P. Mottl 77. (p.)
R. Landgráf 82. (p.)
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

19.kolo, Jihočeský | Prachatice | Okresní přebor sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby ovládla rezerva Strunkovic, proměnila obě penalty. Vitějovice ztroskotaly na brankáři Turkovi


Branky


77. P. Mottl (p.) , 82. R. Landgráf (p.)
14

Strunkovická rezerva přivítala v derby sousední Vitějovice. Domácím se na jaře vůbec nedaří, naopak hosté podávají dobré výkony a pravidelně sbírají body. Derby přilákalo hodně fanoušku a nabídlo jim fotbal nahoru dolu se spoustou šancí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Lépe začal domácí tým a hned v úvodu se dostal do šance Pelech, ale Fučík v hostující brance ho vychytal. Hostující tým odpověděl akcí Raušera, kterou zakončil nepřesně Máčl. O pár minut později se hnal Raušer sám na domácího brankáře, ale svou první velikou šanci zakončil vedle. Pak si zase vzal slovo domácí tým. Navrátilec po zranění a nejlepší střelec soutěže Šimčík poslal do vápna hezký míč, který před dobíhajícím Kurešem sebral hostující brankář. Hosty mohl poslat do vedení Raušer, který se dostal až před brankáře Turka, ale nedokázal ho překonat.

 

Další šanci měl nebezpečný Raušer o chvíli později, kdy šel sám na domácího brankáře, ale ten si s jeho další šancí opět poradil a pokus o kličku zneškodnil. Domácí tým se dostal také do vyložené šance. Po hezké kombinaci a nahrávce Kureše šel sám na brankáře Landgráf, ale bohužel pro domácí přestřelil. Další tutovku zahodil Šimčík, kterého poslal do šance Mottl, ale domácí kanonýr přestřelil. Blížil se konec poločasu a hostující tým mohl jít do vedení. Krajní obránce Novák se dostal do vápna a poslal přesný míč na malé vápno na Kleina. Jeho ránu z voleje letící na bližší šibenici výborně chytil domácí Turek. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas

 Domácí tým druhý poločas nezačal vůbec dobře. Ihned po rozehrávce ztratil míč a hostující Máčl šel sám na Turka. Ale ani on strážce domácí svatyně nepřekonal. Hostující celek byl nebezpečný a přicházely další šance. Raušer obral o míč domácího obránce, dostal se až do malého vápna, kde ho znovu vychytal domácí brankář. Následný závar vyřešila domácí obrana. Hostující útočník si střihl další minisouboj s domácím brankářem o chvíli později, když se ze strany znovu dostal až před brankáře Turka, ale ten si znovu poradil na výbornou a vychytal ho. Nejblíže brance byl Raušer po hezké kombinaci Doubka a Máčla, ale jeho ránu z osmi metrů vytěsnil Turek konečky prstů na tyč. Zahozené šance hosty mrzely. Mottl našel centrem na malém vápně Šimčíka, kterého při hlavičce nakopl hostující obránce do hlavy a kopala se penalta. Tu proměnil domácí Petr Mottl 1:0.

 

O pár minut později se ve vápně uvolnil Pelech, který byl sražen a kopala se další penalta. Tu s přehledem proměnil Richard Landgráf a bylo to 2:0. Hostující celek se ještě pokusil něco s výsledkem udělat, ale v další šanci ztroskotal opět na domácím brankáři a následnou dorážku poslal Máčl vysoko nad. V posledních minutách se ještě mohla radovat domácí rezerva. Přesně zahraný kop Landgráfem našel hlavu Kureše, ale ten přestřelil. Domácí tým pak dovedl zápas zkušeně ke třem bodům. Hostující celek předvedl kvalitní výkon, ale neproměnil spoustu vyložených šancí a bez toho se vyhrát nedá.



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice B
Václav Petrlík (trenér): "Derby bylo nahoru dolů se spoustou šancí na obou stranách. Hosté jich měli více, ale žádnou z nich neproměnili. Musím říct, že i kombinačně byl soupeř lepší. Derby se lidem muselo líbit, mělo to náboj. Kluky musím pochválit za bojovnost a odhodlání se porvat s tím, že se nám výsledkově nedaří. Výborný výkon předvedl stoper Pavel Krump, který vyhrál spoustu soubojů a pak brankář Miroslav Turek, který nás výrazně podržel snad při 7-8 vyložených šancí soupeře."




Sestavy


TJ Blaník Strunkovice B
M. Turek [-] - V. Hrubeš [-] , P. Mottl [-] , M. Kašpar [-] , R. Landgráf [-] , J. Koloušek [-] , D. Hnátek [-] (85. J. Dušek [-] ) , J. Kureš [-] , S. Pelech [-] , R. Kašpar [-] , M. Jílek [-]

TJ Vitějovice
P. Fučík [-] - M. Mráz [-] , P. Krejčí [-] , M. Raušer [-] , P. Novák [-] , V. Ludačka [-] , R. Doubek [-] , J. Mikeš [-] , J. Vlček [-] , J. Klein [-] , J. Máčl [-]

ŽK: 72. I. Šimčík , 74. J. Koloušek - 80. P. Krejčí .
Hráči zápasu: M. Turek , P. Krump - J. Máčl .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Sýkora Pavol - BENEŠ Václav (N), LUDAČKA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 4. 2019 17:21
Zajímavostí je, že hráči a lidé kolem A týmu Strunkovic (Roman Žurek, roman turek, Roman Frkal, Ladislav Frčka) si v tomto atraktivním derby vsadí dvojku na soupeře z Vitějovic. Něco schnilého je ve fotbalovém Blaníku Strunkovice.
9. 4. 2019 08:18
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice
Vážený pane Petrášku, co se vám zdá shnilého? Za sebe musím napsat, že jsem našim klukům (bohužel pro mě) nevěřil. Od začátku jsem věděl jak se mužstvo na tento zápas skládalo a jak jsem se do této chvíle herně prezentovali. Že to nakonec dopadlo tak jak to dopadlo je jenom pro naše kluky dobře, aspoň si zase budou věřit. Že vy máte z toho mindrák, že jsem si dovolil tipovat proti ,, svému týmu'' a vidíte za tím cosi shnilého je jen vaše věc.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Toto derby za letištěm skončí lépe pro hosty

Tip: výhra hostů