Pavel Vandas vyhrál anketu ještě za Slavoj Vyšehrad, nyní už nastupuje v dresu druholigové Viktorie Žižkov

26letý útočník opanoval hlasování o hráče podzimu ČFL A 2021 a dal nahlédnout do svého fotbalového zázemí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakých dalších úspěchů si v probíhající kariéře vážíte nejvíce?
Pokud bych měl mluvit o týmových, tak mě především těší, že jsem mohl celkem třikrát vyhrát ČFL a tento rok jsme měli solidně nakročena k dalšímu vítězství. Bohužel nám to nebylo umožněno a my tak nemohli naplno využít sílu mužstva a svůj potenciál. Co se týče osobních úspěchů, tak jsem rád, že mi to tam poslední dobou padá a doufám, že v tom budu pokračovat.
Když se podíváte zpětně na podzimní část sezóny, jak ji hodnotíte z pohledu Slavoje Vyšehrad?
Myslím si, že jsme měli jedno z nejlepších mužstev v celé třetí lize. Měli jsme nadstandartní hráče na tuto soutěž a jen škoda, že jsme nezískali více bodů. Někdy jsme měli velké výsledkové výkyvy, které nás stály důležité body do tabulky.
Momentálně již hájíte barvy Viktorie Žižkov, jak se přestup zrodil a kdy jste naskočil do zimní přípravy druholigového celku?
Žižkov mě údajně sledoval již delší dobu, ale vše se zrodilo až po přátelském utkání mezi Vyšehradem a Žižkovem, kdy za mnou osobně přišel trenér Pulpit s tím, že mě chce do týmu. Do přípravy jsem tedy naskočil na začátku února a jen jsem čekal na to, až se kluby dohodnou.
Jak moc je pak znát rozdíl v náročnosti tréninku a přípravy na zápasy mezi ČFL a FNL?
Ve Vyšehradě jsme trénovali profesionálně a v počtu tréninků se toho moc nezměnilo. Myslím si, že velký rozdíl je vždy v typologii trenéra. Na Žižkově se zaměřujeme hodně na fyzickou připravenost, ale i na útočnou fázi, která se musela zlepšit a snad se to mým příchodem povede.
Ve stejné soutěži hraje i celek z Táborska, kde jste v minulosti odehrál několik sezón. Bude to pro vás osobně nejpikantnější duel?
S Táborskem je to pro mě vždy pikantní, protože zde pořád znám spoustu lidí, se kterými jsem se vídal denně. O motivaci mám postaráno s každým soupeřem, ale proti Táborsku se vyhecuju o trochu více. Snažím se jim ukázat, že byla chyba, že si mě tam tolik nevážili, i proto jsem předtím odtud přestoupil do Vyšehradu.
Od začátku kariéry jste již prošel více kluby, jak vzpomínáte třeba na začátky ve Slavii Praha?
Slavia pro mě byl speciální klub, který mi v začátcích fotbalové kariéry velmi pomohl. Trenéři v mládežnických kategoriích mají velkou kvalitu a náš ročník byl velmi dobrý. Potom jsem cítil, že se potřebuji posunout více individuálně, a proto jsem se rozhodl ze Slavie odejít. I tak to nemění nic na tom, že na Slavii vzpomínám v dobrém.
Co vás dokáže namotivovat před mistrovským zápasem, abyste se pozitivně naladil a nabudil k maximálnímu výkonu?
Dříve jsem rád sledoval fotbalová videa na youtube, která mě dokázala nabudit. Dnes už se před zápasem snažím být hlavně v klidu, protože se motivovat nijak nepotřebuji. Žene mě stále ta vnitřní motivace, že chci dávat góly, být nejlepší na hřišti a pomoci týmu. Vím totiž, že jen to mě může posunout dále.
A teď k fotbalu z druhé strany – máte oblíbenou ligu či soutěž, kterou si nenecháte ujít?
Bohužel již nemám tolik času, abych sledoval všechny soutěže a zápasy. Občas je to těžké, ale odmalička jsem fanouškem Arsenalu, takže si rád pustím jeho zápas. Za poslední desetiletí těch dobrých sezón moc neměl, ale stále věřím, že ještě ukáže svou sílu. Vždy se ale také rád podívám i na zápasy Ligy mistrů.
Můžete na závěr popsat čtenářům, jak vypadá váš běžný týden fotbalového hráče a co kromě fotbalu stíháte – na co nedáte dopustit?
V týdnu máme většinou každý den jeden ranní trénink. Po tréninku máme na stadionu regeneraci a posilovnu. Po obědě se snažím věnovat svému podnikání, ve kterém pomáhám lidem s daněmi. Tato práce mě velice baví a již mnoho fotbalistů si své daně ode mě nechává spravovat. K večeru se snažím jít ještě každý den do vlastní posilovny, kde se zaměřuji na jiné partie a držení těla. Také miluju Prahu, takže je dost pravděpodobné, že mě uvidíte někde na kávě, dobrém jídle nebo procházce v centru. Určitě nedám dopustit na svou rodinu a přátele, se kterými rád trávím svůj čas.
Autor rozhovoru: Jiří HÁJEK

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.