0:5
(0:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.06.2019 17:00

26.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Bělá v posledním kole neponechala nic náhodě a postupuje do 1.A třídy!


Branky


12

Fotbalisté Bělé nastupovali do posledního zápasu sezóny v nejlepší výchozí pozici ze všech kandidátů na postup. A na hřišti Chodové Plané neponechali nic náhodě. Utkání rozhodli třemi zásahy už v prvním poločase a po výhře 5:0 mohli začít slavit postup do 1.A třídy!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po první půli bylo rozhodnuto

Chodová Planá nastoupila proti soupeři, který si chtěl výhrou zajistit postup do 1.A třídy, v oslabené sestavě. Scházel především nejlepší střelec soutěže Chval a několik hráčů navíc dopoledne pomáhalo B-týmu. Hosté tak byli od začátku lepším týmem. Už v 10. minutě dostal přihrávku mezi obránce Miroslav Bořil, který samostatný unik proměnil a Bělá vedla. O pět minut později běžel sám na brankáře tentokrát Jaroslav Malý a ani on se nemýlil. A když pak další chybu obrany Chodovky potrestal z další rychlé Martin Černý, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. Několik dalších hostujících příležitostí ještě pokryl brankář Petrželka a tak se šlo do kabin za stavu 0:3 z domácího pohledu.

Bělá přidala ještě dva góly a mohla slavit

Po změně stran pak hráči Startu Bělá neponechali nic náhodě. Hned ve 49. minutě postupoval z levé strany na Petrželku Martin Černý, který nedal domácímu brankáři šanci. Po hodině hry pak přišla krásná kombinace hostí, na jejímž konci nahrál Martin Černý pod sebe Lubošovi Černému a bylo to 0:5. Za rozhodnutého stavu se pak už v úmorném vedru spíše jen dohrávalo. CHodová Planá mohla vstřelit alespoň čestný gól, ale když už se míč ocitl v síti, tak pomezní odmával ofsajd. Poté ještě skončila krásná střela Tonky jen na břevně.

 

Po závěrečném hvizdu už následovala velká radost hráčů Bělé. Ti se o ni mohli podělit i se svými fanoušky, kteří je přijeli do Chodové Plané podpořit. Oslavy pak pokračovaly i po příjezdu do Bělé. Postup do 1.A třídy je pro místní klub historickým úspěchem, který se rozhodl ocenit i starosta obce. Ten se zúčastní pokračování oslav 22. června a chystá pro fotbalisty překvapení.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Chodová Planá, z.s.
Radek Pánek (trenér): Poslední zápas, navíc před vlastními příznivci. Nechtěli jsme, aby to takto dopadlo, ale marodka byla taková, že jsme museli použít tři hráče, co hráli dopoledne za béčko. Opět chyběl Chval, nejlepší střelec, což je hrozba, která pro nás znamená půlku mančaftu. Hosté byli lepším týmem, měli o hodně více šancí. My jsme mimo jednoho břevna neměli prakticky nic. Ten postup si asi opravdu zaslouží. Myslím, že jsou to kvalitní hráči i pro 1.A třídu. Chtěl bych poděkovat celému týmu. Nebylo to tak, že by někdo jen tak nepřišel, že by se na to vykašlal. Ta marodka tam prostě byla. To je dané úzkým kádrem a věřím tomu, že kdyby tu bylo o 2 – 3 kluky, kteří by do áčka zapadli, více, tak jsme mohli nějakým způsobem o ty čelní pozice bojovat až do konce. Máme starší hráče a každý rok už bude těžší a těžší.

TJ Start Bělá nad Radbuzou
Aleš Zavadil (trenér): Měli jsme z toho trošku obavy, ale soupeř nakonec nastoupil asi se třemi hráči z béčka. Nehrál ani jejich nejlepší hráč Chval. Asi nám pomohl i rychlý první gól, kdy Bořil dostal přihrávku a šel sám na obranu a tentokrát to proměnil. Domácí poté udělali asi tři chyby v obraně, které jsme potrestali dalšími dvěma góly, a po zbytek první půle už byli odevzdaní. Mysleli jsme si, že po změně stran začnou kousat, že to budou chtít ještě trochu zdramatizovat, ale v podstatě si nevytvořili žádnou šanci a vzadu se navíc dopouštěli velkých chyb. Za stavu 5:0 bylo po zápase a už se jen dohrávalo. Počasí bylo drastické a obě mužstva toho už měla dost. Na soupeři bylo vidět, že toho mají za sezónu až až, že mají marodku, a proto hráli i ti hráči z béčka… Dopadlo to tedy tak, jak jsme si všichni ve vedení přáli. Je to historický postup. Bělá je malé městečko a 1.A třída se tu nikdy nehrála. Vždycky tu byla maximálně 1.B třída a předtím tu hráli ještě za soudruha Vojáci z VTJ. Konečně se zúročila práce a čas, který jsme do toho vložili.



Sestavy


TJ Slavoj Chodová Planá, z.s.
K. Petrželka [-] - K. Hrdinka [-] (46. M. Mikulík [-] ) , D. Hanko [-] , J. Abramčuk [-] , J. Pelán [-] , B. Soukup [-] , T. Sykal [-] , R. Ovčačík [-] , R. Táborek [-] (77. Z. Kutička [-] ) , J. Plecitý [-] , L. Tonka [-]

TJ Start Bělá nad Radbuzou
T. Jarina [-] - M. Šinál [-] , V. Braun [-] , M. Černý [-] , V. Hošek [-] (57. D. Häusler [-] ) , L. Černý [-] (60. R. Ebenhöh [-] ) , V. Iščenko [-] , L. Sobolík [-] (78. R. Černý [-] ) , J. Malý [-] (53. P. Jarina [-] ) , M. Bořil [-] (69. M. Pustovojt [-] ) , M. Tomášek [-]

Hráči zápasu: M. Šinál , M. Černý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠKARDA Jiří - CHEJLAVA Petr, REIPRICH Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, eSport - TJ Chodský Újezd | Plzeňský | Tachov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Sokol Mrákov | Plzeňský | Domažlice

Tip experta: remíza

Pokud chce Bělá postoupit, musí v Chodovce bodovat nejlépe naplno, avšak zkušená parta kolem Chvala a Pelána jim to pravdu zadarmo nedá. Doma jsou silní, a věřím, že na remízu se to Chodovce povede uhrát - 2:2.