D. Brom 30.
J. Brom 87.
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2018 17:00

24.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týnské béčko uštědřilo Lokádě třetí porážku v sezóně


Branky


30. D. Brom , 87. J. Brom - 58. V. Mareš
20

Vítězná série týnského béčka pokračuje i po zápase proti lídrovi tabulky. Již jistý vítěz III. třídy a postupující do okresního přeboru, rezerva budějovické Lokomotivy, utrpěla v Týně teprve třetí porážku v sezóně. Béčko FK Olympie bodovalo naplno už pošesté za sebou a vítězná šňůra znamená potvrzení třetího místa v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zaskočili lídra soutěže

Po vítězství v derby v Kolodějích se mezi tři tyče týnské branky znovu postavil Filip Miřátský a svým skvělým výkonem si znovu vysloužil nominaci do sestavy kola. Co by za takového gólmana dali v takovém FC Liverpool. Olympie se nejlepšího týmu soutěže nezalekla a dařilo se jí držet balon a kombinovat, do vyložených šancí se však týnští příliš nedostávali. Brankáře Kuruce protáhl přízemní střelou Ponec, jinak měl více práce při nebezpečných kontrech Lokotky domácí gólman Miřátský. Do vedení přesto šla Olympie. Ve 30. minutě Klička poslal nebezpečný centr z přímého kopu na zadní tyč, kde balon před branku vrátil Houska. Jaroslav Brom jej v pádu zasáhnout nedokázal, míč ale přistál k mladšímu z Bromů Danielovi a ten nekompromisně prostřelil Kuruce – 1:0. Lokotka mohla srovnat gólem do šatny, únik dvou hráčů na Miřátského ale Mareš zakončil nepovedeným lobem, který Miřátský dokázal zpacifikovat.

Rozjetý Týn pokořil i Lokomotivu

Začátek druhého poločasu byl ze strany domácí Olympie nejslabší pasáži. V ofenzivní fázi týnští nedokázali udržet míč a hosté hrozili čím dál více. Vyrovnání odmítl jeden z hráčů Loko, když do prázdné branky trefil jen tyč. Šance přibývaly a bylo vysoce pravděpodobné, že štěstí nemůže při Olympii stát až do konce zápasu. V 58. minutě se po nedůrazu v týnském vápně dostal ke střele Václav Mareš a na jeho obstřel byl i skvěle chytající Miřátský krátký. Inkasovaná branka Olympii probudila, vrátila se ke hře z prvního poločasu a najednou bylo rušněji i před brankou hostů. Vrátit týnským vedení mohl Daniel Brom, jeho utajená střela z 20 metrů však přistála jen na tyči a míč poté odskákal mimo branku. V parném počasí oběma týmům docházely síly a otvíralo se více prostoru pro rozhodující branku. Už se zdálo, že zajímavá bitva skončí remízou 1:1, tři minuty před koncem ale opět zafungovala již několikrát osvědčená „Bromovská“ spolupráce. Daniel našel Jaroslava Broma volného ve středu hřiště, ten si balon navedl až na hranici šestnáctky a levačkou trefil gól nechytatelných parametrů. Míč se od tyče odrazil do šibenice a stadion v Týně mohl znovu explodovat. Lokotka mohla z posledního rohu týnskou euforii ještě zchladit, Jelínek si ale první ranou vylámal zuby na Miřátském a dorážku poslal vedle. Olympie tak počtvrté z posledních pěti vítězství rozhodla o třech bodech v závěrečných minutách. Slušná porce štěstí v kombinaci s vůlí po vítězství jsou ingrediencemi, které dávají dohromady koktejl s příchutí bronzu. Ten bude Olympii v posledních dvou kolech hájit doma proti Černému Dubu a na závěr v Dívčicích.

Autor: Jaroslav Brom



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Lukáš Ponec (hráč): Utkání jsme chtěli vyhrát, abychom zůstali na medailových pozicích, což se nakonec podařilo. Lokotka mě překvapila svým nasazením, které bylo diametrálně rozdílné ve srovnání s podzimním zápasem. Na hosty asi zapůsobilo neúprosné vedro, které panovalo v nedělním utkání a již jistý postup do OP. Lokotku jsme celý zápas herně přehrávali, ale s minimem šancí. První branku vstřelil Dan Brom po spolupráci se svým bratrem Jaroslavem, který si po gólové nahrávce doslova sednul na prdel. Lokotka hrozila v nebezpečně rychlých brejcích, které skvěle likvidoval Miřátský, což vydrželo pouze do 55. minuty, kdy ho překonal Mareš. Vyrovnávací gól nás probudil, abychom ještě zabrali a zápas dotáhli do vítězného konce. To si vzal nejvíc za své Jarda Brom, který životním levasem zavěsil do šibenice a 3 body mohly zůstat doma.




Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
F. Miřátský [-] - J. Klička [-] , J. Mach [-] , J. Maruška [-] , D. Maruška [-] - D. Brom [-] , L. Ponec [-] , J. Brom [-] , A. Novotný [-] - M. Al-Aita [-] - T. Houska [-]

TJ Lokomotiva ČB B
L. Kuruc [-] - J. Bobek [-] , Z. Gregor [-] , D. Jelínek [-] , J. Zýka [-] - A. Novák [-] , J. Weinreb [-] , T. Kadlec [-] , K. Pícha [-] - P. Kříž [-] , R. Fošum [-]

ŽK: 32. J. Bobek , 56. Z. Gregor .
Hráči zápasu: F. Miřátský , D. Maruška .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KUBEŠA Erik - KLIČKA Martin (N), ZAJÍČEK Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Zajímavý nedělní zápas, ve kterém více věřím hostům. Pokud se Týn sejde v dobré sestavě, případná výhra by byla pro mě potěšující.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů