J. Žák 54.
2:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2018 19:30

2.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby nemělo po devadesáti minutách vítěze


Branky


10

Poříčí - Derby je derby a každý se na tento zápas těšil. Poříčí změřilo síly s Nespeky. Zápas se navíc hrál v pátek večer pod umělým osvětlením, přesto se našel velký počet příznivců, kteří na toto utkání dorazili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Větší šance na gól měli hosté

V úvodu zápasu měli možná malinko navrch domácí, kteří se častěji dostávali do zakončení, ale střely mířily buď mimo bránu, nebo moc nebezpečné nebyly. Role se otočily až po dvacáté minutě, kdy nejenom, že domácí soupeře už nepustili do žádné nebezpečné šance, ale naopak si vytvořili několik hodně nadějných příležitostí.

 

Ve 21. min. zastavil nespecké sólo nesprávně pomezní rozhodčí. O 3 minuty později pálil Klauz jen do boční sítě. Ve 30. min. měl obrovskou šanci Pešta, který ale hlavičkoval těsně vedle a neujala se ani střela Myslivce. Ve 41. min. byl k vidění hodně diskutabilní moment, kdy Pešta zakončil hlavou, míč se odrazil od břevna možná na čáru, možná do brány, každopádně ve hře se pokračovalo a skóre 0:0 vydrželo až do půle, ale dle videa se zřejmě jednalo o správné rozhodnutí!

Nespekům vyšlo skvěle střídání

Hned v úvodu druhého poločasu si obě mužstva vytvořila docela dobrou šanci, ale v obou případech byli brankáři pozorní. V 54. min. útočili hostující hráči, následně došlo na hranici velkého vápna soupeře ke spornému zákroku, který byl v nespeckých očích nedovolený, ve hře se ale pokračovalo a o pár vteřin později se na druhé straně svým důrazem prosadil Zdeněk Šenkeřík a Žák z dorážky vstřelil úvodní gól zápasu - 1:0.

 

I další minuty byly zajímavé, obě mužstva si vytvořila dobré příležitosti ke skórování. Na jedné straně to byly šance Klauze a D. Pešty, které obě zlikvidoval poříčský gólman Soukup, naopak domácí měli blízko ke gólu v 74. min., ale Šenkeřík tentokrát hlavou netrefil odkrytou bránu. V 83. min. se na hřiště dostal důrazný Vojkůvka a za pouhé tři minuty se mohl radovat z vyrovnávacího gólu 1:1.

Nespecký Klauz nedal a Poříčí bralo plusový druhý bod

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí. Diváci byli svědky proměněných devíti pokutových kopů, tu jedinou neproměnil hostující Klauz, který trefil tyč. Bod navíc zajistil pro Poříčí Jan Pohorský.



Ohlasy k zápasu


SK Posázavan Poříčí n. S.
Jaroslav Tesař, trenér: "Do utkání vstoupil lépe náš soupeř, úvodních 15 až 20 minut byl silnější na míči, byl sebevědomější, pak se nám ale povedli dvě akce po sobě, a převzali jsme otěže utkání my. Do poločasu jsme si vytvořili několik šancí, a je jen škoda, že jsme nějakou z nich neproměnili. O poločase jsme si řekli, že musíme v této aktivní hře pokračovat, což se nám povedlo. Vysoko jsme napadali a soupeře několikrát dostali do problémů. Bohužel, pak jsme dostali hloupý gól, který dle mého názoru padl jednak z ofsajdu, a současně mu předcházel faul na Standu Peterku, což zůstalo ze strany rozhodčích bez povšimnutí. Nicméně opět musím kluky pochválit za bojovnost, hráčům nemám co vytknout. Sestavu jsme lepili na poslední chvíli, neboť oproti minulému zápasu vypadli oba krajní obránci a v útoku Petr Mikolanda, ale všichni hráči kteří je nahradili, podali velice solidní výkon. Myslím, že se divákům musel zápas líbit."

TJ Sokol Nespeky
Pavel Šimáček, trenér: "Bylo to bojovné utkání, bohužel ale náš herní projev nebyl ideální, což je mimo jiné zapříčiněno i horší docházkou v přípravném období. Jinak si myslím, že to bylo vyrovnané utkání, Nespeky tam měli šance, kdy mohli jít do vedení, např. Peštova hlavička do břevna, pak už by to pro nás bylo těžší. Nám se ale po důrazu Zdeňka Šenkeříka podařilo skórovat a do vedení jsme se dostali my. Myslím, že už jsme to měli uhrát, na hřiště jsem poslal dva defenzivní hráče, abychom vyztužili střed hřiště, kde nás Nespeky přehrávaly, ale bohužel jsme v závěru inkasovali. Jsem rád, že jsme zvládli pokutové kopy, i když to kluci neměli jednoduché, neboť fanoušci Nespek vytvořili za bránou velmi hlučný kotel a to se nikomu nekope dobře."



Sestavy


SK Posázavan Poříčí n. S.
M. Soukup [-] - Z. Hašek [-] , V. Peroutka [-] , M. Jíša [-] , P. Pohorský [-] (74. D. Verner [-] ) , J. Trpišovský [-] (87. L. Kaňka [-] ) , M. Bohata [-] (63. D. Rejhon [-] ) , J. Žák [-] , Z. Šenkeřík [-] (80. J. Jírů [-] ) , J. Pohorský [-] , K. Vacek [-]

TJ Sokol Nespeky
V. Drážek [-] - T. Krejza [-] , M. Burian [-] , A. Jasz [-] - J. Myslivec [-] (84. M. Voráček [-] ) , D. Pešta [-] , F. Iheanacho [-] , M. Klauz [-] , L. Braný [-] - S. Peterka [-] (84. R. Vojkůvka [-] ) - J. Kočí [-]

ŽK: 87. J. Žák - 54. J. Myslivec .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: Doubrava Jakub - GLOGAR Lukáš, BURIAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Tomáš Jurčík
Tip experta: výhra domácích

Poříčí vyhraje jednoznačně o tři góly.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích