J. Bobek 79. (p.)
1:2p.
(0:1)
45. A. Kraus
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 17:00

25.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Klíčany byly lepším týmem a z Poděbrad si odvezly dva body


Branky


79. J. Bobek (p.) - 45. A. Kraus
9

Poděbrady - V jarní části má poděbradská Bohemie za sebou již šest utkání a pět z nich našlo své rozuzlení až v penaltovém rozstřelu. Kouzlo brankáře Václavíka v této dovednostní disciplíně dokázaly odčarovat až Klíčany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Třikrát trefená branková konstrukce domácí branky

Od úvodního hvizdu bylo vidět, kdo bude dominovat. Klíčany držely míč ve své moci a ve 2. minutě se po špatné přihrávce Nedorosta dostal do zakončení Kraus, ale bránu minul. Stejný hráč zakončoval i na konci úvodní desetiminutovky, když se k němu dostal centr Vošty, avšak napálil jen břevno domácí branky a následnou dorážku poslal vedle Petříček.

 

Břevno domácí branky trefili hosté i v 15. minutě, když si Slánský narazil s Buldrou a druhý jmenovaný mířill hlavou právě jen do brankové konstrukce. O minutu později zahrozili i domácí a zakončení Šusty po centru Sirového zastavil na poslední chvíli pohotovým skluzem M. Krimlák. Po rohu střílel Sirový, ale nemířil přesně. Poté se připomněli znovu hosté, ale dalekonosná střela Krimláka nenadělala Václavíkovi příliš mnoho starostí. Ve 22. minutě vyslal do zakončení Petříček Minhu, ale domácí brankář se překonat nenechal.

 

Kolem půl hodiny hry měl tři gólové šance domácí Novák. V té první sebral míč Nedorosta mezi oběma stopery, ale střílel jen příliš slabě. Ve druhé šanci po centru Voříška pro změnu domácí hráč podklouzl. Novák se dostal do šance i potřetí, ale po přihrávce Šusty nedokázal zakončit střílenou přihrávku a míč netrefil. Ve 45. minutě se k zakončení dostal hostující Kraus, ale z ostrého úhlu Václavíka nepřekonal.

 

V nastavení pak dlouhý Zamazalův výkop dokázal prodloužit Slánský, ale těsně před Minhou brankář Bohemie dokázal míč ve skluzu odkopnout, ten však doputoval ke T. Krimlákovi, který pohotově pálil směrem na odkrytou poděbradskou bránu. Jeho dlouhý nákop se sice snesl pouze na břevno, ale u odraženého míče byli znovu jako první hosté a Kraus výstavní ranou z hranice pokutového území, kterou znovu otřel o břevno, tentokrát již nedal Václavíkovi šanci. nice pokutového území, kterou znovu otřel o břevno, tentokrát již nedal Václavíkovi šanci - 0:1.

Vyrovnání po sporné situaci

Hned v úvodu druhého poločasu mohli hosté své vedení navýšit, když Vošta vybídl přihrávkou za obranu k zakončení Slánského. Ten však Václavíka neprostřelil a navíc jej zdvižený praporek asistenta na pomezí usvědčil z ofsajdového postavení. V 53. minutě se po nedovoleném zákroku M. Krimláka postavil k míči Nedorost a jeho ránu zastavil rukou ve zdi Minha a pískalo se znovu a o něco blíže bráně. Bobek však svůj technický pokus zakroutil jen těsně vedle levé tyče.

 

V další šanci střílel po přihrávce Šendery Novák, ale jeho ránu z ostrého úhlu Zamazal vyrazil na roh. V 64. minutě se po přihrávce Krause dral do zakončení Slánský, ale jeho střela nebyla přesná a mířila mimo poděbradskou bránu. O minutu později pálil z obdobné pozice T. Krimlák, první střelecký pokus ještě dokázal skluzem zblokovat Hruška a druhý pokus byl nepřesný. A do třetice pálil z podobných prostor v 68. minutě znovu Slánský, síť poděbradské brány však rozvlnil pouze z vnější strany. Na druhé straně hlavičkoval po Nedorostově rohovém kopu Živnůstka, svůj pokus ale namířil vysoko nad bránu.

 

V 78. minutě se domácím po faulu Bureše na Šenderu nabídla v blízkosti pokutového území možnost standardní situace, Bobkův střílený centr však dokázal Zamazal vyboxovat a následně možnost nebezpečnějího zakončení prováhal Rulc. Bohemii se však naskytla alespoň možnost v podobě dalšího rohového kopu a v následném souboji Bobka s Ježkem došlo dle názoru hlavního arbitra utkání k nedovolenému zákroku hráče Klíčan a nařídil tak ve prospěch domácích pokutový kop. Hosté ještě reklamovali faul na brankáře, ale marně. Penaltu Bobek s přehledem proměnil - 1:1.

Bod navíc pro Klíčany

Hned v první sérii nedokázal svůj úspěch z průběhu utkání zopakovat Bobek, když směr jeho zakončení tentokrát Zamazal přesně vystihl. I Václavík měl blízko k likvidaci úvodního pokutového kopu, ale Voštův pokus nakonec nevytěsnil. Po druhé sérii však již byl průběžný stav nerozhodný, když se na domácí straně suverénně prosadil Rulc, zatímco Buldra pálil pouze do břevna.

 

Hned nato však Zamazal vystihl penaltový počin Živnůstky a po úspěchu Bureše tak byli ve výhodě znovu hosté. Ve čtvrté sérii navíc na domácí straně neuspěl ani Sirový a o bodu navíc ve prospěch Klíčan poté definitivně rozhodl Slánský.




Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Některým našim hráčům, hlavně v ofenzivní činnosti, se nedaří. Jiní nastupují s nedoléčeným zraněním nebo nám pro zranění chybí. Nyní vidíme, že kádr není tak široký a kvalitní, jak by měl být na tuto soutěž. Ztrátou Javorka, díky síle moci fotbalového analfabeta, který mu zničil zbytek kariéry, jsme ztratili tvůrce hry. Bohužel kvalita v předfinální fázi a koncovka je momentálně naší slabinou. To jsou fakta, o kterých víme. Jinak ukřivděný trenér hostí Mysliveček by si měl nejdřív zamést ve svém dvorečku, než bude soudit rozhodování rozhodčích."

TJ Klíčany
Štěpán Vošta: "Věděli jsme, že nás v Poděbradech nečeká nic lehkého, to se taky potvrdilo. První poločas byl celkem vyrovnaný, hlavně tedy na šance. Nám se ta poslední naštěstí povedla proměnit. Do druhého poločasu jsme si řekli, že nesmíme polevit a zkusit přidat druhou branku. To se bohužel nepovedlo. Penaltu asi nemá cenu komentovat, i domácí hráči se divili. Během druhého poločasu nám navíc pomezní mával ofsajd skoro při každém přechodu přes půlící čáru. Nakonec bereme dva body po penaltách a to je asi maximum, co se z Poděbrad může odvést."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - J. Nedorost [-] (88. M. Holec [-] ) , T. Šusta [-] (53. O. Hněvsa [-] ) , J. Sirový [-] , L. Křelina [-] (35. Š. Šendera [-] ) , J. Voříšek [-] (63. D. Rulc [-] ) , L. Hruška [-] , M. Novák [-] , J. Bobek [-] , R. Hruška [-] , T. Živnůstka [-]

TJ Klíčany
J. Zamazal [-] - T. Jurčík [-] , M. Bureš [-] , M. Krimlák [-] , T. Krimlák [-] - T. Buldra [-] , A. Kraus [-] , T. Petříček [-] (57. J. Ježek [-] ) , Š. Vošta [-] - P. Slánský [-] - D. Minha [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šefara Milan - BROŽEK Tomáš, HES Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Karel Rochl
Tip experta: výhra domácích

Klíčany mají kvalitu, ale ta proti 14 lidem nebude stačit. Poděbrady si to nějak pohlídají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích