3:2
(2:2)
39. M. Juroš
44. K. Ryšánek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2018 14:00

5.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Laziště těsně porazilo Prachatice


Branky


18. M. Sedláček , 29. M. Bednár , 61. J. Pěsta - 39. M. Juroš , 44. K. Ryšánek (p.)
37

Po poločase, kdy oba týmy vstřelily po dvou brankách, domácí rozhodli díky trefě Pěsty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli nerozhodně

Po zápase venku, čekalo na Lažištský tým další derby, tentokrát pod Boubín přijeli hráči z pod Libínského sedla Tatranu Prachatice. Derby nemá favorita se říká a zápas v Lažišti to jen potvrdil. Domácí i hosté předvedli solidní fotbal s tříbodovým ziskem na konci pro domácí tým.

 

Tatran nezískal dosud ani bod a byl před zápasem na konci tabulky, zatímco domácí bez prohry skupině vévodí. Prachatický celek se domácího postavení nezalkl a byl to on, kdo diktoval tempo hry. Dvě šance do osmnácté minuty měli Grametbauer, Tesař a zejména ta Tesařova volala po brance, ale domácí gólman Vašura byl proti. Po té udeřili domácí, do útoku zavelel z kraje obrany Bízek, a po faulu na Raušera se kopal přímý kop, míč si připravil Sedláček a na jeho přesnou střelu Hopfinger nestačil. Domácí šli do vedení. Hosté byli jak opařeni a Lažiští začali přebírat otěže hry. Zpřesnili nahrávku, vysunuli obranu a nekompromisním atakem donutili prachatické k chybám. Tatran se velmi dobře bránil, ale ve dvacáté minutě zejména k údivu hostujících hráčů odpískala hlavní rozhodčí Nikola Průchová pokutový kop pro domácí. Linhart se rozběhl, ale za překonaným Hopfingerem trefil tyč a od té míč hosté uklidili do bezpečné vzdálenosti od své branky. Hraje se svižně a domácí jsou na koni ve 29. minutě po závaru před brankou Prachatic se míč několikrát odrazil ven, ale domácí jej vždy vrátili zpět, až se míč dostal k nehlídanému Bednárovi a ten dává druhý gól domácích. Od této chvíle se na domácí kopačky usadil klid, a pohoda. Prachatické musím pochválit, že i přes tento nepříznivý stav i vývoj utkání se nesesypali a dřeli dál. To se vyplatilo ještě do přestávky. Domácí tvrdí muziku, ale do ojedinělého protiútoku jdou prachatičtí ve 39. minutě, na konci akce je faul na Ryšánka a Juroš z přímého kopu snižuje. Nádherná střela, na níž domácí gólman Vašura neměl nárok. Hosté ožili, a když v závěru poločasu Nikola Průchová píská druhý pokutový kop tentokrát proti domácím přichází zápletka. Míč si připravil Ryšánek a vyrovnal. Gól do šatny měl být pro hosty zdravým dopinkem a čekalo se na druhé dějství.

Domácí po půli rozhodli

To začalo opatrněji než první dějství. Hráči obou týmů věděli, že je ještě dlouhá doba do konce. Bojovalo se o střed hřiště a přišli i nepřesnosti. Po čtvrt hodině boje se v čase 56. minuty domácí dostali do šestnáctky hostí, kde míč přistává na ruce jednoho z Prachatických, ale píšťalka Nikol Průchové zůstala němá. Domácí diváci, lavička i hráči se hodně zlobili, ale nic se nedalo děla. Hrálo se dál a byl to svižný fotbal, kdy domácí byli fotbalovější, ale hosté jim nedali nic zadarmo. Po hodině hry domácí udeří po třetí, když J. Pěsta podtrhuje svůj dobrý výkon a vystřelí domácím vítězný gól. Půl hodina do konce. Prachatický celek bojuje dál, ale jeho snaha končí na obraně, nebo u brankáře Vašury. Utkání spěje k závěru a domácí se dostávají do dalšího protiútoku a střílí branku, jenže ta pro ofsajd není uznána, neboť domácí Sedláček dostal nahrávku až za brankáře hostí a vystavil se tak do ofsajdu. Hosté si v samém závěru vypracovali též solidní šanci, ale tu Bízek vyřešil včasným odkopem a bylo rozhodnuto. Hosté předvedli velmi dobrý výkon, ale smůla v koncovce jim nedovolila uhrát alespoň bod, či vyhrát.

 

Domácí berou tři šťastné body a po zásluze neporažení vedou tabulku skupiny.

 

Report zaslal Ladislav Beran.



Ohlasy k zápasu


FK Lažiště
Josef Raušer (trenér): Tatran se představil, jako výborný soupeř prvních deset minut byli lepším týmem. Byli víc na míči a nebezpečnější. My hráli zakřiknutě. Po vedoucí brance jsme začali hrát a po zásluze šli do vedení o dvě branky. Bylo to výkon, který od hráčů chci. Jenže jsme podcenili posledních minut a hosté po zásluze vyrovnali. To není nikdy příjemné. V druhém poločase jsme byli lepší a po zásluze vyhráli. Podle mě se fotbal líbil a na A třídu šlo o nadstandardní zápas. Chválím gólmana Vašuru, který i přes obdržené branky tým podržel velmi dobře hrál stoper Bízek, kapitán Macek a Pěsta, který rozhodl utkání třetí brankou.

FK Tatran Prachatice
Lukáš Kubát (trenér): Domácí trenér vás pochválil za výkon. S tím lze souhlasit, hráči Lažiště předvedli zkušenost i fotbalovost a právem jsou tam, kde jsou. Myslíte si, že dnešní zápas je ten, který to herně nakopne a zvedne. Věřím že ano my nyní máme zavřené hřiště a hrajeme nyní ze sedmi utkání doma jen jedno a to taky psychicky moc nepřidá. Dnešní zápas ukázal, že se můžeme zvednout, herně to bylo dobrý, ale bohužel koncovka je problém. Konečně jsme dali dva góly, což je pozitivní a na to se dá navázat. Za dnešní zápas já musím pochválit celý tým. Kluci dřeli a táhli za jeden provaz a to chceme držet i v dalších zápasech.



Sestavy


FK Lažiště
O. Vašura [-] - J. Makoš [-] , P. Bízek [-] , J. Macek [-] , M. Bednár [-] - M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] , J. Rauscher [-] , T. Vokatý [-] (91. M. Stupár [-] ) - J. Linhart [-] (46. J. Hrbek [-] ) , J. Pěsta [-] (65. J. Albert [-] )

FK Tatran Prachatice
J. Hopfinger [-] - D. Kováč [-] , M. Grametbauer [-] (46. J. Lukeš [-] ) , P. Miesbauer [-] , J. Fürbach [-] (71. M. Kochma [-] ) , P. Škopek [-] , M. Juroš [-] (75. O. Kochma [-] ) , R. Mráz [-] , M. Fišer [-] , J. Tesař [-] , K. Ryšánek [-]

ŽK: 37. J. Makoš , 56. M. Sedláček - 4. D. Kováč , 48. J. Tesař .
Počet diváků: 155. Rozhodčí: Průchová Nikola - LEIŠ Filip, TALÍŘ Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Okresní derby, bude lepší pro domácí a ti potvrdí vynikající vstup do zápasu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza