ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Radek Schuster: Kolo a hokej je pro mě číslo jedna a fotbal je až za nimi

Hráč 18. kola, útočník Heřmanic Radek Schuster, promluvil v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Věděl jste, že vás trenér nominoval do sestavy kola?
Děkuji, ano věděl. Potěšilo mě to.
Kdo pro vás hlasoval?
Hlasovali spoluhráči a hlasovali pro to, abych je „odměnil“ litrem kořalky :D Děkuju jim za hlasy.
Jak hodnotíte utkání se Štáblovicemi?
Na to, že jsme předposlední, mohli jsme je obrat o body. V 5. minutě jsem hodil aut až před jejich bránu, kámoš si vzal míč, ale netrefil se. Docela jsme tím Štáblovice zaskočili. Zprvu jsme tlačili, ale jak se říká, nedáš dostaneš a za minutu nám dali gól a pak další. Ve druhé půli jsme na ně vletěli, dali gól, ale odešla nám fyzička. Pak jsem byl jen v předu a kluci to kopali na mě.
Jak jste se dostal do týmu Heřmanic?
Před pěti lety jsem hrál fotbal za Velké Heraltice, ale nechal jsem toho a hrál jen hokej ve volném čase s kámoši. Minulé léto jsem hrál jen tak fotbálek s kámoši a šlo mi to. Matěj Burian z Heřmanic mě ukecal, ať jdu k nim. V Heřmanicích taky hrajou čtyři mí spolužáci ze základky, i proto jsem tu šel.
Fandíte SFC Opava, jak hodnotíš její fotbal v poslední době?
Podzim parádní, ale teď na jaře, vyjma dvou pohárovek se zhoršili. Zápas se Žižkovem a Pardubicemi tragédie. Letos se do1. ligy Opava nejspíš nedostane, v cestě má navíc Olomouc a Baník. Ale přeju jí výhru v MOL cupu, i když teď jí stojí v cestě Boleslav, což je hodně silný soupeř.
Jak letos dopadnete s Heřmanicemi?
Přáli bychom si umístění do 10. místa. Věřím, že to zvládneme, máme na to. Technicky nehrajeme špatný fotbal, ale nemáme moc velkou fyzičku.
Co děláte ve volném čase?
Hraju hokej a jezdím na kole. Sejdeme se s kámošema 3x týdně a hrajem. Na kole jezdím se spoluhráči z hokeje. Jezdíme hlavně po horách. Kolo a hokej je pro mě číslo jedna a fotbal je až za nimi. Hraju ho hlavně pro skvělou partu, kterou tu máme. Taková parta nebyla ani v Heralticích.
Jaký máte rád tým a hráče?
Vedle SFC Opava fandím Realu Madrid. Už od dětství. Z hráčů mám nejradši Cristiana Ronalda. Líbí se mi na něm, že oproti Messimu je více komplexnější, umí bránit i útočit, kopat oběma nohama.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.