FOTO: Borek nezaváhal ani proti Dívčicím


Branky


19

Zápas dvou rozdílných poločasů se uskutečnil na českobudějovickém Borku. Domácí tým hostil Dívčice a zatímco úvodní půle byla v jejich jednoznačné dominanci, ta druhá přinesla brankových příležitostí jako šafránu. Tři z branek obstarali domácí, kteří se po výhře 3:1 opět přiblížili k postupu do okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas v jednoznačné režii domácích

Borek doma přivítal za krásného počasí tým Dívčič, který povzbuzen domácí výhrou nechtěl na Borku nechat všechny body i přesto, že to už v týdnu tipoval jeden z jejich hráčů. Domácí se museli obejít bez svého kanonýra Slávi Baščevana, který kvůli zdravotním problémům sledoval utkání jen z tribuny. A ač byli domácí aktivnější a vytvářeli si gólové šance, gól stále nepřicházel. Ve 35. minutě se hostům nepříjemně zranil stoper Leoš Valenta, kterého musela odvézt rychlá záchranná služba a tak museli na hřiště poslat jediného hráče, co měli na střídání. Toho dokázal domácí Borek využít. A jelikož se hrálo na Velikonoce skóre otevřel ve 37. minutě sváteční střelec a kapitán v jedné osobě Martin Leština. Ve vápně se nejrychleji dostal k odraženému míči a jak byl zvyklí z ligy, nekompromisní bombou do šibenice otevřel skóre zápasu - 1:0. Borek měl v tu chvíli navrch a po ideálním vysunutí od Ondry Vaníka postupoval sám na bránu Kuba Frank, který v poklidu zakončil na 2:0 ve 40. minutě. Ostrou osmiminutovku dokončil ve 45. minutě Radek Horejš, když obral o míč hostujícího obránce poté obešel i gólmana Kácala a zakončil do prázdné branky - 3:0.

Druhý poločas už moc fotbalu nenabídl

Domácí šli do druhé půle s tím, že si zápas užijí a přidají ještě nějaké góly. Na hřišti to však vypadalo jinak. Hosté vypadali smíření s výsledkem a domácí se velice rychle přizpůsobili jejich tempu. Kazili velké množství jednoduchých přihrávek a náznaky šancí nedokázali dotáhnout do gólového konce. Během druhého poločasu se neudálo nic co by stálo za zmínku a tak v 89. minutě po nepochopitelném propadnutí čtyř hráčů Borku na půli hřiště hosté snížili Vladimírem Valentou na 3:1. Jediným kladem druhé půle je, že i přes špatný výkon domácích se z tribun neozýval pískot. Za týden opět doma hostíme tým Vrábče.

Autor: Radek Horejš



Ohlasy k zápasu



TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Chyběl mi v naší hře pohyb, ale bylo to dáno výbornou hrou Borku, které je jinde než ostatní soupeři. Je to tým, který patří na pozici, na které je. Domácí hráli trpělivě, moc pěkně se nabízeli v útočné fázi. Pak už to šlo ráz na ráz. Mrzí mě zranění Leoše Valenty i vzhledem k dalšímu zápasu s Mladým. Kádr nemáme široký a na některé hráče se bohužel nemůžeme spolehnout.



Sestavy


FK Borek
A. Vacl [-] - M. Leština [-] , L. Kolouch [-] , J. Endlicher [-] , M. Votruba [-] - P. Vajgel [-] , J. Frank [-] , O. Vaník [-] , O. Hanžl [-] - R. Horejš [-] , O. Dosek [-] -

TJ Mír Dívčice
L. Kácal [-] - Š. Hájek [-] , L. Waldhauser [-] , L. Valenta [-] , J. Dvořák [-] , V. David [-] - P. Semrád [-] , J. Valenta [-] , S. Rejdal [-] - V. Strnad [-] , V. Valenta [-]

Hráči zápasu: O. Vaník , P. Vajgel .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: ZEVL Karel - LITVAN Jaroslav (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 4. 2019 21:47
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Miloš Schuster
Tip experta: výhra domácích

Borek si za tím jde od začátku, takže pochybuji že tentokrát zaváhá.

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích