P. Falta 73.
2:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

22.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vltavín zůstává na jaře stále neporažen, ale prohra na penalty z Ústí nad Orlicí pro něj určitě pozitivní není


Branky


16

Nejúspěšnější tým jara Vltavín měl v alším kole cestu daleko na východ na půdu Ústí nad Orlicí. Tam chtěl navázat na výsledky a přivést nejlépe všechny body. Domácí Jiskra však týden odpočívala a předtím stihla jen dva jarní duely, tudíž její reálná forma byla pro Pražany velkou neznámou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hráči Loko začali aktivněji, převahu však otupila tvrdá defenziva Ústí

Po čtrnácti dnech se v Ústí představil další tým z bezprostředního čela tabulky. Sebevědomí hosté z pražských Holešovic si přijeli pro vítězství, ale své představy museli v průběhu zápasu korigovat. Svou herní převahou totiž Vltavín narazil na bojovnou snahu a urputné bránění domácích.

 

První náznak šance zařídil pěkným centrem v 5. minutě ústecký Skalický, ale Mayer ve vápně na míč těsně nedosáhl. Hosté odpověděli nečekanou střelou svého nejlepšího hráče Veselého v 27. minutě, kterou Krátký vytěsnil na roh. V závěru úvodní části předvedli hosté pěknou akci, na jejímž konci byl parádní volej Podzimka, který se otřel však jen otřel o spojnici Krátkého branky. Do kabin se tak i přes dostatek šancí šlo bez branek.

Diváci viděli hodně šancí na obou stranách, nakonec se všaka ujala jen jedna na každé straně

Ještě lepší podívanou připravily oba týmy po přestávce. V 53. minutě se do vápna po levé straně probil kapitán Jiskry Souček, jeho střílený centr však skončil v náručí Koblence. Následně po akci na levé straně znovu povedeně střílel Podzimek, jehož střela skončila na tyči a dorážku doklepl do sítě Láncz. Bohužel pro hosty zvedl asistent sudího praporek a gól nemohl být uznán. Konečně v 57. minutě se hosté dočkali a svou převahu přetavili ve vedení. Domácí bek Lněnička podcenil na půlce osobní souboj s Veselým, ten se dostal k míči a po krátkém sprintu z vápna nechytatelně pod víko otevřel skóre. V 61. minutě znovu velmi nebezpečně pálil z otočky těsně vedle Podzimek, ale ani napotřetí mu nebylo přáno.

 

Dobrý výkon pak korunoval domácí kapitán Souček, když v 73. minutě prošel středem přes několik hráčů, ideálně přihrál na vápno Faltovi, jenž přesnou střelou po zemi k tyči vyrovnal na 1:1. Závěr byl strhující, v 79. minutě po vyšachování obrany pálil z hranice vápna Veselý, ale potřetí se rozezvučela po střele Vltavínu konstrukce. K výhře měli ale stejně blízko i domácí. V 81. minutě po pěkném brejku a přihrávce Součka běžel zcela sám na branku Mayer, Koblenc ho však zázračně vychytal. V 89. minutě zůstal po přímém kopu Langera na malém vápně úplně volný aktivní Souček, ale míč dobře netrefil a ložená šance skončila těsně v zázemí. Týmy si tak po 90 minutách rozdělily po bodu.

Vltavín v penaltách propadl a v Ústí zůstal i bod navíc

Muselo se jít do prodloužení v podobě penaltového rozstřelu, který hosté vůbec nezvládli. Na tři přesné pokusy ústeckých Chlebouna, Madibiho a Lněničky zareagoval jen Šípek. Mečbol pak bezpečně proměnil Langer, takže nečekaně domácí Jiskře zůstaly hned 2 body.

Zdroj: Jan Skácel (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu



FK Loko Vltavín
Trenér Martin Frýdek: "Herně jsme byli jednznačně lepším týmem, ale chyběl nám na malém hřišti větší pohyb. Bylo těžké se do pozorné a zhuštěné obrany domácích dostat. Po poločase jsme se z šancí konečně prosadili, mohli dokonce zvýšit, ale přišel trest a vyrovnání po naší zbytečné ztrátě. Z toho jsme se pár minut oklépávali a přestali hrát. Konec byl už takový bláznivý nahoru dolu, vítězství mohl strhnout na svou stranu kdokoli. Penalty se nám posléze tentokrát nevydařili, takže odjíždíme zklamaní a ztratili jsme tu zbytečně dva body."



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - O. Skalický [-] (65. R. Mufanzwaini [-] ) , D. Mayer [-] (89. M. Krátký [-] ) , V. Pazdera [-] , J. Souček [-] , T. Lněnička [-] , P. Langer [-] , J. Chleboun [-] , V. Habrman [-] (76. V. Střelec [-] ) , P. Falta [-] , F. Čech [-]

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - D. Tichý [-] , D. Podzimek [-] , L. Láncz [-] , M. Uvíra [-] , M. Hovorka [-] (87. D. Zoubek [-] ) , F. Mysliveček [-] , L. Veselý [-] , B. Abena [-] , T. Rada [-] , V. Valíček [-] (73. O. Šípek [-] )

ŽK: 48. P. Falta , 63. V. Habrman - 51. T. Rada , 57. L. Veselý .
Počet diváků: 420. Rozhodčí: Hanousek Karel - MARTÍNEK Petr, MRKÁČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

David Podzimek

Expert: Ludvík Tůma
Tip experta: výhra hostů

Další mužstvo, co má ambice jít nahoru. Jestli opravdu chtějí, tak by měli Pražané zvítězit.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza