÍSKA Milan (N), VEIT Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Pavel Novotný
Tip experta: výhra hostů

Žinkovy v minulém kolem dostaly příděl. Radkovice měli nejtěžšího soupeře, kterého mohli mít, první Blovice. Radkovice musí nutně zabrat a v zápase soupeře porazit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů