Krakovany držely hodinu bezbrankový stav


Branky


29

Více než hodinu se dařilo Krakovanským bránit svoji svatyni a drželi naději na dobrý výsledek. Nakonec se ale po brankách Zajíce a Hrabala radují ze tří bodů Velimští.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kombinační fotbal, ale opatrně a v poklusu

Domácímu béčku chybělo šest hráčů, z toho tři ze základní sestavy. Štěstí, že áčko hrálo v sobotu a tak trenér Jiří Ptáček nominoval na nedělní zápas tři hráče z lavičky áčka, J. Zajíce, P. Víška a J. Kukala.

 

Už začátek napověděl, že kvalitní trenér soupeře, stratég Vlasta Chlád, mužstvo na zápas dobře připravil. Hosté bránili od půlky v bloku a nedávali domácím hráčům prostor pro jejich kombinační hru. Když získali balón, snažili se ho udržet a připravit si protiútok. Ke koncovce je však nepustila výborná velimská defenzíva, kde prim hrál stoper M. Hrabal a brankař L. Svoboda.

 

Domácí drželi míč na své polovině, rozehrávali ho mezi sebou a pak nákopy, za obranu soupeře, se snažili jít do koncovky. Střed byl zahuštěný a tudy cesta nevedla. Mírná převaha domácích vyvrcholila ve 21.min. Domácí J. Nedbal připravil první šanci pro M. Kyncla, ale ten střílel těsně vedle.

 

Pak přišla pětiminutovka hostí, kteří přece jenom začali víc útočit. Krásný moment předvedli ve 26.min.. Na centr naběhl P. Kozel, míč umístil hlavou na zem k tyči, ale výborný L. Svoboda rukou vyrazil míč na roh. Ve 30.min. byl v šanci velimský A. Jehlička, ale nedal. Ve 44.min. pak měl Aleš opět a to 100% šanci. Byl sám před brankařem, ale míč mu posadil do rukou.

Krakovany vydržely hodinu a tři minuty

Očekávalo se, že velimská kapela, respektive rezerva, nasadí místo valčíku beat a zda hosté tempo vydrží. Vydrželi do 63.min. Honza Zajíc se nadechl k sólu, pronikl do blízkosti branky soupeře, dvakrát odražený míč se k němu vrátil a Honza nezadržitelně skóroval - 1:0.

 

V 71.min. se dostal na levé straně k míči M. Kyncl, nádherně vystřelil, ale jen do břevna. V 75.min. skončila akce aktivního J. Nedbala faulem před pokutovým územím Krakovan. Míč si postavil Marek Hrabal a přes zeď zvýšil na 2:0 pro Velim.

 

Během druhého poločasu pustil trenér Ptáček do hry čtyři náhradníky a domácí kontrolovali hru. Konečný výsledek 2:0 pro Velim. Utkání dobře a zkušeně řídil rozhodčí Luboš Pluhař. Hrálo se slušně, bez hrubých zákroků a v dobré fotbalové atmosféře. Všem patří uznání a poděkování.

 

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva (VEL)



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Viděli jsme opravdu fotbal, fotbal bez záludností, třeba i s chybami, ale především s krásnými fotbalovými akcemi. Je vidět, že oba trenéři jsou nekonfliktní, bez emocí a k tomu vedou i své hráče. Věděli jsme, že Krakovany budou těžkým soupeřem a to se naplnilo. Čekali jsme na první gól, který bude možná rozhodující a byl. Našim klukům patří dík. Teď jste ve Velimi jedničky. A Krakovanům děkujeme za dobře odehraný fotbal. Chlapci, hráli jste dobře. Ať se vám daří.

TJ SK Krakovany
Jan Špinka, hráč: Do Velimi jsme odjížděli s defenzivní taktikou. Bránit od půlky a čekat na chybičky. V prvním poločase jsme tam několik šancí měli. Velim měla taky dvě tutovky. Tak poločasová remíza spravedlivá. Druhý poločas jsme se snažili hrát stále stejně, ale Velim výborně kombinovala a nás to stálo mnoho sil. Škoda, že jsme si nechali dát gól z naší chyby, ale chyby k fotbalu patří. Druhý gól jsme opět dostali z tresťnáku. Tuto sezónu je to již třetí gól, který jsme dostali z přímého volného kopu. Buď proti nám hrají hráči s výbornou kopací technikou nebo naši brankáři nejsou úplně ve formě. Za mě to nebyl špatný zápas, po taktické stránce, ale Velim byla prostě lepší. Teď nás čeká zápas s Českým Brodem a musíme se na něj dobře připravit.



Počet diváků: 111. Rozhodčí: PLUHAŘ Luboš - NEDBAL Martin (N), KUBIČEK Luboš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 9. 2018 17:16
Hodnocení zápasu
Hráč, Funkcionář - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Lucie J.
Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Velim válí. Má možnost výpomoci z "A" týmu, zařazuje talentované dorostence. Ale Krakory se minule chytly a tak mohou hodně vzdorovat a překvapit tipéry.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - SK Bečváry | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích