FOTO: Lažiště se doma od Semic zaskočit nenechaly. Pro Keclíka musela po střetu s brankářem přijet sanitka


Branky


25

FK Lažiště hostilo na své půdě pod Boubínem soupeře z Písecka, celek Semic. Ten hraje důrazný fotbal, který technickým domácím moc neseděl. Celý zápas to byl boj a hosté Lažišťským vzdorovali a donutili domácí hrát celý zápas naplno. Utkání poznamenala 78. minuta, kdy se hostující Jakub Keclík srazil s domácím gólmanem Jakubem Tesařem, tak, že oba museli střídat a hostujícího hráče musela odvézt záchranná služba. Více v reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Samotný zápas nabídl poměrně bojovný fotbal, kde se hodně odvíjelo od středu, a o gólech rozhodovaly chyby. První poločas nabídl hodně soubojů a málo střelby. Prvních deset minut to bylo vyrovnané a hosté ukázali, že domácím nedají nic zadarmo. Střelby bylo pramálo a oba gólmani se spíš zahřívali protahováním než chytáním. Domácí zahrozili Sedláčkem po sedmi minutách a hosté vzápětí J.Keclíkem. Zápas rozhodovala Nikola Průchová, která v prvním poločase nechala hře spád, což bylo ku prospěchu fotbalu.

 

Domácí se snažili rychlou rozehrou přes střed hřiště od Bízka, přes Málka na Sedláčka, ale hosté to prohlédli a rychle eliminovali. Zahřmělo až ve 23. minutě, Sedláček střílí a jeho střelu tečuje hostující obrana, konkrétně Kysela, a vysoký míč zapadá za záda Dvořáčka a domácí vedou. To domácí nabudilo a herně zvedlo. Hosté stále kousali a tak Lažištští věděli, že to musí být zodpovědné od zadních řad a musí být stále ve střehu.

 

Hosté zahrozili z dálky i z hranice vápna, ale domácí gólman Tesař společně s Bízkem a beky odolávali. Po pěti minutách domácí zahrozili rychlým výpadem a na chytrý lob Sedláčka gólman Dvořáček nestačil. Chytrá branka hostům vzala vítr s plachet, ale ne na zbytek zápasu.

 

První půlhodinu zakončili hosté a to parádně. Závar před brankou domácích vyvrcholil odklonem beků Lažiště od míče a ten z první z nějakých 16 metrů trefuje parádně hostující Císařovský, po této střele nachází domácí gólman Tesař míč až v síti. Byla to nechytatelná pumelice. Hosté ukázali, že domácí musí být ve střehu a poločas se dohrál, tak aby ani na jedné straně již nevznikla žádná chyba. Závěrečná čtvrthodinka se dohrála bez větších šancí a tak za vedení šli do kabin spokojeněji domácí.

 

Druhý poločas

Druhý poločas začal tlakem domácích a ten vygradoval po deseti minutách, utěšenou kombinaci zakončuje domácí Málek parádně do prázdné branky. Gól po ose Bízek, Volmut, Sedláček se moc líbila, neboť ukázala, že na několik nahrávek to stačí. Po brance se domácí více zatáhli a snažili se využívat krajních hráčů. Hosté kombinovali víc ze středu hřiště a snažili se o průnikovou nahrávku.

 

Jak přibývaly minuty, oba gólmani, i když moc střel na ně nešlo, museli několikrát ukázat své mistrovství.  Tesař po střele Císařovského a hostující Dvořáček zase, když vytěsnil Sedláčka z dobré pozice a donutil jej ke střele vedle.

 

Přišla již zmíněná 78. minuta. Hosté zakládají útok, volný míč se snaží rychlým odkopem vyřešit domácí gólman Tesař, hostující Jakub Keclík jde do souboje, ale ten končí pro oba pádem na zem a nuceným přerušením hry. Nebyla to dobrá chvilka, ale nakonec to snad dopadne dobře. Oba hráči utkání nedokončí a hostující Keclík je odnášen za potlesku diváků i hráčů obou týmů na nosítkách a musí být odvážen na vyšetření do nemocnice rychlou záchrannou službou. Držme mu palce a přejeme brzké uzdravení.

 

Po této události na hráčích obou celků bylo vidět, že tato událost jim již na fotbal myslet nedává a tak se dohrávalo. Nikola Průchová nastavuje utkání o čtyři minuty a zápas končí. Domácí jsou šťastnější, ale víc než výsledek všechny zajímal stav zraněného Jakuba.

 

AUTOR REPORTU: LADISLAV BERAN

 

REPORT OD PAVLA HODINY (LAŽIŠTĚ):

                V 17. kole I. A sk. A hostily vedoucí Lažiště Semice. Hosté chtěli napravit domácí ztrátu s Bavorovicemi, za to domácí chtěli opět na čele odskočit od dotírající Nové Vsi, která v sobotu své utkání vyhrála. Obě mužstva vyznávají technický fotbal, tak se dala čekat zajímavá podívaná, což se také naplnilo. Semičtí nastoupili bez střelce Škuliny (pouze na lavičce), domácím chyběla hned čtveřice hráčů základní sestavy. Zranění jsou kapitán Macek a Pěsta, pracovně zaneprázdněn byl nejlepší střelec Vokatý a poslední část pětizápasového trestu si odpykával Makoš.

 

                V opatrném začátku první zahrozili hosté. Kdy po přihrávce P. Keclíka prověřil Veleman pozornost Tesaře střelou doprostřed branky. Poté se odehrávalo utkání mezi vápny s mírnou převahou hostí. Obrany pracovaly na jedničku, tak gólmani zatím moc práce neměli. Až přišla 24. minuta, kdy na aktivnější domácí pravé straně odcentroval Jar. Rauscher do vápna, kde chtěl balón odhlavičkovat Kysela. To se mu podařilo, ale bylo to tak nešťastně, že přelobal vlastního brankáře a dal si ukázkového vlastence. To domácí povzbudilo a začali se více tlačit před hostující branku. Ve 28. minutě zachytil Sedláček Dvořáčkův nepovedený odkop, rychle se zorientoval a ukázkovým lobem ze třiceti metrů překonal hostujícího brankáře, který se nestačil vrátit do své branky. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Zborníkovu střelu stačila ještě domácí obrana zblokovat, ale odražený balón trefil ideálně z voleje Císařovský a Tesař se stačil za letícím míčem pouze ohlédnout. Ve 41. minutě se ve vápně kličkou k lajně uvolnil Jak. Rauscher, přihrávkou pod sebe našel Linharta, který skóroval. Domácí radost přerušil ale hvizd hlavní rozhodčí, která viděla balon těsně před finální přihrávkou již za čarou. V poslední minutě prvního poločasu našel přesným pasem Bednár Sedláčka, ten si balon krásně zpracoval na prsa, ale tísněn zakončil těsně vedle. Do kabin se šlo za stavu 2:1.

 

Na začátku druhé půle se hosté tlačili do útoku a prahli po vyrovnání. Vážnější šanci si ale nevytvořili. To domácí po první vážnější akci udeřili. V 54. minutě Bízek vysunul Volmuta, ten našel Sedláčka, který ideálně předložil Málkovi před prázdnou branku. Pro toho už nebyl problém skórovat. Návrat do základní sestavy téměř po dvou letech po těžkém zranění tak oslavil tím nejlepším způsobem. Za dvě minuty mohli domácí skóre navýšit. Sedláček uvolnil Volmuta a ten z dobré pozice těsně přestřelil. V 57. minutě zahrozili hosté. První Zborníkovu střelu zblokoval Bízek, aby tu druhou vyslal opět Zborník těsně vedle. To byla poslední vážnější šance Semických. V 77. minutě došlo k nepříjemné situaci, kdy se v plné rychlosti srazil Tesař s J. Keclíkem. Hůře ze srážky vyšel J. Keclík, který byl chvilku v bezvědomí a díky rychlému zásahu spoluhráče Velemana vše nakonec dobře dopadlo. I tak musela pro něho přijet RZS. Tímto mu všichni přejí rychlé uzdravení. Vystřídat musel i otřesený Tesař. Závěr utkání tento moment určitě poznamenal. Hosté byli již myšlenkami někde jinde a ani domácí již na pilu tolik netlačili, byť měli několik dobrých příležitostí. Nejdříve Jak. Rauscher po rohu Volmuta těsně minul. V 86. minutě po akci střídajících hráčů zakončoval Ostadál po přihrávce Hrbka pouze do nohou Dvořáčka a poté po akci Sedláček, Hrbek, Stupár zakončoval posledně jmenovaný těsně nad. Změnu skóre nepřineslo ani čtyřminutové nastavení, tak domácí brali po zásluze tři body. 

 

Vypracovali si určitě více příležitostí, ze kterých se třikrát radovali. Hosté zanechali v Lažišti dobrý dojem. Jejich technická hra domácím, hrající podobným stylem, vyhovovala. Hrálo se slušně s minimem soubojů a až na zmíněné nešťastné nezaviněné zranění nedocházelo k žádným hrubým zákrokům. 

 

Semičtí se snažili hrát zejména středem, kde kralovali vysocí Zborník s P. Keclíkem. Domácí spíše kontrovali po stranách. Velmi dobře zahráli krajní obránci Jar. Rauscher s Bednárem a na levém křídle Sedláček, který byl nejlepším hráčem na hřišti. Hostující obraně dělal svou rychlostí velké problémy.



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer (trenér): "Věděli jsme, že přijede těžký soupeř. K upevnění prvního místa jsme potřebovali zvítězit a to se povedlo. Je mi líto zranění hostujícího hráče po nezaviněném střetu s naším gólmanem a přeji mu rychlé uzdravení a návrat na hrací plochu. Klukům děkuji za trpělivost i výhru, která nás opět posunuje dál."

FC AL-KO Semice
Marcel Nousek (trenér): "Myslím si, že jsme viděli velmi dobrý zápas. Domácí nám ukázali, že jsou zaslouženě první. Jejich technický fotbal má váhu a jsou právem nahoře. Pro nás je škoda, že jsme nedrželi nulu déle, to by možná domácí znervóznělo a mohlo to vypadat jinak. Hodně nás nalomil vlastní gól a poté chytrost Sedláčka, když viděl jak náš gólman je víc z branky a přehodil ho a vlastně druhým gólem rozhodl. Nám ještě pomohla branka, kterou jsme šli na kontakt. Zde jsem věřil, že domácí pozlobíme. My jsme jeli s cílem něco odvézt, ale bohužel to nevyšlo. Hodně nás vzalo zranění našeho hráče, ten má před svatbou a o to nás to víc bolí, všichni věříme, že to dopadne dobře."



Sestavy


FK Lažiště
D. Tesař [-] (79. O. Vašura [-] ) - P. Bízek [-] , J. Albert [-] , J. Rauscher [-] , M. Bednár [-] - M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] (92. M. Vašura [-] ) , M. Hojdekr [-] , O. Málek [-] (81. M. Stupár [-] ) - J. Linhart [-] (65. J. Hrbek [-] ) , J. Rauscher [-] (85. P. Ostádal [-] )

FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - D. Šourek [-] , J. Sádlo [-] , M. Kysela [-] , L. Zborník [-] (66. M. Nousek [-] ) - J. Holub [-] , J. Keclík [-] (85. D. Buchtele [-] ) , P. Keclík [-] , I. Antony [-] - M. Císařovský [-] , R. Veleman [-]

ŽK: 63. M. Hojdekr , 64. J. Rauscher - 52. R. Veleman .
Počet diváků: 96. Rozhodčí: Průchová Nikola - BROM Josef, ŠŤASTNÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 4. 2019 20:16
Hodnocení zápasu
14. 4. 2019 10:05
Tip:pevně věřím ve výhru domácího celku,je zapotřebí upevnit první příčku

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Matěj Bohůnek
Tip experta: výhra domácích

Lažiště míří za postupem a body proti Semicím rozdávat nebude.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích