2:1p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 10:30

3.kolo, Divize C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Při penaltách úspěšnější Hamry


Branky


12

Další velice těžké střetnutí odehráli benátečtí fotbalisté na půdě Velkých Hamrů, které do tohoto zápasu neztratily ještě ani bod s velice dobrým skóre 7:1. O tom, že to na severu Čech nebude procházka růžovým sadem, se Benátky přesvědčily již v první půli, kdy byli domácí aktivnějším týmem a do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem. Po přestávce převzali otěže hry hosté a po zásluze také v 82. minutě vyrovnali. Závěr ale znovu patřil domácím, při jejichž šancích stáli při Benátkách doslova všichni svatí. V následných penaltách byli úspěšnější Severočeši, kteří tak brali bonusový bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu. Několik nebezpečných centrů na obou stranách sebraly pozorné obrany, a tak udeřilo z první vážnější šance na domácí straně. V 10. minutě vyhrál exligový Radzinevičius hlavičku na Daniela Dorničáka, který se opřel do míče a parádní střelou, jež otřel o levou tyč poslal míč za Strakova záda – 1:0. Na druhé straně byl Kocourkův centr odhlavičkován pouze k Mižičovi, který ale mířil nad Kobachidzeho bránu. O mnoho větší šanci si Benátečtí připravili ve 13. minutě, kdy Jimmy vyhrál souboj jeden na jednoho, při svém sólu ale o kousek přestřelil. Na druhé straně hledal Šidlo měkoučkým centrem skluzujícího Šedého, který ale na míč nedosáhl. Další akci domácích měl na svědomí Radzinevičius. Ten se uvolnil na levé straně, z poměrně ostrého úhlu ale bližší tyčku minul. O mnoho větší šanci si vypracovali hráči Velkých Hamrů ve 28. minutě, kdy zpoza vápna napřáhl Linka, jenž orazítkoval tyčku Strakovy brány. Růžky vystrčili také Benátečtí. Kocourkova střela ale byla sražena na rohový kop, Procházkův pokus zblokovala velkohamerská obrana mimo nebezpečí své brány. Poté pálil zpoza vápna také Sudek, který byl ale nepřesný. Ve 34. minutě uvolnil Radzinevičius pěknou patičkou Dorničáka, ten ihned posunul míč na Rudolfa, jenž z hranice vápna mířil jen do míst, kde čekal připravený Straka. Ještě v téže minutě se na levé straně dostal k míči Rudolf, vyhledal Radzinevičiuse, který však gólovkou pohrdl a z ideální parkety nasměroval míč těsně vedle pravé tyče. Benátečtí mohli vzápětí trestat. Po Bočkově centru se ještě Jimmy k míči nedostal, to už ale neplatilo o Mižičovi, který ale minul brankový prostor. Poslední vzruch první půle znamenala Radzinevičiusova střela, která byla sražena na rohový kop. Z něho se domácí ke střele nedostali. Přesto odcházeli hráči Velkých Hamrů do kabin o poznání spokojeněji. Jak již bylo řečeno, v první půli byli nebezpečnějším týmem. Nepříznivý stav 0:1 z pohledu hostů byl ještě milosrdný.

Do druhé půle nastoupili Benátečtí jako pokropeni živou vodou a téměř dvacet minut prakticky nepustili domácí tým z obranné poloviny. Před Kobachidzeho bránu létal jeden centr za druhým a Severočeši se kolikrát ubránili s velkou dávkou štěstí. První vlaštovkou byla laxnost domácího Kovačíka, který lacině přišel o míč v souboji s Bočkem. Kobachidze ale situaci přečetl a na poslední chvíli odkopl míč do zámezí. Benátečtí následně vybojovali několik přímých kopů, se kterými si ale domácí dokázali poradit. Když to nešlo ze standardní situace, zkusili to hosté ze hry, tak jako v 50. minutě Sudek, jehož střelu zpoza vápna k levé tyči vyrážel Kobachidze s velkou námahou. O chvíli později našel agilní Kocourek centrem Borovičku, proti jehož střele vytáhl domácí brankář další povedený zákrok. Benátečtí hýřili aktivitou, ke kýženému gólovému efektu ale chybělo přece jenom trošku více přesnosti. Po dvaceti minutách druhé půle se také domácí dostali ke slovu. Radzinevičius a minutu po něm také Rudolf mířili z ostrého úhlu jen do boční sítě. V 69. minutě vysunul Šimeček Procházku, jehož ale dalším vynikajícím zákrokem vychytal Kobachidze. Na druhé straně byl při brejku velmi nepřesný Rudolf. Domácí brankář si ale přece jenom vybral dva slabší okamžiky. Při tom prvním byl u míče později než Jimmy, který prakticky z brankové čáry centroval před opuštěnou bránu, kde ale měli hosté k balonu daleko. Druhé zaváhání brankáře Velkých Hamrů již Benátky potrestaly. Po rohovém kopu Sudka se vyšrouboval nejvýše Michal Bohdan a míč z jeho hlavy proklouzl Kobachidzemu pod tělem do brány – 1:1. Kdo by čekal závěrečný nápor povzbuzených Benátek, mýlil by se. Domácí vybojovali několik přímých kopů, při kterých ukázali, že jsou nebezpečným týmem. V 84. minutě chytrý centr skončil u Macháčka, který ale o kousek minul pravou horní šibenici. Již v první nastavené minutě se snesl do benáteckého pokutového území nepříjemný centr, který skrz klubko hráčů zakončoval znovu Macháček, míč ale skončil na Strakově hrudi. Benátečtí odpověděli akcí Šimečka, jenž hledal střídajícího Šimka, jehož pokus byl ale zblokován. Velké štěstí měli hosté ve čtvrté nastavené minutě. Linkův centr z přímého kopu totiž propadl k Šedému, jehož zakončení vyškrábl fantasticky Straka na rohový kop a zachránil tak hostujícímu týmu bod. Po téměř pěti minutách, což zcela nekoresponduje se zápisem o utkání, hlavní rozhodčí Fišer zápas ukončil.

O druhém bonusovém bodu tak musely rozhodnout penalty. Jakub Macháček si spravil chuť hned při prvním pokusu. Počkal si na Strakův pohyb a s přehledem proměnil – 1:0. Úspěšný byl též Viktor Šimeček, jenž nedal Kobachidzemu sebemenší naději na zákrok – 1:1. Kapitán domácích Jan Linka střílel na opačnou stranu, než kam skákal Straka a také on slavil úspěch – 2:1. Michalu Bohdanovi se jeho pokus nepovedl, Kobachidze byl na trávníku včas a připsal si úspěšný zákrok. Následně ale Jaroslav Rudolf vůbec netrefil bránu a neposlal tak svůj tým do trháku. Zaváhal i hostující Jan Mižič, který sice mířil k tyči, tam byl ale připravený Kobachidze. Radovat se mohl ale i protějšek Straka, který lapil penaltu Tomáše Kovačíka. Jindřich Jäger sice trefil břevno, od něj se ale odrazil míč za brankovou čáru – 2:2. Na začátku páté série byl naprosto přesný Matěj Mihálik a hosté museli proměnit – 3:2. Tíhu okamžiku zvládl přesný Dominik Machů a vynutil si tak prodloužení rozstřelu – 3:3. Na prudký pokus Jakuba Šidla si Straka sáhl, přesto skončil míč v bráně – 4:3. Jakub Sudek zaváhal, Kobachidze jeho pokus lapil a velkou měrou se tak zasloužil o druhý bod pro svůj tým.

Benátečtí tak z horké půdy severočeských Velkých Hamrů přivezli cenný bod, který dokumentuje, že se u tohoto soupeře nebude žádnému týmu hrát lehce a dosažené výsledky z úvodních kol rozhodně nejsou náhodné. Nyní čeká na Benátky pohárové utkání. Jarolímovi svěřenci v něm vyzvou druholigové Pardubice. V bouřlivém domácím prostředí se jistě pokusí o překvapení.



Ohlasy k zápasu


FK Velké Hamry
FK Velké Hamry Milan ČERNÝ: Utkání bylo vyrovnané. V prvním poločase jsme byli lepším týmem. Měli jsme ještě několik šancí, které jsme ale neproměnili. Ve druhé půli hosté zlepšili hru, byli důraznější a šťastným gólem se jim podařilo vyrovnat. Na penalty jsme byli šťastnější.

SK Benátky nad Jizerou
SK Benátky Lukáš JAROLÍM: Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, což se potvrdilo. Představoval jsem si, že v první půli budeme daleko nebezpečnější. Ve druhém poločase jsme se rozhodně dostali více do hry a také jsme si vytvořili několik šancí. Ale také soupeř měl své příležitosti. Remíza je z tohoto pohledu zřejmě spravedlivá



Sestavy


FK Velké Hamry
K. Kobachidze [-] - T. Radzinevičius [-] (81. P. Žitka [-] ) , J. Rudolf [-] , D. Dorničák [-] (91. M. Mihálik [-] ) , J. Linka [-] , O. Šedý [-] , T. Kováčik [-] , J. Šídlo [-] , J. Černý [-] , J. Macháček [-] , L. Barcuch [-] (25. J. Soukup [-] )

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - P. Procházka [-] (90. O. Šimek [-] ) , P. Jimmy [-] (79. D. Košek [-] ) , M. Bohdan [-] , M. Borovička [-] (73. J. Jäger [-] ) , J. Mižič [-] , J. Boček [-] (83. T. Mbah [-] ) , J. Kocourek [-] (62. D. Machů [-] ) , V. Šimeček [-] , L. Glöckner [-] , J. Sudek [-]

ŽK: 20. J. Mižič , 90. L. Glöckner .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Fišer Pavel - HŮLKA Lukáš, RYCHTÁR Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích