2:1p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.03.2019 14:30

16.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady překvapivě obraly o dva body Poříčany


Branky


9

Poděbrady - Zimní příprava skončila a tak přišlo první jarní kolo, ve kterém chtěly Poděbrady zahájit misi o záchranu, ale nečekalo je v utkání s Poříčany nic jednoduchého. Přesto se povedlo a domácí celek bral dva body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po jedné brance na každé straně

Do utkání vstoupili o něco aktivnějším způsobem hosté. Už po několika vteřinách hry musel svým kolegům z defenzivy vypomoci proti pasu za obranou linii pohotovým výběhem Václavík a míč na poslední chvíli uklidil do zámezí. Ve 3. minutě pak brankář Bohemie čelil po rychlém protiútoku soupeře zakončení Ramšáka, jeho střelu ale dokázal úspěšně vyrazit na rohový kop. A v 11. minutě mu po dalším rychlém protiútoku a následné střele Nádeníčka vypomohl svou tečí stoper Hruška a míč po jeho zásahu skončil těsně vedle brány. Ve 13. minutě se však po několika neúspěšných centrech od rohových praporků a následných závarů v blízkosti brány Poříčan ujal míče Nedorost, svým přetaženým centrem přesně našel volného Šusta a ten hlavou poslal míč k bližší tyči - 1:0.

 

Střelecký úspěch domácí nabudil a měli o něco více ze hry. V 15. minutě se po Nedorostově zblokovaném centru dostal k zákončení z hranice pokutového území Křelina, ze záklonu však pálil nepřesně. Ve 24. minutě pak další Nedorostův rohový kop hosté odvrátili pouze k nové akvizici Bohemie Holcovi, který se míč snažil technickým způsobem uklidit do vzdálenějšího rohu. Již překonaného brankáře Poříčan však na brankové čáře zastoupil Ramšák a míč odvrátil hlavou do zámezí. O dvě minuty později pálil Holec, ale jeho střelu zblokoval poříčanský kapitán Puk. Ve 33. minutě zakončoval Novák, ale střelou z otočky trefil pouze střed brány. Těsné vedení domácího celku se definitivně rozplynulo ve 37. minutě. Hosté po autovém vhazování propasírovali míč až k Ramšákovi, který se na hranici pokutového území uvolnil a střelou do protipohybu Václavíka úspěšně rozvlnil síť jeho brány - 1:1.

 

Ve 39. minutě si svým pádem v pokutovém území soupeře pokusil vykoledovat odpískání pokutového kopu Pergl, ale jeho počínání hlavní arbitr utkání naopak po zásluze ocenil žlutou kartou za simulování. O dvě minuty později se po Jandově centru z přímého kopu natahoval Vild, ale na míč těsně nedosáhl a ten tak bezpečně uzmul brankář Václavík. Ve 43. minutě se pak do zakončení zpoza pokutového území opřel Nádeníček, ale bránu těsně minul. A stejný hráč se postaral i o poslední střelecký pokus prvního poločasu, ale ani tentokrát však nedokázal zamířit přesně.

Zápas došel až do penalt

V 53. minutě se po rychlé akci ocitl v samostatném úniku na Václavíka Ramšák, ale při pokusu o lob trefil pouze hlavu brankáře Bohemie. Oba celky si poté vyměnili několik neúspěšných pokusů o zteč soupeřovi obrany, na další nebezpečnější zakončení si však diváci museli počkat až do 70. minuty utkání. To se dvakrát v krátkém sledu po sobě o zakončení pokoušeli hráči domácího celku. Nejprve po Novákově centru pálil Holec, jeho slibný pokus ale Janocsko dokázal vyškrábnout do bezpečí. A o několik desítek vteřin později se do poskakujícího míče opřel Bobek, jeho střela ze střední vzdálenosti ale nakonec brankáři Poříčan příliš vrásek nepřidělala a bez problému ji zpacifikoval.

 

V 78. minutě měli obrovskou příležitost k dokonání obratu ve skóre hosté, když Ramšák našel podařeným centrem hlavu Nádeníčka, proti jeho zakončení se ale reflexivním zákrokem na brankové čáře vytasil Václavík. V 83. minutě svou poslední zajímavou příležitost v utkání prohospodařili domácí, když se k zakončení Bobkova centru nedokázal ideálním způsobem srovnat Nedorost a u míče byl jako první brankář Janocsko. V 89. minutě se ocitl po přihrávce Červeného tváří v tvář Václavíkovi osamocený Nádeníček, poděbradský brankář však skvěle anticipoval jeho střelecký záměr a svou pravou rukou střelu zablokoval.

Štastnější domácí

Vítěze utkání tak musely určit až pokutové kopy. V první sérii byli úspěšní střelci obou celků, Šmidrkal na straně Poříčan a domácí Živnůstka. Od druhé série však začali mít navrch brankáři. Nejprve Václavík zlikvidoval pokus Puka a Křelina následně poslal domácí tým do vedení. Na tomto stavu se v následujích dvou sériích nic nezměnilo, když ze značky pokutového kopu postupně selhali Červený, Javorek, Nádeníček a Radek Hruška. Naději pro hosty pak v úvodu poslední série ještě vykřesal Janda, ale Nedorost udržel pevné nervy a nekompromisním způsobem rozhodl o tom, že Poděbrady získaly bod navíc.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Utkání bylo vyrovnané a to hlavně v první půli. „Měli jsme tam určité šance, které jsme ale neproměnili. Bohužel jsme nehráli hru, kterou jsme chtěli. To znamená, kombinovat. Soupeř nám to moc neumožňoval. Prohráli jsme v soubojích jak silových, tak výškových, ale i běžeckých a rychlostních. Můžeme děkovat gólmanovi Václavíkovi, že v hracím čase zachránil remízu. Pak vychytal tři penalty."

SK Poříčany
Zdeněk Šmejkal, trenér: "Vstoupili jsme do zápasu celkem slušně. V prvních patnácti minutách jsme si vytvořili dvě šance, ale bez využití. Pak přišel výpadek a inkasovali jsme. Poté se nám povedla akce a Ramšák srovnal. Do poločasu se toho už moc nezměnilo, i když jsme tam měli další šanci na změnu skóre. V kabině jsme si řekli pár věcí a druhý poločas byl de facto na jednu bránu. Penaltový rozstřel už je loterie, kde byli šťastnější domácí. Za druhý poločas jsme si určitě zasloužili vyhrát, ale urazili jsme fotbalového boha. Nedá se nic dělat, to je fotbal a za týden musíme zabojovat doma se Slaným. Chceme urvat výhru."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - J. Nedorost [-] , T. Šusta [-] (65. Š. Šendera [-] ) , R. Hruška [-] , L. Křelina [-] , L. Hruška [-] , M. Novák [-] , T. Javorek [-] , J. Bobek [-] , M. Holec [-] (88. D. Rulc [-] ) , T. Živnůstka [-]

SK Poříčany
M. Janocsko [-] - D. Vild [-] (88. J. Puk [-] ) , P. Janda [-] , D. Pergl [-] , M. Ramšák [-] (72. D. Červený [-] ) , B. Nádeníček [-] , O. Puk [-] , M. Gajdasz [-] , J. Štěch [-] , J. Šmidrkal [-] , P. Zdeňka [-]

ŽK: 39. R. Hruška , 88. Š. Šendera - 40. D. Pergl , 60. P. Zdeňka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Hes Filip - PEJŠA Tomáš, JEŽEK Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Václav Drážek
Tip experta: výhra hostů

Tady by měly Poříčany jednoznačně vyhrát, ale nikdy není nic jisté.

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 12. 2018 13:52

Tip: výhra domácích