Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:30

12.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dotkly se Dačice svého dna? Olešník je potupil dalším debaklem


Branky


16. M. Pomeje , 34. D. Votava , 43. M. Šahajda (p.) , 44. L. Dudek , 46. M. Šíma , 50. M. Šahajda , 56. M. Šíma , 73. L. Dudek , 79. D. Votava , 87. Z. Rys , 90. Z. Rys - 20. D. Točík , 36. D. Točík
0

Po jednoznačném vítězství v Nové Včelnici čekal hráče Olešníka soupeř z Dačic. Hosté mají v závěru podzimu velké problémy se skládáním základní jedenáctky, kterou lepí vlastními dorostenci. Minulé kolo schytal výběr trenéra Bujdáka tucet branek na domácím hřišti od Dražic a do Olešníka jel v roli posledního celku tabulky jako jasný outsider, který může jen překvapit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Točík nacházel gólové odpovědi

A to se hostům dařilo téměř celý poločas, protože domácí hráči svou lehkovážností v zakončení a řadou individuálních chyb v defenzivě nebyli schopni zápas během prvního poločasu rozhodnout.

 

Už po dvou minutách mohl otevřít skóre Pomeje, který se vyhnul ofsajdové pasti Dačic, ale jeho lob v sólo nájezdu na Ferdana, skončil mimo tři tyče. Podobně skončily i další gólové akce, kdy mimo branku mířili postupně Fořter, Šíma a Červenka.

 

Úvodní branka tak přišla v 16. minutě, Červenka poslal za obranu rozběhnutého Votavu, který posunul míč před odkrytou branku Pomejemu a domácí šli do vedení – 1:0. Dačice dokázaly odpovědět za čtyři minuty. Minelu stopera Dauího, potrestal bombou na zadní tyč Točík – 1:1. Vedení mohli získat domácí za další minutu, ale Šíma při samostatném postupu na branku z levé strany střílel vysoko nad.

 

Olešník se trápil v koncovce a další šance na vedení zahodili Votava a Dudek. Ve 34. minutě postupoval sám na branku Pomeje, jeho střelu Ferdan vyrazil jen k nohám dobíhajícího Votavy a ten dopravil míč do sítě – 2:1. Jenomže domácí vedení trvalo ještě kratší dobu než předtím. Rohový kop Dačic odvrátil brankář Studnička jen k nohám Točíka a ten znovu srovnal – 2:2.

 

 

Na druhé straně se po přihrávce Votavy ocitl v gólové šanci Červenka, ale pálil nad. Rozhodující momenty přišly tak až v závěru prvního poločasu a na začátku poločasu druhého. Ve 40. minutě vracel míč do odkryté branky Pomeje. Ten sice odvrátil z brankové čáry Nosek, ale jen za cenu nebezpečné vysoké hry nohou, před obličejem dobíhajícího Šímy a následovala penalta. Tu bezpečně proměnil Šahajda. Levý obránce domácích byl při chuti i v následujících minutách, když si vyměnil míč se Šímou a následně naservíroval míč před prázdnou branku Dudkovi – 4:2.

Brankostroj domácího celku

Hned na začátku druhé půle poslal do úniku Pomeje Dudka, ten pláchl hostující obraně a před prázdnou branku posunul míč na Šímu – 5:2. Za čtyři minuty se po rohu Červenku prosadil hlavou Šahajda a povedený vstup do druhé půle uzavřel Šíma, když mu míč znovu před odkrytou branku servíroval Dudek - 7:2. Šíma pak po přihrávce Votavy mohl zkompletovat hattrick, ale sám před Ferdanem poslal míč trestuhodně mimo.

 

Prakticky každý útok Olešníka končil zakončením, které mělo být gólové, ale domácí se ve většině akcí chovali bohorově nebo brankáři Ferdanovi pomohla branková konstrukce. Například po prostrčení Šímy na Pomejeho, který efektivně zakončil lobem, ale míč skončil na břevně.

 

Další branky přišly tak až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se po centru Fořtera prosadil osamocený Dudek. Poté vyslal do úniku Pomeje Dudka, který míč potřetí v zápase posunul před prázdnou branku, tentokrát Votavovi – 9:2. V dalších minutách znovu zvonila branková konstrukce. Votava se dostal k zakončení, ale Ferdan jeho střelu dokázal vytáhnout na tyč. O chvilku později se z hranice vápna krásně opřel do míče Fořter, avšak míč skončil na břevně. Akce pokračovala a po přihrávce Vařáka, mohl pálit Dudek, ale pouštěl míč za sebe na Červenku, které míč místo do odkryté branky poslal vedle.

 

 

Branky tak přišly až s příchodem velezkušeného Zbyňka Ryse, který si odskočil z narozeninové oslavy svého syna Tadeáše. V 87. minutě se na levé straně uvolnil Votava a zpětnou přihrávkou připravil míč Rysovi před odkrytou branku - 10:2. Spolupráci si pak oba hráči zopakovali i v předposlední minutě. Votava prostrčil míč Rysovi za obranu, ten si kličkou položil vybíhajícího brankáře Ferdana a do odkryté branky uzavřel konečné skóre na 11:2.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (útočník, nejlepší střelec KP): "„Sice jsme si před zápasem omílali, že nesmíme soupeře podcenit. Bohužel většinu prvního poločasu byla naše hra hodně profesorská a laxní. Z úrovně zápasu asi musely bolet oči, ale odměnou snad byl počet branek, kterých však mohlo být z naší strany daleko více.“




Sestavy


FK Olešník
J. Studnička [-] - D. Nygmet [-] , L. Dudek [-] (84. Z. Rys [-] ) , D. Heller [-] , M. Nýdl [-] , M. Pomeje [-] , L. Červenka [-] , J. Fořter [-] , M. Šahajda [-] , M. Šíma [-] (72. S. Vařák [-] ) , D. Votava [-]

FK Dačice
T. Ferdan [-] - D. Vacuška [-] , D. Mašát [-] , J. Nosek [-] - O. Svoboda [-] (56. J. Vacek [-] ) , Š. Smejkal [-] (28. R. Máša [-] ) , D. Točík [-] , F. Benda [-] , O. Jelínek [-] , V. Kněžínek [-] (55. D. Křivánek [-] ) , P. Celý [-]

ŽK: 42. J. Nosek , 44. R. Máša .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Mach Jan - TUPÝ Petr, JAROLÍM Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.