Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

18.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady prohospodařily náskok a Nové Strašecí porazily až po penaltách


Branky


11

Poděbrady - Na jaře velmi dobře hrající Poděbrady přivítaly Nové Strašecí a v důležitém záchranařském souboji si diváci přišli na své, v základní hrací době padlo totiž osm gólů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poděbrady daly dva góly a neinkasovaly

První dějství příliš potěchy oku náročnějšího fotbalového diváka nenabídlo a spíše podtrhlo aktuální postavení obou celků v tabulce soutěže. Domácí drželi míč na svých kopačkách častěji, ale směrem dopředu to od nich bylo ve srovnání s předešlým utkáním na půdě Kutné Hory výrazně méně zdařilé představení. Navzdory tomu se však Bohemii podařilo udeřit hned z první slibnější příležitosti, když v 8. minutě našel Šustův rohový kop hlavu Živnůstky a ten překonal Kleinmonda - 1:0. Poté už však hráči Bohemie naráželi na obětavě působící hřáče soupeře. Ve 14. minutě se poprvé střelecky připomněli také hosté, když po nepodařeném Václavíkově odkopu pálil zpoza vápna Trnka, ale Václavík napodruhé míč spacifikoval.

 

Ve 21. minutě se dral pokutovým územím do zakončení Hruška, ale střelu zablokovala defenziva Nového Strašecí a odražený míč následně poslal pouze vysoko nad svatyni soupeře prozatím jediný úspěšný střelec utkání Živnůstka. Další zajímavější příležitosti si obě mužstva vypracovala až ve 36. minutě utkání. Nejprve to byli hosté. Kaválkova střela zpoza vápna nakonec skončila jen vedle brány. Brankář Bohemie se opřel do dlouhého nákopu do hloubky soupeřovi poloviny, Křelina využil zaváhání Kapka a rázem pádil do úniku na brankáře. S nabídnutou příležitostí nepohrdl - 2:0.

Strašečtí dokázali v závěru vymazat dvougólovou ztrátu

Hned v úvodu střílel Novák po přihrávce Rulce, ale jen doprostřed brány. Ve 48. minutě zakončoval Pařízek, ale mířil těsně vedle. A tak ve 49. minutě udeřili potřetí domácí. Šustovo zakončení ještě Kleinmond vyrazil, ale na dorážku Nováka byl již krátký - 3:0. Tento gól prospěl spíše hostům. V 53. minutě Bobek vytáhl hlavičku Beneše a o dvě minuty později již bylo sníženo. Šusta přišel o míč, který šel rychle po ose Kaválek, Trnka, Mrázek a posledně jmenovaný bez problémů překonal Václavíka - 3:1.

 

V 59. minutě měli hosté výhodu standardní situace a Trnkův chytře kroucený míč nakonec nikým netečován odrazem zapadl do vzdálenějšího horního roku poděbradské brány - 3:2. V 64. minutě si Holec zpracoval přesný Nedorostův centr, ale pálil pouze do takřka bezmocného Kleinmonda. V 67. minutě si znovu zopakovali svou spolupráci centrující Nedorost a zakončující Holec a tentokrát se již útočníkovi Bohemie podařilo míč propasírovat pod rukavicemi brankáře Kleinmonda - 4:2.

 

V 77. minutě si z pravé strany navedl míč do vápna znovu Holec a hledal Nováka, který se ale do zakončení nedostal. V 79. minutě měl další vyloženou příležitost po Nedorostově centru na hlavě Šendera, ale zamířil mimo tři tyče. V 81. minutě pak domácí Holec, který byl po střídání opravdu aktivní, trefil tyč. Promarněných šancí museli domácí hráči poprvé hořce litovat v 83. minutě, když se po nevydařeném Václavíkově odkopu dostal míč ke Kaválkovi a ten svou střelou do horního růžku snížil na rozdíl jediné branky - 4:3.

 

V 87. minutě se podařilo Novému Strašecí definitvně dotáhnout nečekanou stíhací jízdu ve skóre utkání. Přetažený rohový kop vrátil před bránu Bohemie Bláha, po následném souboji Suchánka s Kapkem se míč jen posunul na hlavu Mrázka a ten jej doklepl do sítě - 4:4.

Poděbrady ukořistily bonusový bod

V první sérii byli úspěšní střelci obou celků, Trnka se Živnůstkou. Ve druhé sérii se však již domácí dostali do výhody, když Mrázek pálil pouze do tyče, zatímco Hruška mířil přesně. Ve třetí sérii nezaváhali Kapek s Bobkem, v té čtvrté naopak dominovali oba brankáři. Václavík nejprve vystihl pokus Hartmana, ale předčasné ukončení utkání poté odmítl Kleinmond proti Šenderovi. Na posledního poděbradského střelce se však nakonec nedostalo, jelikož Ducárův pokus o penaltu alá Panenka nevyšel. Bod navíc tak brali domácí.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Tomáš Živnůstka: "Dali jsme brzy gól z rohu, tím jsme se uklidnily. Měli jsme více ze hry a vstřelili druhý gól. První poločas, až na pár střel ze střední vzdálenosti, jsme Strašecí k ničemu nepustili. Po našem brejku jsme šli do tříbrankového vedení. Potom jsme ale zalezli a dostali zbytečné góly. Za stavu 4:2 jsme soupeře mohli definitivně dorazit, ale nevyřešili jsme jednoduchou situaci před hostujícím brankářem. Hosté dokázali vyrovnat na 4:4. „Penalty už jsou loterie a při nich nás opět podržel Václavík v bráně. V tomto zápase jsme měli získat tři body."

TJ Sokol Nové Strašecí
Jan Ducár, hrající trenér: "Do utkání o důležité body jsme nevstoupili vůbec dobře, z naší strany byla první půle bez nasazení a agresivity, soupeř nás ve všech směrech přehrával a tak jsme prohrávali 0:2. V poločase jsme si v kabině něco řekli a šli to zkusit ještě zvrátit. Jenže v 50. minutě to už bylo 0:3. Až od té doby jsme začali hrát to, co jsme chtěli od začátku - bojovat, přistupovat k soupeři a hrát tvrdě, což jim dělalo evidentně problémy a my jsme postupně začali na hřišti dominovat. Během čtyř minut jsme snížili na 2:3. Poté jsme otevřeli hru a soupeř přidal na 2:4. Ani poté jsme nesložili zbraně v závěru se nám podařilo vyrovnat na 4:4. Po průběhu utkání je pro nás bod cenným úlovkem."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - J. Bobek [-] , J. Nedorost [-] , T. Šusta [-] (72. Š. Šendera [-] ) , T. Živnůstka [-] , D. Rulc [-] (82. J. Suchánek [-] ) , L. Křelina [-] (63. M. Holec [-] ) , O. Hněvsa [-] , L. Hruška [-] , M. Novák [-] , R. Hruška [-]

TJ Sokol Nové Strašecí
K. Kleinmond [-] - M. Bláha [-] , M. Kaválek [-] , J. Trégr [-] , M. Mžourek [-] (22. J. Mrázek [-] ) , M. Pařízek [-] , J. Kapek [-] , J. Trnka [-] , M. Hartman [-] , L. Beneš [-] (88. J. Ducár [-] ) , M. Erba [-]

ŽK: 86. T. Živnůstka - 4. M. Bláha .
Počet diváků: 165. Rozhodčí: Vlk Miroslav - ROTH Patrik, VAŇOUSEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Jakub Tůma
Tip experta: výhra domácích

Domácí vybojovali v prvních dvou jarních zápasech pět bodů proti soupeřům z top čtyřky a teď získají další tři.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích