Na silně podmáčeném trávníku a v dešti se střetly týmy Vítkova B a Brumovic


Branky


0

     Zápas byl odehrán se zpožděním, kvůli prodlevě startu dorosteneckého zápasu Vítkova, který byl předskokanem mužského okesního fotbalu. Během tohoto zápasu bylo i jasně vidět, v jakých podmínkách se bude hrát. Rozhodčí nechal rozhodnutí o tom, zda se bude hrát nebo se tento zápas odloží, na vedoucích mužstev. Vedoucí mužstva týmu Vítkov "B" byl pro odložení, za to vedoucí Brumovic odmítl odklad a byl pro odehrání zápasu. Takže verdikt byl jasný - hrajeme!

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Prosadil se dorostenec

Začátek zápasu byl v notách domácího Vítkova, jenomže náznaky a centrované míče byly odvráceny hostujícími Brumovicemi. Za to když útočili hosté, tak se zdálo, jakoby hosté hráli z plných sil do útoku, protože když už se dostali přes záložní řadu domácích, tak se najednou ocitali v početní převaze. Jenomže jejich finální fáze drhla... Ke slovu se tak dostal domácí Vítkov, který stále tlačil na obranu hostů. Jeden průnik po pravé straně a přetažený centr Hryna na zadní tyč, kde nabíhal Lukáš Pavlíček, míč přes menšího gólmana Rosťu Palúcha vybojoval, nahrál na hranici vápna, kde střílel domácí Patrik Lamatschek. Jenomže tuto střelu Rosťa Palúch vyrazil, ale do míst kde stál Jan Řeháček a ten střelou z první rozvlnil síť - 13. minuta - 1:0.

 

Oba střílející hráči (Jan Řeháček a Patrik Lamatschek) byli dorostenci, kteří dostali prostor v tomto zápase. Zápas od té doby trošku dostal na intenzitě v soubojích. Na obou stranách se přitvrdilo a vznikaly vyhrocené momenty. Rozhodčí ale karty neuděloval. Jeden takový moment nastal před koncem první půle. Do sprinterského, čelního souboje o míč, se dostali domácí dorostenec Patrik Lamatschek a hostující Roman Kubičík. První zmiňovaný ale těsně před míčem podklouzl a oběma nohama napřed spadl pod hostujícího beka, kterému přejel nešikovně kotník. Šlo o dosti smolnou situaci, kdy domácí hráč opravdu nechtěl, ale stalo se a bolest hostujícího beka toto tvrzení nezmírnila. Hráč byl odnesen mimo trávník, ale poločas ihned po inkriminovaném momentu skončil.

Domácí si pojistili výhru

     Do druhé půle zraněný hráč už nenastoupil a místo něj přišel Jiří Valošek. V začátku druhé půle byl aktivnější hostující tým, ale šance ukončovala obrana domácích dříve, než vůbec začaly. Do jedné z šancí se nakonec hosté dostali, když centr z pravé strany proletěl domácí malé vápno a na zadní tyči vracel míč "do ohně" Lukáš Klement, který ještě nedávno hrával za tým Sosnové.Míč poskakoval kolem všech hráčů, ale nakonec dokázal odvrátit vznikající nebezpečí domácí bek.

 

Pak si na několik minut vzali slovo oba pomezní rozhodčí, kteří na lajnách začali mávat jako na prvního máje. Jestli byly údajné offsidy správně odpískané? Drtivá většina z nich ano, ale na obou stranách byly dosti hraniční situace, které vyvolávaly vlny emocí - hlavně na hostující straně, která se stále snažila o vyrovnání a stoupající nervozita byla znát. Jedna z šancí přišla na straně domácích, kdy nebezpečnou rozehrávku s brankářem předvedli hosté, gólman musel z hraniční situace už odkopávat, ale odkop se mu vůbec nepovedl - pouze na nohy útočníka Honzu Řeháčka, ten si našteloval míč na odkrytou bránu z dobrých 30-ti metrů, ale v momentu střely mu míč hodně poskočil a letěl kdesi do kosmu.

 

Další šanci si připravili opět domácí, když kombinaci mezi Lukášem Pavlíčkem a Rosťou Hrynem na pravé straně hřiště, ukočil centrem první zmiňovaný a položil míč na hlavu  útočníka Vašuta, který jen těsně minul pravou tyč hostující branky. Pak si oba útočníci Vítkova poradili se záložní řadou hostů, řítili se na obranu a jeden z nich vypálil, míč se však odrazil na levý roh vápna, kde svedl sprinterský souboj o míč domácí Hryn a hostující gólman Palúch (oba jménem Rosťa). Rychlejší byl domácí hráč a lobem jako ve fifě (L1+střela) přeloboval gólmana a zvýšil v 68. minutě na 2:0. 

 

V tu chvíli se zdálo být rozhodnuto. Šance už nepřicházely, spíše se faulovalo. Ale kromě faulu na domácího brankáře, který byl atakován spodkem kopačky přes ruce, nestálo nic za zmínku a zápas skončil 2:0.

 

Zápas to byl vcelku pohledný když se podíváme na podmínky, ve kterých hráči obou mužstev museli hrát.

 

AUTOR: Rostislav Hryn



Sestavy


TJ Vítkov B
D. Richter [-] - A. Čech [-] , D. Malaník [-] , P. Mader [-] - R. Hryn [-] , L. Pavlíček [-] , R. Slovák [-] - M. Vašut [-] - J. Řeháček [-] , P. Lamatschek [-] , V. Hýža [-]

TJ Slezská Hořina Brumovice
R. Palúch [-] - M. Bartusek [-] (81. D. Silber [-] ) , R. Kubičík [-] (46. J. Valošek [-] ) , J. Matyáš [-] - J. Varyš [-] , P. Šram [-] , K. Šamaj [-] , M. Nowak [-] , M. Schreier [-] - A. Král [-] , L. Klement [-] -

Počet diváků: 26. Rozhodčí: TĚŽKÝ Michal - FALDÝN Milan (N), BLAŽEK Leopold (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.